Szolgáltatások

Manuálterápia / Gyógytorna

Manuálterápia

A manuálterápia a mozgató szervrendszer visszafordítható elváltozásait célzó, kézzel végzett diagnosztikai és gyógyító eljárások összessége. Az emberi test csontjainak helyzetét, ízületeinek és az izomrendszer állapotát, az idegrendszeri kontroll milyenségét mérjük fel és kezeljük speciális fogásokkal.

A manuálterápia során egy mozgásszervi anamnézist veszünk fel, figyelembe véve a szakorvos által felállított diagnózist, a leletek eredményét. A testtartás- és mozgásvizsgálat elvégzése után funkcionális diagnózist állítunk fel, amely alapján egyénre szabott kezelési tervet készítünk.

A legfinomabb izomenergia technikáktól indulva a határozott kontakt technikákig széles skálán választjuk meg a kezelés intenzitását a páciens problémája (pl. gerincsérv, csontritkulás, reumatológiai alapbetegség), életkora, vagy a diszfunkció eredete (neuromusculáris, fasciális, ízületi, idegi) szerint. A kezelést követően a páciens mobilizáló, nyújtó és stabilizáló tornagyakorlatokat kap az elért állapot megőrzésére és fejlesztésére.

Az átlagos kezelési idő 45 perc.

A manuálterápia végzése egyetemi diplomához kötött. Mind önállóan, mind az orvosi kezelés kiegészítő részeként alkalmazható akut és krónikus fájdalmakban egyaránt.

Manuálterapeutánk: Szigetvári Gyula, aki zuglói rendelőnkben (1147 Budapest, Ilosvai Selymes u. 81.) várja a hozzá fordulókat!

Gyógytorna

Gyermekek és felnőttek számára az alábbi problémák esetén nyújt segítséget gyógytornászunk:

  • Gerincferdülés, Scheuermann kór
  • Gerincsérv
  • Degeneratív gerincproblémák
  • Ízületi vagy izomfájdalom
  • Degeneratív ízületi problémák
  • Tartáshibák
  • Kisugárzó fájdalom
  • Fejfájás
  • Sportsérülések

Gyógytornászunk: Sywa Ágnes, aki zuglói rendelőnkben (1147 Budapest, Ilosvai Selymes u. 81.) várja a hozzá fordulókat!

manuálterápia

Fájdalomambulancia

A Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciáján kiváló idegsebészünk vezetésével különleges orvoscsapat dolgozik azon, hogy minden Páciensünk a számára leginkább megfelelő szakemberhez kerüljön, a fájdalom kiváltó okára rövid időn belül fény derüljön és a panaszok mielőbb enyhüljenek. 

Fájdalomambulanciánkon két nagy tudású idegsebész, neurológus, egészségpszichológus, manuálterapeuta és gyógytornász összehangolt munkája segít a hozzánk fordulók panaszainak enyhítésében, megszüntetésében.

Időpontfoglaláskor ne feledje beírni a megjegyzés rovatba az észlelt panaszait! Ez alapján kollégánk közvetlenül veszi fel Önnel a kapcsolatot, hogy a gyógyulás a megfelelő szakorvosnál induljon, a lehető legrövidebb időn belül. Várjuk panaszainak megjelölését e-mailen is: recepcio@panoramaklinika.hu


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Fókuszban az allergia lelki oldala

Az utóbbi 10-20 évben robbanásszerűen nőtt az allergiás betegségek száma a fejlett országokban. Az allergiás tünetek jelentkezésekor allergológushoz, pulmonólugoshoz, gasztroenterológushoz fordulnak a páciensek, azonban az új kihívások könnyebb legküzdésében, a diagnózis után a  mindennapok újraépítésében az egészségpszichológus segítségére is érdemes támaszkodnunk. Miért és mikor érdemes igénybe venni a segítségét? Rendelőnk egészségpszichológusa, Gajdos Panna eddig talán […]

Tovább

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Folyamatos fájdalomban élni rendkívül megterhelő. Függetlenül attól, hogy akut, visszatérő, vagy éppen szüntelenül fennálló, krónikus fájdalomról van szó, a fájdalom az élet minden területét képes megkeseríteni. Korlátozhat bennünket a mindennapi tevékenységeink, a munkánk elvégzésében, és az is gyakori, hogy olyan hobbit adunk fel miatta, mely korábban átlendített minket a nehézségeken. Mit tehet az orvos, ha […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya