Szolgáltatások

Pszichiátria (felnőttellátás)

Ha hangulatzavar, az érzelemszabályozás zavara, a külvilág kóros érzékelése, esetleg a gondolkodás zavara miatt szenved, indokolt, hogy kórházi tapasztalattal is rendelkező pszichiáter szakorvosainkhoz forduljon.

Az első pszichiátriai vizsgálat alkalmával – a szakmai irányelvek szerint, a tudomány jelenlegi állását követve – arra a kérdésre keressük a választ, hogy a páciens problémája biológiai hátterű mentális betegség, vagy döntően lelki eredetű.

Alapvizsgálatok első pszichiátriai vizsgálatra érkezőknek

Az első pszichiátriai vizsgálathoz alapvizsgálatokra – labordiagnosztikai vizsgálatok meghatározott körére és EKG-ra – van szükség. Ezeket a vizsgálatokat, a szakmai sztenderdekkel összhangban, a Panoráma Poliklinika felnőtt pszichiátriai protokollja írja elő a páciensek egészségének védelmében.

Ha a páciens rendelkezik hat hónapnál nem régebbi EKG- és laborvizsgálattal, ezeket az intézmény bekéri – és elfogadja – az első pszichiátriai vizsgálat előtt. Azt is ellenőrizni kell, hogy a laborvizsgálatok teljes körűek-e. Ha friss EKG- és labor nem áll rendelkezésre, ezeket a vizsgálatokat klinikánkon is el tudjuk végezni. Időpontot recepciónkon kell egyeztetni a +36 70 775 0288-as telefonszámon, ahol a páciens a laboratóriumi mintavétellel kapcsolatos kérdéseire is választ kap.

Kedvező, ha a leletek már az első vizsgálat alkalmával rendelkezésre állnak. Egyedi esetekben – szakmai indokok alapján – a pszichiáter szakorvos saját hatáskörében módosíthatja a kért vizsgálatok körét, illetve bizonyos alapvizsgálatoktól el is tekinthet.

Terápiák

Amennyiben pszichiátriai betegség áll a tünetek hátterében, a pácienssel – adott esetben hozzátartozójával – közös döntés születik a terápiáról, ami lehet gyógyszeres kezelés vagy más pszichiátriai kezelési forma. Szemléletünk középpontjában a pszichoterápiás kezelések állnak.

ADHD

A Panoráma Poliklinikán felnőttek számára is elérhető az ADHD-kivizsgálás. Ennek alapján diagnózist állítunk fel, és beállítjuk a páciens gyógyszereit. A további gondozásra az orvos tesz szakmai javaslatot.

A pontos diagnózishoz a kivizsgálást nemzetközi sztenderdek alapján, a szakmai protokollok figyelembevételével alakítottuk ki. A diagnosztikai eljárás során a pszichiátriai vizsgálat mellett szomatikus orvosi vizsgálat, kérdőíves felmérés és klinikai pszichológiai tesztfelvételek történnek, amelyek segítenek a figyelemzavar, hiperaktivitás tüneteit elkülöníteni más hasonló tüneteket mutató állapotoktól, illetve az ADHD súlyosságára vonatkozóan is pontosabb képet adnak. A klinikánkon dolgozó szomatikus orvosok, pszichiáterek, pszichológusok évek óta szoros szakmai együttműködésben dolgoznak, a teammunkában gyakorlattal rendelkeznek.

Időpont-egyeztetés ADHD-rendelésre (Buda)

PSZICHIÁTRIA A BUDAI RENDELŐBEN (1126 Derkovits u. 7.):

Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter – rendelése hétfőnként

Időpontfoglalás (Buda)

Dr. Lakatos Zoltán pszichiáter

Időpontfoglalás (Buda)

Dr. Somogyi László pszichiáter

Időpontfoglalás (Buda)

Dr. Farkas Ágnes és dr. Farkas Kinga rendelésére is időpont-egyeztetés szükséges:

Időpont-egyeztetés (Buda) 

PSZICHIÁTRIA A PESTI RENDELŐBEN:

Dr. Péterfia Zsuzsa pszicháter a Panoráma Poliklinika zuglói rendelőjében (1147 Budapest, Ilosvai Selymes utca 81.) fogadja a pácienseket.

Időpontfoglalás (Pest, Zugló)

 

Felnőtt pszichiátriai rendelés a Panoráma Poliklinika budai rendelőjében, valamint zuglói (Panoráma II.) rendelőjében


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya