PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Új rendelőt nyitottunk!

Buda után a pesti oldalon is megnyitottuk rendelőnket.  A XIV. kerületben, Zuglóban is várjuk pácienseinket a Panoráma Poliklinikán.

A Poliklinika orvoscsapata nagy szakértelemmel és egyedülálló pszichoszomatikus megközelítéssel várja a hozzá fordulókat, immár nemcsak Budán, hanem a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető XIV. kerületi új rendelőben!

A zuglói rendelő az Ilosvai Selymes u. 81. szám alatt található, és olyan kiemelten fontos szakterületekkel áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére, mint a csecsemő- és gyermekgyógyászat, a gyermek-gasztroenterológia, a gyermek tüdőgyógyászat, a dietetika, a klinikai szakpszichológia, illetve mindemellett széleskörű laboratóriumi vizsgálatokra is lehet jelentkezni. Ez utóbbinak az általános vér- és vizeletvizsgálatokon túl részét képezik olyan, napjainkban különösen fontossá vált vizsgálatok is, mint a Covid ellenanyag-szűrés, valamint a PCR- és antigén gyorsteszt.

A zuglói rendelő az Ilosvai Selymes u. 81. szám alatt található, és olyan kiemelten fontos szakterületekkel áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére, mint a csecsemő- és gyermekgyógyászat

Könnyen áttekinthető, gyors időpontfoglalási lehetőség

A Panoráma Poliklinika weboldalán mind a szakemberek listájában, mind a választható szakrendelések között egyszerűen beállíthatják a kívánt helyszínt – vagyis hogy a budai, XII. kerületi Derkovits utcai rendelőben, vagy a pesti, XIV. kerületi Ilosvai Selymes utcai rendelőben szeretnének sort keríteni a vizsgálatra, konzultációra – így egyszerűen foglalhatnak időpontot az igényeinknek megfelelően.

Mivel várja a pácienseket a zuglói rendelő?

  • Az újonnan nyílt gyermek-gasztroenterológiai központban a szakemberek – Cseh Áron gyermek-gasztroenterológus, egyetemi adjunktus, a Panoráma Poliklinika Gyermek-gasztroenterológiai Centrumának profilvezetője és Dr. Béres Nóra Judit csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek gasztroneterologus-jelölt- kellő időt szánva egy-egy kis páciensre, részletesen elbeszélgetnek a szülőkkel, majd a vizsgálatot követően kivizsgálási és kezelési tervet állítanak össze. A zuglói rendelőben Megoldást kínálnak azokra a gyakori panaszokra, amelyek beárnyékolhatják a gyermekek mindennapjait: krónikus hasfájás, kólika, hasmenés vagy székrekedés, ételallergiák, lisztérzékenység, reflux és egyéb táplálási zavarok vagy például súlygyarapodással összefüggő problémák. A szakszerű gondoskodás mellett a gyermek-gasztroenterológiai rendelés különlegessége, hogy a szakemberek a testi tünetek hátterében esetlegesen húzódó,  lelki okokra is figyelmet fordítanak, így szükség esetén a szervi okok kizárását követően pszichológus kollégák közreműködésével segítenek a panaszok kezelésében.
  • A Panoráma Poliklinika dietetikusai magasan képzettek, komoly táplálkozástudományi ismeretekkel és sok éves tapasztalattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően szakszerű iránymutatást adnak mind felnőtteknek, mind a szülőknek a gyermekek egészséges táplálkozásához vezető úton, akár betegségek megelőzése, már kialakult panaszok gyógyítása vagy az optimális testsúly elérése a cél.

 

Panoráma Poliklinika

 

 

 

 

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább