Szolgáltatások

Tüdőgyógyászat/onkológiai tüdőgyógyászat (Pest)

Általános tüdőgyógyászat és onkológiai tüdőgyógyászat
Felnőtt járóbeteg rendelés

A felnőttkori asztma tünetei, a légúti gyulladásos megbetegedések, a fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok, a köhögés, sípoló légzés, nehézlégzés, reflux, bizonytalan mellkasi diszkomfort érzés olyan tünetek, amellyel tüdőgyógyász/pulmonológus szakorvoshoz szükséges fordulni.

Molnár doktor speciális tudással látja el az onkológiai (daganatos) tüdőgyógyászati megbetegedésekkel hozzá forduló pácienseinket is.

Milyen esetekben kérjünk általános tüdőgyógyászati vizsgálatot?

Járóbeteg rendelésen az alábbi tünetek kivizsgálása esetén:

 • fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapot,
 • krónikusan visszatérő légúti gyulladás,
 • köhögés,
 • hurutos köhögés (nedves köhögés),
 • sípoló légzés,
 • asztma (asthma),
 • COPD (idült obstruktív tüdőmegbetegedés),
 • reflux,
 • légzési nehézségek,
 • terheléses nehézlégzéses panaszok (például lépcsőjárás, biciklizés, futás, foci),
 • tüdőfibrózis (IPF/ILD)
 • bizonytalan mellkasi diszkomfort panaszok

Milyen esetekben érdemes onkológiai tüdőgyógyászati magánrendelésen részt venni?

 • Az onkológiai tumoros folyamat gyanújának kivizsgálási szakaszában, amikor a diagnózis bizonyosságához másod –, harmadvélemény szükségességét látja jónak a beteg.
 • Ha folyamatban lévő onkológiai kezelés zajlik, azonban elfogy a kezeléshez szükséges gyógyszer és hosszú időbe telne megkapni a receptet. Ezekben az igazolt megbetegedésekben, a kórházi kezeléssel összhangban lehetőség van járóbeteg rendelésünkön gyógyszerfelírásra, a szükséges konzultáció után, a kivizsgált beteg orvosszakmai protokolljainak követésével.
 • Ha konzultáció szükséges a specialistával, korábbi leletek áttekintése céljából.
 • Illetve betegvizsgálat szükséges,
 • vagy további kivizsgálás megbeszélése esedékes.

Felnőttkori asztma-kialakulása lehetséges bármely életkorban

Jellemzői/tünetei: rohamokban jelentkező nehézlégzés, sípoló légzés, kilégzési nehezítettség, köhögéses epizódok, rohamokban jelentkező köhögések, mellkasi szorítás.

Asztma (Asthma) -kezelése

Az Asztma (Asthma) általában légszomjjal, rohamszerű nehézlégzéssel, köhögéssel, köpetürítéssel, sípoló légzéssel, kilégzési nehezítettséggel, éjszakai zihálással, elülső középső mellkasi feszítéssel járhat.

Az alsó légutak idült gyulladása okozza, a hörgők szűkületének a mértéke változó-nagyfokú variabilitast mutathat, akár egy napszakon belül is.

A légutak áramlási ellenállása asztmában (asthmában) spontán is-bármely irányban megváltozhat.

Asztmában (Asthmában) megfelelő fenntartó kezeléssel tartósan megszüntethető a tüdőben mindenhol jelenlévő hörgőszűkület.

Amennyiben a betegség kontrollálatlan, akkor jellemző, hogy a panaszok éjszaka vagy korán reggel a legrosszabbak, de a tünetek bármely napszakban bekövetkező heveny romlása is jellemző lehet. Az asthma nem gyógyítható, de szakorvosi segítséggel teljesen kontrollálható, a tünetek megszüntethetőek, a páciens panaszmentessé tehető.

Sok asthmás beteg allergiás, különféle belégzett, esetleg más úton a szervezetbe jutó allergénekre túlérzékeny.

Rendelőnkben szakorvosunk foglalkozik légúti gyulladások kezelésével, beleértve a tüneti kezelést is.

Valamint fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok kezelésével is (hurutos köhögés) – bármilyen eredet, alapbetegség  esetén.

Az onkológiai járóbeteg rendelés keretében végezhető vizsgálatok-konzultáció, a beteg fizikális vizsgálata, gyógykezelésének átgondolása, követés keretében képalkotó /radiológiai/ vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya