PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Új, kibővített felnőtt ADHD-diagnosztikai programunk

A Panoráma Poliklinika 2022 óta kínál komplex ADHD-diagnosztikát felnőttek számára. A kivizsgálásban pszichiáter, szomatikus szakorvos és pszichológus vesz részt, a team szakmai protokollok, nemzetközi standardok alapján végzi munkáját. A pszichiátriai vizsgálat mellett szomatikus orvosi vizsgálatra, kérdőíves felmérésre és klinikai pszichológiai tesztek felvételére is sor kerül a programban, ezek segítségével különítjük el a figyelemzavar-hiperaktivitást más hasonló tünetekkel járó állapotoktól, illetve ezek a vizsgálatok adnak pontos képet az ADHD mértékéről, súlyosságáról.

A megfelelő terápiás módszer kiválasztásához, állapotváltozás eléréséhez megalapozott és pontos diagnózisra van szükség – ennek felállításához elengedhetetlen a sokrétű, több orvosi szakmára kiterjedő diagnosztikai folyamat. Bővített ADHD-diagnosztikai programunkban a vizsgálatok sorrendjén, időtartamán és tartalmán is változtattunk, továbbá új pszichiáter kollégák is bekapcsolódnak a kivizsgálásokba.

A Panoráma Poliklinika ADHD-diagnosztika azért eredményes, mert a klinika felkészült, szakmájukban egyenként is kiemelkedő tudású szakemberei – orvosok, pszichiáterek, pszichológusok – a vizsgálati lépéseket közösen alakították ki és hajtják végre a pácienssel végzett munka során.

A komplex ADHD-diagnosztikai program menete

 • Alapvizsgálatok
  – Szomatikus orvosi vizsgálatok: laborvizsgálat, 12 elvezetéses nyugalmi EKG-vizsgálat (időtartama kb. 20 perc)
  – Pszichológiai szűrővizsgálat: személyiség-kérdőív kitöltése helyben (időigénye 50-60 perc); a páciens a további
  kérdőíveket otthonában töltheti ki.
 • Konzultáció szomatikus szakorvossal (20 perc)
 • Pszichiátriai szakvizsgálat (2×50 perc): kórtörténet, életvezetési adatok, aktuális tünetek feltérképezése, keresztmetszeti pszichés státusz rögzítése
 • Klinikai szakpszichológus által vezetett vizsgálat (2×50 perc) + 25 perces konzultáció; a klinikai pszichológiai vizsgálat során rövid tájékozódó beszélgetés, majd teljesítmény- és neuropszichológiai tesztfelvétel történik.
 • Pszichiátriai szakvizsgálat (50 perc): vizsgálati eredmények összegzése, ADHD-specifikus tünetek részletes felmérése

A komplex kivizsgálásban részt vevő szakemberek konszenzusán alapuló teljes körű szakvéleményt a teamet vezető pszichiáter készíti el; a páciens részére egy hónapon belül adjuk át / küldjük meg.

Miért komplex és miért egyedi?

A Panoráma Poliklinika ADHD-diagnosztika azért eredményes, mert a klinika felkészült, szakmájukban egyenként is kiemelkedő tudású szakemberei – orvosok, pszichiáterek, pszichológusok – a vizsgálati lépéseket közösen alakították ki és hajtják végre a pácienssel végzett munka során.

Komplex ADHD-diagnosztikai csomagunk ára 349.000, – forint. Az összeg előre fizetendő számla ellenében, a lefoglalt időpontot az összeg beérkezése után véglegesítjük.

________________________________________________________________________________________

Kérjük, hogy a vizsgálatokra mindig kipihenten érkezzen, előző nap ne fogyasszon alkoholt, ne álljon tudatmódosító szer hatása alatt, és koffeinfogyasztása se térjen el az átlagostól. Időpont-módosítási vagy lemondási szándékát, kérjük, írásban jelezze a pszi@panoramaklinika.hu e-mail-címen. Amennyiben előjegyzett vizsgálatát két munkanapon belül mondja le, vagy értesítés nélkül nem jelenik meg a vizsgálaton, új időpontot az extra vizsgálat díjának kifizetése esetén tudunk biztosítani.
________________________________________________________________________________________

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Cím: Panoráma Poliklinika (Buda): 1126 Budapest, Derkovits u. 7.
Telefon: +36 70 775 0288
E-mail: pszi@panoramaklinika.hu

Hasfájás és társai: funkcionális gyomor-bél rendszeri kórképek gyermekkorban

Már csecsemőkortól ismerünk olyan betegségeket, amelyek bár valódi szervi, azon belül főleg gyomor-bél rendszeri tüneteket okoznak, a kiváltó okot mégsem a bélben kell keresni. Nagyon sok tünet esetében ma már tudottan a megváltozott bél-agy tengely kétirányú kapcsolata áll, amelynek hibás működése többek között pszichoszomatikus jellegű betegségekben is felmerül. Már csecsemő- és kisdedkorban okozhat tüneteket a […]

Tovább

Gyomortükrözés és vastagbéltükrözés gyermekek számára

A gyermekkori gyomor-bél rendszeri (gasztrointesztinális) panaszok egyre gyakoribbak és egyre fiatalabb korban jelentkeznek. A panaszok néha életkori sajátosságból fakadnak, vagyis kinőhetőek, máskor azonban komoly, sürgős ellátást igénylő kórképek, pl. fertőzések, gyulladások, illetve egyes esetekben az életvitelt, életminőséget tartósan megváltoztató tartós állapotok – ételallergiák, ételintoleranciák, autoimmun folyamatok – húzódnak meg mögöttük. Az is előfordul, hogy valamilyen […]

Tovább

Irritábilisbél-szindróma: felismerés, elfogadás és megküzdés

Az irritábilisbél-szindróma (irritable bowel syndrome – IBS) a vastagbelet érintő funkcionális emésztőrendszeri rendellenesség. „Funkcionális” alatt azt értjük, hogy a megbetegedés és a tünetek mögött nincsen egyértelműen diagnosztizálható szervi eltérés. A szaporodó esetszámok és a kimutatható stresszfaktor arra vall, hogy az IBS civilizációs betegség. Mivel a testi tünetek mögött lelki okok állhatnak, az IBS kezelése komplex […]

Tovább