Új, kibővített felnőtt ADHD-diagnosztikai programunk

A Panoráma Poliklinika 2022 óta kínál komplex ADHD-diagnosztikát felnőttek számára.
A kivizsgálásban pszichiáter, szomatikus szakorvos és pszichológus vesz részt, a team szakmai protokollok, nemzetközi standardok alapján végzi munkáját. A pszichiátriai vizsgálat mellett szomatikus orvosi vizsgálatra, kérdőíves felmérésre és klinikai pszichológiai tesztek felvételére is sor kerül a programban, ezek segítségével különítjük el a figyelemzavar-hiperaktivitást más hasonló tünetekkel járó állapotoktól, illetve ezek a vizsgálatok adnak pontos képet az ADHD mértékéről, súlyosságáról.

A megfelelő terápiás módszer kiválasztásához, állapotváltozás eléréséhez megalapozott és pontos diagnózisra van szükség – ennek felállításához elengedhetetlen a sokrétű, több orvosi szakmára kiterjedő diagnosztikai folyamat. Bővített ADHD-diagnosztikai programunkban a vizsgálatok sorrendjén, időtartamán és tartalmán is változtattunk, továbbá új pszichiáter kollégák is bekapcsolódnak a kivizsgálásokba.

A komplex ADHD-diagnosztikai program menete

 • Alapvizsgálatok
  – Szomatikus orvosi vizsgálatok: laborvizsgálat, 12 elvezetéses nyugalmi EKG-vizsgálat (időtartama kb. 20 perc)
  – Pszichológiai szűrővizsgálat: személyiség-kérdőív kitöltése helyben (időigénye 50-60 perc); a páciens a további
  kérdőíveket otthonában töltheti ki.
 • Konzultáció szomatikus szakorvossal (20 perc)
 • Pszichiátriai szakvizsgálat (2×50 perc): kórtörténet, életvezetési adatok, aktuális tünetek feltérképezése, keresztmetszeti pszichés státusz rögzítése
 • Klinikai szakpszichológus által vezetett vizsgálat (2×50 perc) + 25 perces konzultáció; a klinikai pszichológiai vizsgálat során rövid tájékozódó beszélgetés, majd teljesítmény- és neuropszichológiai tesztfelvétel történik.
 • Pszichiátriai szakvizsgálat (50 perc): vizsgálati eredmények összegzése, ADHD-specifikus tünetek részletes felmérése

A komplex kivizsgálásban részt vevő szakemberek konszenzusán alapuló teljes körű szakvéleményt a teamet vezető pszichiáter készíti el; a páciens részére egy hónapon belül adjuk át / küldjük meg.

Miért komplex és miért egyedi?

A Panoráma Poliklinika ADHD-diagnosztika azért eredményes, mert a klinika felkészült, szakmájukban egyenként is kiemelkedő tudású szakemberei – orvosok, pszichiáterek, pszichológusok – a vizsgálati lépéseket közösen alakították ki és hajtják végre a pácienssel végzett munka során.

Komplex ADHD-diagnosztikai csomagunk ára 349.000, – forint. Az összeg előre fizetendő számla ellenében, a lefoglalt időpontot az összeg beérkezése után véglegesítjük.

Kérjük, hogy a vizsgálatokra mindig kipihenten érkezzen, előző nap ne fogyasszon alkoholt, ne álljon tudatmódosító szer hatása alatt, és koffeinfogyasztása se térjen el az átlagostól. Időpont-módosítási vagy lemondási szándékát, kérjük, írásban jelezze a pszi@panoramaklinika.hu e-mail-címen. Amennyiben előjegyzett vizsgálatát két munkanapon belül mondja le, vagy értesítés nélkül nem jelenik meg a vizsgálaton, új időpontot az extra vizsgálat díjának kifizetése esetén tudunk biztosítani.

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Cím: Panoráma Poliklinika (Buda): 1126 Budapest, Derkovits u. 7.
Telefon: +36 70 775 0288
E-mail: pszi@panoramaklinika.hu

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz,
valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt
követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Online konzultáció

Amennyiben online konzultációra szeretne bejelentkezni, kérjük kattintson ide.

Blog - PszichoLogic

Cikkek, podcastok

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Comments are disabled.