Szolgáltatások

Tüdőgyógyászat/onkológiai tüdőgyógyászat (Pest)

Általános tüdőgyógyászat és onkológiai tüdőgyógyászat
Felnőtt járóbeteg rendelés

A felnőttkori asztma tünetei, a légúti gyulladásos megbetegedések, a fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok, a köhögés, sípoló légzés, nehézlégzés, reflux, bizonytalan mellkasi diszkomfort érzés olyan tünetek, amellyel tüdőgyógyász/pulmonológus szakorvoshoz szükséges fordulni.

Molnár doktor speciális tudással látja el az onkológiai (daganatos) tüdőgyógyászati megbetegedésekkel hozzá forduló pácienseinket is.

Milyen esetekben kérjünk általános tüdőgyógyászati vizsgálatot?

Járóbeteg rendelésen az alábbi tünetek kivizsgálása esetén:

 • fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapot,
 • krónikusan visszatérő légúti gyulladás,
 • köhögés,
 • hurutos köhögés (nedves köhögés),
 • sípoló légzés,
 • asztma (asthma),
 • COPD (idült obstruktív tüdőmegbetegedés),
 • reflux,
 • légzési nehézségek,
 • terheléses nehézlégzéses panaszok (például lépcsőjárás, biciklizés, futás, foci),
 • tüdőfibrózis (IPF/ILD)
 • bizonytalan mellkasi diszkomfort panaszok

Milyen esetekben érdemes onkológiai tüdőgyógyászati magánrendelésen részt venni?

 • Az onkológiai tumoros folyamat gyanújának kivizsgálási szakaszában, amikor a diagnózis bizonyosságához másod –, harmadvélemény szükségességét látja jónak a beteg.
 • Ha folyamatban lévő onkológiai kezelés zajlik, azonban elfogy a kezeléshez szükséges gyógyszer és hosszú időbe telne megkapni a receptet. Ezekben az igazolt megbetegedésekben, a kórházi kezeléssel összhangban lehetőség van járóbeteg rendelésünkön gyógyszerfelírásra, a szükséges konzultáció után, a kivizsgált beteg orvosszakmai protokolljainak követésével.
 • Ha konzultáció szükséges a specialistával, korábbi leletek áttekintése céljából.
 • Illetve betegvizsgálat szükséges,
 • vagy további kivizsgálás megbeszélése esedékes.

Felnőttkori asztma-kialakulása lehetséges bármely életkorban

Jellemzői/tünetei: rohamokban jelentkező nehézlégzés, sípoló légzés, kilégzési nehezítettség, köhögéses epizódok, rohamokban jelentkező köhögések, mellkasi szorítás.

Asztma (Asthma) -kezelése

Az Asztma (Asthma) általában légszomjjal, rohamszerű nehézlégzéssel, köhögéssel, köpetürítéssel, sípoló légzéssel, kilégzési nehezítettséggel, éjszakai zihálással, elülső középső mellkasi feszítéssel járhat.

Az alsó légutak idült gyulladása okozza, a hörgők szűkületének a mértéke változó-nagyfokú variabilitast mutathat, akár egy napszakon belül is.

A légutak áramlási ellenállása asztmában (asthmában) spontán is-bármely irányban megváltozhat.

Asztmában (Asthmában) megfelelő fenntartó kezeléssel tartósan megszüntethető a tüdőben mindenhol jelenlévő hörgőszűkület.

Amennyiben a betegség kontrollálatlan, akkor jellemző, hogy a panaszok éjszaka vagy korán reggel a legrosszabbak, de a tünetek bármely napszakban bekövetkező heveny romlása is jellemző lehet. Az asthma nem gyógyítható, de szakorvosi segítséggel teljesen kontrollálható, a tünetek megszüntethetőek, a páciens panaszmentessé tehető.

Sok asthmás beteg allergiás, különféle belégzett, esetleg más úton a szervezetbe jutó allergénekre túlérzékeny.

Rendelőnkben szakorvosunk foglalkozik légúti gyulladások kezelésével, beleértve a tüneti kezelést is.

Valamint fokozott légúti váladéktermelődéssel járó állapotok kezelésével is (hurutos köhögés) – bármilyen eredet, alapbetegség  esetén.

Az onkológiai járóbeteg rendelés keretében végezhető vizsgálatok-konzultáció, a beteg fizikális vizsgálata, gyógykezelésének átgondolása, követés keretében képalkotó /radiológiai/ vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább

Andrea története

A 90-es 2000-es évek hazai popkultúrájának egyik meghatározó együttese volt a Fresh formáció. Bizonyára van olyan olvasónk, aki hallott már arról, hogy az együttes tehetséges, szőke énekesnője, Villányi Andrea – akit azóta is legtöbben csak Fresh Andiként ismernek – komoly küzdelmet folytatott a mellrák ellen. Andi azóta küldetésének tekinti, hogy a saját élményeit megossza. Kitartása, […]

Tovább

Kellemes ünnepeket!

Kedves Pácienseink! Rendelőink Budán és Pesten december 23-áig vannak nyitva, karácsonykor és a két ünnep között zárva tartanak. Az első rendelési napunk 2023. január 2. hétfő. Ha írnának nekünk, januári időpontokkal kapcsolatos kérdésekről, azt a recepcio@panoramaklinika.hu címre kérjük küldjék el részünkre, munkatársaink január 2-án, az első rendelési napon igyekeznek felvenni Önökkel a kapcsolatot, visszajelezni, segíteni. […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya