Szolgáltatások

Gyermekdietetika

Gyermekdietetikai magán rendelés

A gyermekdietetika a gyermekek egészséges és örömteli táplálásával foglalkozó szakirány, amelyet folyamatosan képzett szakember vezet.

Dietetikusunk rendeléseit online (Zoom) konzultáció keretében végzi.


Kérjük, a konzultáció előtt kezdje vezetni a gyermek étkezéseit egy 5 napot felölelő táplálási naplóban.  Ha megoldható, a kitöltött naplót már az első gyermekdietetikai konzultációra készítse elő.Az alábbi problémákkal várjuk a gyermekeket,és a szülőket:

  • hasfájás és hasonló tünetek vizsgálataihoz kötődően a gyermek-gasztroenterológus javaslata alapján (online konzultáció)
  • speciális táplálási igényű csecsemők személyre szabott diétája
  • hozzátáplálás, hozzátáplálási terv, problémák (pl. öklendezés, elutasítás, darabos ételekkel való probléma)
  • ételallergiás, „mentes” táplálás: szakorvosi javaslat megléte esetén
  • szelektív evő, „válogatós” gyermekek ellátása bármely életkorban
  • kisgyermektáplálás, egészséges fejlődés biztosítása
  • súlyfejlődés zavarai (szakorvosi vizsgálat és javaslat után!)
  • táplálási, evési problémák (darabos ételek, evés körüli nyugtalanság, figyelemeltereléssel evés, stb.).

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


Az anamnézis és az állapotfelmérés után a szakember felvázolja a tanácsadások tervezetét (alkalmak, elérendő célok, gyakorlati tudnivalók), szükség szerint további szakemberekhez irányítja a gyermeket (pl. gyermek-gasztroenterológus, gyógypegadógus, pszichológus). Kontroll tanácsadási alkalmakon biztosítja a megfelelő tudnivalókat, tennivalókat a szülők és a gyermek számára.

Az állapotfelmérés és a tanácsadási folyamat során az aktuális magyar és nemzetközi ajánlásokat követjük.

 


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

ADHD-val a mindennapokban

Élő Facebook-beszélgetés május 9-én 17.30-tól. Csatlakozzon hozzánk élőben! Regisztráljon e-mailen: panorama@panoramaklinika.hu Az ADHD az egyik leggyakoribb gyermek- és serdülőkori viselkedési zavar. Dr. Baracskai Mónika gyermek- és ifjúságpszichiáter 16 évnyi svédországi tapasztalatot hozott haza Magyarországra: klinikánkon az érintett gyermekekkel és szüleikkel foglalkozik. KÉRDEZZENEK – VÁLASZOLUNK! Facebook eseményünk itt érhető el: https://www.facebook.com/events/354328100952692 Csatlakozzon hozzánk élőben!   Az élő Facebook-beszélgetésben […]

Tovább

Dolgos utcai rendelőnkkel épületen belül költözünk

Tisztelt Pácienseink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy azok a pszichoterápiák (egyéni és csoportos ülések), amelyeknek eddig a 1126 Budapest, Dolgos utca 2., 2. lépcsőház 1. emeletén található rendelőnk biztosított helyszínt, 2024. április 2-ától épületen belül a Dolgos utca 2. 1/A címre költöznek. A magasföldszinti helyiségek bejárata a Dolgos utca sarkán, a Brassai Sámuel utca csatlakozásánál található. Szeretettel […]

Tovább

Riasztó? – öt tényező, ami növeli az emlődaganat kialakulásának kockázatát

Örökletes-e az emlődaganat, a petefészekrák? Genetikai fogékonyság kétségkívül létezik, de a tudományos eredmények statisztikai jellegűek, és nem pótolják az alapos kivizsgálást és egyéni kockázatértékelést – figyelmeztet dr. Mühl Dorottya klinikai onkológus. Kétségtelen, hogy az emlődaganatok kialakulásában vannak hajlamosító tényezők, amelyekre a betegség prevenciója során érdemes odafigyelni. Vannak köztük befolyásolható és nem befolyásolható tényezők egyaránt. Vegyük […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya