Szolgáltatások

Tüdőgyógyászat/onkológiai tüdőgyógyászat (Pest)

Általános tüdőgyógyászat és onkológiai tüdőgyógyászat
Felnőtt járóbeteg rendelés

A felnőttkori asztma tünetei, a légúti gyulladásos megbetegedések, a fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok, a köhögés, sípoló légzés, nehézlégzés, reflux, bizonytalan mellkasi diszkomfort érzés olyan tünetek, amellyel tüdőgyógyász/pulmonológus szakorvoshoz szükséges fordulni.

Molnár doktor speciális tudással látja el az onkológiai (daganatos) tüdőgyógyászati megbetegedésekkel hozzá forduló pácienseinket is.

Milyen esetekben kérjünk általános tüdőgyógyászati vizsgálatot?

Járóbeteg rendelésen az alábbi tünetek kivizsgálása esetén:

 • fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapot,
 • krónikusan visszatérő légúti gyulladás,
 • köhögés,
 • hurutos köhögés (nedves köhögés),
 • sípoló légzés,
 • asztma (asthma),
 • COPD (idült obstruktív tüdőmegbetegedés),
 • reflux,
 • légzési nehézségek,
 • terheléses nehézlégzéses panaszok (például lépcsőjárás, biciklizés, futás, foci),
 • tüdőfibrózis (IPF/ILD)
 • bizonytalan mellkasi diszkomfort panaszok

Milyen esetekben érdemes onkológiai tüdőgyógyászati magánrendelésen részt venni?

 • Az onkológiai tumoros folyamat gyanújának kivizsgálási szakaszában, amikor a diagnózis bizonyosságához másod –, harmadvélemény szükségességét látja jónak a beteg.
 • Ha folyamatban lévő onkológiai kezelés zajlik, azonban elfogy a kezeléshez szükséges gyógyszer és hosszú időbe telne megkapni a receptet. Ezekben az igazolt megbetegedésekben, a kórházi kezeléssel összhangban lehetőség van járóbeteg rendelésünkön gyógyszerfelírásra, a szükséges konzultáció után, a kivizsgált beteg orvosszakmai protokolljainak követésével.
 • Ha konzultáció szükséges a specialistával, korábbi leletek áttekintése céljából.
 • Illetve betegvizsgálat szükséges,
 • vagy további kivizsgálás megbeszélése esedékes.

Felnőttkori asztma-kialakulása lehetséges bármely életkorban

Jellemzői/tünetei: rohamokban jelentkező nehézlégzés, sípoló légzés, kilégzési nehezítettség, köhögéses epizódok, rohamokban jelentkező köhögések, mellkasi szorítás.

Asztma (Asthma) -kezelése

Az Asztma (Asthma) általában légszomjjal, rohamszerű nehézlégzéssel, köhögéssel, köpetürítéssel, sípoló légzéssel, kilégzési nehezítettséggel, éjszakai zihálással, elülső középső mellkasi feszítéssel járhat.

Az alsó légutak idült gyulladása okozza, a hörgők szűkületének a mértéke változó-nagyfokú variabilitast mutathat, akár egy napszakon belül is.

A légutak áramlási ellenállása asztmában (asthmában) spontán is-bármely irányban megváltozhat.

Asztmában (Asthmában) megfelelő fenntartó kezeléssel tartósan megszüntethető a tüdőben mindenhol jelenlévő hörgőszűkület.

Amennyiben a betegség kontrollálatlan, akkor jellemző, hogy a panaszok éjszaka vagy korán reggel a legrosszabbak, de a tünetek bármely napszakban bekövetkező heveny romlása is jellemző lehet. Az asthma nem gyógyítható, de szakorvosi segítséggel teljesen kontrollálható, a tünetek megszüntethetőek, a páciens panaszmentessé tehető.

Sok asthmás beteg allergiás, különféle belégzett, esetleg más úton a szervezetbe jutó allergénekre túlérzékeny.

Rendelőnkben szakorvosunk foglalkozik légúti gyulladások kezelésével, beleértve a tüneti kezelést is.

Valamint fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok kezelésével is (hurutos köhögés) – bármilyen eredet, alapbetegség  esetén.

Az onkológiai járóbeteg rendelés keretében végezhető vizsgálatok-konzultáció, a beteg fizikális vizsgálata, gyógykezelésének átgondolása, követés keretében képalkotó /radiológiai/ vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya