PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Új rendelőt nyitottunk!

Buda után a pesti oldalon is megnyitottuk rendelőnket.  A XIV. kerületben, Zuglóban is várjuk pácienseinket a Panoráma Poliklinikán.

A Poliklinika orvoscsapata nagy szakértelemmel és egyedülálló pszichoszomatikus megközelítéssel várja a hozzá fordulókat, immár nemcsak Budán, hanem a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető XIV. kerületi új rendelőben!

A zuglói rendelő az Ilosvai Selymes u. 81. szám alatt található, és olyan kiemelten fontos szakterületekkel áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére, mint a csecsemő- és gyermekgyógyászat, a gyermek-gasztroenterológia, a gyermek tüdőgyógyászat, a dietetika, a klinikai szakpszichológia, illetve mindemellett széleskörű laboratóriumi vizsgálatokra is lehet jelentkezni. Ez utóbbinak az általános vér- és vizeletvizsgálatokon túl részét képezik olyan, napjainkban különösen fontossá vált vizsgálatok is, mint a Covid ellenanyag-szűrés, valamint a PCR- és antigén gyorsteszt.

A zuglói rendelő az Ilosvai Selymes u. 81. szám alatt található, és olyan kiemelten fontos szakterületekkel áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére, mint a csecsemő- és gyermekgyógyászat

Könnyen áttekinthető, gyors időpontfoglalási lehetőség

A Panoráma Poliklinika weboldalán mind a szakemberek listájában, mind a választható szakrendelések között egyszerűen beállíthatják a kívánt helyszínt – vagyis hogy a budai, XII. kerületi Derkovits utcai rendelőben, vagy a pesti, XIV. kerületi Ilosvai Selymes utcai rendelőben szeretnének sort keríteni a vizsgálatra, konzultációra – így egyszerűen foglalhatnak időpontot az igényeinknek megfelelően.

Mivel várja a pácienseket a zuglói rendelő?

  • Az újonnan nyílt gyermek-gasztroenterológiai központban a szakemberek – Cseh Áron gyermek-gasztroenterológus, egyetemi adjunktus, a Panoráma Poliklinika Gyermek-gasztroenterológiai Centrumának profilvezetője és Dr. Béres Nóra Judit csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek gasztroneterologus-jelölt- kellő időt szánva egy-egy kis páciensre, részletesen elbeszélgetnek a szülőkkel, majd a vizsgálatot követően kivizsgálási és kezelési tervet állítanak össze. A zuglói rendelőben Megoldást kínálnak azokra a gyakori panaszokra, amelyek beárnyékolhatják a gyermekek mindennapjait: krónikus hasfájás, kólika, hasmenés vagy székrekedés, ételallergiák, lisztérzékenység, reflux és egyéb táplálási zavarok vagy például súlygyarapodással összefüggő problémák. A szakszerű gondoskodás mellett a gyermek-gasztroenterológiai rendelés különlegessége, hogy a szakemberek a testi tünetek hátterében esetlegesen húzódó,  lelki okokra is figyelmet fordítanak, így szükség esetén a szervi okok kizárását követően pszichológus kollégák közreműködésével segítenek a panaszok kezelésében.
  • A Panoráma Poliklinika dietetikusai magasan képzettek, komoly táplálkozástudományi ismeretekkel és sok éves tapasztalattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően szakszerű iránymutatást adnak mind felnőtteknek, mind a szülőknek a gyermekek egészséges táplálkozásához vezető úton, akár betegségek megelőzése, már kialakult panaszok gyógyítása vagy az optimális testsúly elérése a cél.

 

Panoráma Poliklinika

 

 

 

 

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Fókuszban az allergia lelki oldala

Az utóbbi 10-20 évben robbanásszerűen nőtt az allergiás betegségek száma a fejlett országokban. Az allergiás tünetek jelentkezésekor allergológushoz, pulmonólugoshoz, gasztroenterológushoz fordulnak a páciensek, azonban az új kihívások könnyebb legküzdésében, a diagnózis után a  mindennapok újraépítésében az egészségpszichológus segítségére is érdemes támaszkodnunk. Miért és mikor érdemes igénybe venni a segítségét? Rendelőnk egészségpszichológusa, Gajdos Panna eddig talán […]

Tovább

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Folyamatos fájdalomban élni rendkívül megterhelő. Függetlenül attól, hogy akut, visszatérő, vagy éppen szüntelenül fennálló, krónikus fájdalomról van szó, a fájdalom az élet minden területét képes megkeseríteni. Korlátozhat bennünket a mindennapi tevékenységeink, a munkánk elvégzésében, és az is gyakori, hogy olyan hobbit adunk fel miatta, mely korábban átlendített minket a nehézségeken. Mit tehet az orvos, ha […]

Tovább