Szolgáltatások

Haematológia

A hematológia egy speciális orvosi szakterület, amely a vérrel, a vérképző szervekkel és a nyirokrendszerrel foglalkozik. A hematológus szakorvos sok más mellett vizsgálja a vörösvérsejteket, a fehérvérsejteket, a vérlemezkéket és a véralvadás folyamatában résztvevő fehérjéket. Ezen kívül a hematológia látóterébe tartozik a csontvelő, a nyirokszervek és a lép egészsége, illetve betegsége.

Hematológusunk Dr. Molnár Zsuzsa főorvos.


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás haematológushoz

Időpontfoglalás egészségpszichológushoz


Mikor érdemes hematológus szakorvoshoz fordulni?

Mindenképpen ajánlott hematológiai magánrendelésre jelentkezni és részt venni a hematológiai vizsgálaton, ha a családban korábban előfordult vérképző- vagy nyirokszervet érintő betegség, illetve ha szeretne fényt deríteni arra, hogy fennáll-e Önnél trombózishajlam. Ez utóbbi életkortól függetlenül mindenki számára fontos információ, aminek jelentősége a koronavírus-járvány alatt tovább fokozódott: a Covid19-fertőzés során, illetve azt követően ugyanis megnövekedhet a trombózisveszély! (Post-Covid labor szűrőcsomagjainkban erre is gondoltunk!)

Mindenképpen ajánlott hematológiai magánrendelésre jelentkezni és részt venni a hematológiai vizsgálaton, ha a családban korábban előfordult vérképző- vagy nyirokszervet érintő betegség

Mi történik a hematológiai vizsgálaton?

A hematológiai vizsgálat egy speciális vizit, amelyre általában más orvosi szakterület képviselői vagy a háziorvos küldi a beteget. A hematológiai magánrendelés felkeresését a laborvizsgálat során felmerült eltérések, illetve olyan tünetek és zavarok tehetik indokolttá, amelyek vérképzőszervi betegségre vagy a nyirokrendszert érintő egészségi problémára utalhatnak.

A szakorvos a hematológiai vizsgálat során a páciens alapos kikérdezését követően, a laborlelet értékeit figyelembe véve megpróbálja felderíteni az eltérések vagy panaszok hátterében húzódó okokat. A pontos diagnózis felállításához további vizsgálatokra (például ultrahang vizsgálat) lehet szükség, amit a hematológus szakorvos rendelhet el. A kiváltó okok feltárását követően a hematológus javaslatot tesz a terápiára.

Milyen tünetek esetén javasolt hematológus szakorvoshoz fordulni?

 • Fáradékonyság, ólmos fáradtság, gyengeség, szédülés
 • Sápadt bőrszín
 • Fogékonyság a fertőző betegségekre és elhúzódó gyógyulás
 • Gyakori vérzés (például orrvérzés)
 • A véralvadás sebességének megváltozása

A fentieken túl kiemelten fontos (lenne) hematológus szakorvossal konzultálni azoknak is, akik rendszeresen szednek hormontartalmú fogamzásgátlót, illetve azoknak, akiket véralvadásgátló/vérhígító készítményekkel kezelnek!

Fontosabb betegségek, amelyek a hematológia szakterületéhez tartoznak:

 • Mélyvénás trombózis
 • Tüdőembólia
 • Vérszegénység
 • Vashiány
 • Vérzékenység
 • Agyvérzés és fiatalkori szívinfarktus
 • Vérzéses betegségek
 • Polyglobulia (a vörösvérsejtek számának abnormális emelkedése)
 • Piastrinopenia vagy trombocitopenia (a vérlemezkék számának abnormális csökkenése)
 • Trombocitémia vagy trombocitózis (a vérlemezkék számának jelentős emelkedése)
 • Leukopenia (a fehérvérsejtek számának csökkenése)
 • Leukocitózis (a fehérvérsejtek számának emelkedése)
 • Lépmegnagyobbodás
 • Nyirokcsomó-duzzanat, nyirokcsomó-megnagyobbodás

Dr. Molnár Zsuzsanna több szakorvosi diploma birtokában, sok évtizedes gyakorlattal a háta mögött diagnosztizál, kezeli és gyógyítja a vérképzőszervi daganatos (limfómák, leukémiák) megbetegedéseket. Az Országos Onkológiai Intézet megbecsült szakorvosaként rengeteg páciens gyógykezelését és gondozását végzi hosszú évek (évtizedek) óta. Speciális szaktudása mellett empatikus, holisztikus orvosi megközelítéséről is ismert a páciensek körében. Szükség esetén onkológiai páciensek gondozásában is jártas klinikai szakpszichológus  illetve egészségpszichológus kollégával közösen látja el pácienseit.

Rendelőnkben másodszakvélemény készítése mellett tanácsadásra és elmélyültebb konzultációra is lehetőség nyílik páciensekkel, kifejezetten nyugodt körülmények között. Szükség esetén laboratóriumi vizsgálatok segítségével a páciensek kivizsgálása is megkezdhető rendelőnkben.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya