Szolgáltatások

Manuálterápia / Gyógytorna

Manuálterápia

A manuálterápia a mozgató szervrendszer visszafordítható elváltozásait célzó, kézzel végzett diagnosztikai és gyógyító eljárások összessége. Az emberi test csontjainak helyzetét, ízületeinek és az izomrendszer állapotát, az idegrendszeri kontroll milyenségét mérjük fel és kezeljük speciális fogásokkal.

A manuálterápia során egy mozgásszervi anamnézist veszünk fel, figyelembe véve a szakorvos által felállított diagnózist, a leletek eredményét. A testtartás- és mozgásvizsgálat elvégzése után funkcionális diagnózist állítunk fel, amely alapján egyénre szabott kezelési tervet készítünk.

A legfinomabb izomenergia technikáktól indulva a határozott kontakt technikákig széles skálán választjuk meg a kezelés intenzitását a páciens problémája (pl. gerincsérv, csontritkulás, reumatológiai alapbetegség), életkora, vagy a diszfunkció eredete (neuromusculáris, fasciális, ízületi, idegi) szerint. A kezelést követően a páciens mobilizáló, nyújtó és stabilizáló tornagyakorlatokat kap az elért állapot megőrzésére és fejlesztésére.

Az átlagos kezelési idő 45 perc.

A manuálterápia végzése egyetemi diplomához kötött. Mind önállóan, mind az orvosi kezelés kiegészítő részeként alkalmazható akut és krónikus fájdalmakban egyaránt.

Manuálterapeutánk: Szigetvári Gyula, aki zuglói rendelőnkben (1147 Budapest, Ilosvai Selymes u. 81.) várja a hozzá fordulókat!

Onkológiai fizioteápia/gyógytorna

Onkológiai fiziotrapeuta/gyógytornászunk: Csatári-Varga Zsuzsa, aki zuglói rendelőnkben (1147 Budapest, Ilosvai Selymes u. 81.) várja az onkológiai kezelésen (műtéten) átesett betegeket rendelésén, a komplex onkorehabilitációs kezelés részeként szükséges adekvát mozgásterápiára.

Például mellrák /rekonstrukciós műtéten átesett beteg számára az alábbi problémák esetén nyújt segítséget speciálisan képzett onkológiai fizioterapeutánk/gyógytornászunk:

  • A mozgató szervrendszert érintő műtétek után
  • emlő daganatos megbetegedések miatt történő műtétet követően
  • hónalji nyirokcsomóláncba történő műtéti beavatkozást követően, függetlenül a műtéti kiterjesztés típusától
  • rekonstrukciós műtét előtti felkészítés és rekonstrukciós műtét utáni utógondozás
  • műtétek következményeként kialakuló átmeneti vagy tartós testképzavar
  • idegrendszert érintő daganat ellátása után jelentkező idegellátási zavarok, mozgásos tünetek
  • nyiroködéma – egyes régiókat érintő nyirokcsomó lánc kiirtást követően (lásd Marcsi története című írásunkat).

További információk az onkológiai fzioterápiáról itt olvashatóak: https://panoramaklinika.hu/szakrendeles/onkologiai-fizioterapia-gyogytorna/

manuálterápia

Fájdalomambulancia

A Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciáján kiváló idegsebészünk vezetésével különleges orvoscsapat dolgozik azon, hogy minden Páciensünk a számára leginkább megfelelő szakemberhez kerüljön, a fájdalom kiváltó okára rövid időn belül fény derüljön és a panaszok mielőbb enyhüljenek. 

Fájdalomambulanciánkon két nagy tudású idegsebész, neurológus, egészségpszichológus, manuálterapeuta és gyógytornász összehangolt munkája segít a hozzánk fordulók panaszainak enyhítésében, megszüntetésében.

Időpontfoglaláskor ne feledje beírni a megjegyzés rovatba az észlelt panaszait! Ez alapján kollégánk közvetlenül veszi fel Önnel a kapcsolatot, hogy a gyógyulás a megfelelő szakorvosnál induljon, a lehető legrövidebb időn belül. Várjuk panaszainak megjelölését e-mailen is: recepcio@panoramaklinika.hu


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Az onkológiai fizioterápiáról részletesen

Csatári-Varga Zsuzsa gyógytornász, onkológiai fizioterapeuta az onkorehabilitációs csapat tagjaként csatlakozott intézetünk munkájához. Miben, hogyan segít a speciális tudással rendelkező, onkológiai betegeket is ellátó gyógytornász? Az alábbi cikkünkben foglaljuk össze a legfontosabb részleteket. Az onkorehabilitációs team része a gyógytornász Nagyon szerencsés helyzet az, ha a beteg hamar találkozik gyógytornásszal.  „A legjobb, leghatékonyabb, ha a diagnózis megállapításakor […]

Tovább

„A betegnek nemcsak a teste, de a lelke is segítséget vár”

Onkológiai rehabilitáció: ahogy az orvos/szakértő csapat látja a gyógyulás folyamatát Bár lényeges, hogy halljunk az új onkológiai műtéti eljárásokról, új megoldásokról, gyógyszerekről vagy statisztikákról, a betegrehabilitációról azonban egyelőre igen keveset tudunk szélesebb körben, vagy szinte egyáltalán nem értesültünk még ennek lehetőségéről. Onkológusaink Dr. Szőnyi Márta és Dr. Martin Tamás, valamint Csatári-Varga Zsuzsa gyógytornász, onkológiai fizioterapeuta, […]

Tovább

ADHD rendelés felnőtt páciensek számára

A Panoráma Poliklinika komplex ADHD diagnosztika rendelést indít felnőttek számára. A kivizsgálást végző team pszichiáter (Dr. Oczella Péter), szomatikus szakorvosok(Dr. Máté -Horváth Nóra és Dr. Spányik András) és pszichológus végzettségű szakemberekből áll (Kovács Erika), a kivizsgálást a szakmai protokollok figyelembevételével (nemzetközi standardok alapján) alakítottuk ki. A diagnosztikai eljárás során a pszichiátriai vizsgálat mellett szomatikus orvosi […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya