Szolgáltatások

Komplex egészségkonzultáció

A pszichológus által vezetett komplex egészségkonzultáció segíthet annak átgondolásában, hogy milyen életmódbeli változtatásokra van szükség az egészség, a testi-lelki jóllét helyreállításához és hosszú távú megőrzéséhez. Testi tünetek, testi betegségek esetén az állapot pontosabb megértéséhez és menedzseléséhez nyújt segítséget az egészségkonzultáció, amelyet Gajdos Panna valamint Baráth Emire pszichológus végez.

A legtöbb betegség jelentős terhet ró az érintett életére, hangulatára, kapcsolataira, munkájára, ezáltal rontva életminőségét. A testi tünetek, krónikus betegségek kezelésében kiemelkedőek lehetnek az életmódbeli és a pszichés tényezők: például a diéta, testmozgás, dohányzás, alkoholfogyasztás elhagyása, megfelelő napi ritmus kialakítása, pihentető alvás, distressz csökkentése. Fontos, változást befolyásoló tényező lehet az is, hogy a betegséghez milyen a viszonyunk; mit gondolunk betegségünk okáról, lefolyásáról, a különböző kezelési lehetőségekről.

Aegészségpszichológiai beszélgetéseken az említett, a mindennapokban feszültséget jelentő valamint az életmóddal kapcsolatos kérdések, illetve a társas kapcsolatok és a stresszkezelés is fókuszba kerülnek.

Időpontfoglalás (Buda)

Bejelentkezés egészégpszichológushoz

Az egészségpszichológus szerepe a stresszkezelésben

Helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás, a megfelelő pihenés biztosítása és a stresszes helyzetek kezelése – mindegyiknek jelentős szerepe van a kezelésben, emiatt fontos, hogy legyen egy stresszkezelési tervünk, aminek kialakításában és végrehajtásában segíthet az egészségpszichológus.

További hasznos információk az alábbi cikkben:

Stressz


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig tart, […]

Tovább

Andrea története

A 90-es 2000-es évek hazai popkultúrájának egyik meghatározó együttese volt a Fresh formáció. Bizonyára van olyan olvasónk, aki hallott már arról, hogy az együttes tehetséges, szőke énekesnője, Villányi Andrea – akit azóta is legtöbben csak Fresh Andiként ismernek – komoly küzdelmet folytatott a mellrák ellen. Andi azóta küldetésének tekinti, hogy a saját élményeit megossza. Kitartása, […]

Tovább

Kellemes ünnepeket!

Kedves Pácienseink! Rendelőink Budán és Pesten december 23-áig vannak nyitva, karácsonykor és a két ünnep között zárva tartanak. Az első rendelési napunk 2023. január 2. hétfő. Ha írnának nekünk, januári időpontokkal kapcsolatos kérdésekről, azt a recepcio@panoramaklinika.hu címre kérjük küldjék el részünkre, munkatársaink január 2-án, az első rendelési napon igyekeznek felvenni Önökkel a kapcsolatot, visszajelezni, segíteni. […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya