Szolgáltatások

Tüdőgyógyászat/onkológiai tüdőgyógyászat (Pest)

Általános tüdőgyógyászat és onkológiai tüdőgyógyászat
Felnőtt járóbeteg rendelés

A felnőttkori asztma tünetei, a légúti gyulladásos megbetegedések, a fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok, a köhögés, sípoló légzés, nehézlégzés, reflux, bizonytalan mellkasi diszkomfort érzés olyan tünetek, amellyel tüdőgyógyász/pulmonológus szakorvoshoz szükséges fordulni. Általános tüdőgyógyászati rendelésünkön Dr. Molnár Zsolt tüdőgyógyász, onkológus szakorvos vizsgálja, kezeli betegeinket.

Molnár doktor speciális tudással látja el az onkológiai (daganatos) tüdőgyógyászati megbetegedésekkel hozzá forduló pácienseinket is.

Milyen esetekben kérjünk általános tüdőgyógyászati vizsgálatot?

Járóbeteg rendelésen az alábbi tünetek kivizsgálása esetén:

 • fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapot,
 • krónikusan visszatérő légúti gyulladás,
 • köhögés,
 • hurutos köhögés (nedves köhögés),
 • sípoló légzés,
 • asztma (asthma),
 • COPD (idült obstruktív tüdőmegbetegedés),
 • reflux,
 • légzési nehézségek,
 • terheléses nehézlégzéses panaszok (például lépcsőjárás, biciklizés, futás, foci),
 • tüdőfibrózis (IPF/ILD)
 • bizonytalan mellkasi diszkomfort panaszok

Milyen esetekben érdemes onkológiai tüdőgyógyászati magánrendelésen részt venni?

 • Az onkológiai tumoros folyamat gyanújának kivizsgálási szakaszában, amikor a diagnózis bizonyosságához másod –, harmadvélemény szükségességét látja jónak a beteg.
 • Ha folyamatban lévő onkológiai kezelés zajlik, azonban elfogy a kezeléshez szükséges gyógyszer és hosszú időbe telne megkapni a receptet. Ezekben az igazolt megbetegedésekben, a kórházi kezeléssel összhangban lehetőség van járóbeteg rendelésünkön gyógyszerfelírásra, a szükséges konzultáció után, a kivizsgált beteg orvosszakmai protokolljainak követésével.
 • Ha konzultáció szükséges a specialistával, korábbi leletek áttekintése céljából.
 • Illetve betegvizsgálat szükséges,
 • vagy további kivizsgálás megbeszélése esedékes.

Felnőttkori asztma-kialakulása lehetséges bármely életkorban

Jellemzői/tünetei: rohamokban jelentkező nehézlégzés, sípoló légzés, kilégzési nehezítettség, köhögéses epizódok, rohamokban jelentkező köhögések, mellkasi szorítás.

Asztma (Asthma) -kezelése

Az Asztma (Asthma) általában légszomjjal, rohamszerű nehézlégzéssel, köhögéssel, köpetürítéssel, sípoló légzéssel, kilégzési nehezítettséggel, éjszakai zihálással, elülső középső mellkasi feszítéssel járhat.

Az alsó légutak idült gyulladása okozza, a hörgők szűkületének a mértéke változó-nagyfokú variabilitast mutathat, akár egy napszakon belül is.

A légutak áramlási ellenállása asztmában (asthmában) spontán is-bármely irányban megváltozhat.

Asztmában (Asthmában) megfelelő fenntartó kezeléssel tartósan megszüntethető a tüdőben mindenhol jelenlévő hörgőszűkület.

Amennyiben a betegség kontrollálatlan, akkor jellemző, hogy a panaszok éjszaka vagy korán reggel a legrosszabbak, de a tünetek bármely napszakban bekövetkező heveny romlása is jellemző lehet. Az asthma nem gyógyítható, de szakorvosi segítséggel teljesen kontrollálható, a tünetek megszüntethetőek, a páciens panaszmentessé tehető.

Sok asthmás beteg allergiás, különféle belégzett, esetleg más úton a szervezetbe jutó allergénekre túlérzékeny.

Rendelőnkben szakorvosunk foglalkozik légúti gyulladások kezelésével, beleértve a tüneti kezelést is.

Valamint fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok kezelésével is (hurutos köhögés) – bármilyen eredet, alapbetegség  esetén.

Az onkológiai járóbeteg rendelés keretében végezhető vizsgálatok-konzultáció, a beteg fizikális vizsgálata, gyógykezelésének átgondolása, követés keretében képalkotó /radiológiai/ vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

COVID-19 hatáskutatás: új eredményeket publikáltunk augusztusban

Rangos, amerikai orvosi online szaklapban jelent meg a Panoráma Poliklinika, valamit az ELTE Társadalomtudományi és Pedagógia Pszichológia karok munkatársainak közös írása. A közös (PhD) kutatás keretében készült vizsgálat arra kereste a választ: hogyan hatott a világjárványban teljesített küzdelem az egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, nővérek) mentális egészségére. (Fotó: Móricz-Sabján Simon – képsorozata egy budapesti kórház COVID […]

Tovább

Keresztallergia

Önnel is előfordult már, hogy egy szeretett, gyakran fogyasztott étel után egyszer csak felduzzadt az ajka, esetleg viszketett, könnyezett a szeme, vagy mintha náthás lenne, zsebkendőért nyúlt? Ha igen, akkor bizony Ön is azok közé tartozhat, akiknél keresztallergia alakulhatott ki. Kiket érint a leggyakrabban a keresztallergia, és mitől alakul ki? Mit tehetünk ellene? Allergológusunk segítségével […]

Tovább

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya