Szolgáltatások

Felnőtt egyéni pszichoterápia

A pszichoterápia a páciens és a terapeuta rendszeres találkozásán alapuló folyamat. A közös munka mindkét féltől odafigyelést és jelentős érzelmi befektetést, elköteleződést igényel. Pszichoterápiába járni nem mindig könnyű, de az életminőség jelentős változásával kecsegtet. Az alkalmazott módszertől függően a folyamat lehet időhatáros és időhatár nélküli.


Időpont egyeztetés felnőtt egyéni pszichoterápiára

Panoráma Poliklinika (Buda):1126 Bp. Derkovits u. 7.

Időpont kérése lehetséges a következő telefonszámon is: 06 70 775 0288, vagy írjon e-mailt közvetlenül a recepcio@panoramaklinika.hu címre, és a levélben kérjük feltétlenül írja meg, hogy Dr. Garas Péterhez kéri az időpontot.

Bejelentkezés pszichoterápiára


Pszichodinamikus szemléletű egyéni terápiák

Rendelőnkben a pszichodinamikus szemléletű terápiák több formája elérhető. Közös bennük, hogy elismerik a tudattalan folyamatok szerepét. Eltérés lehet abban, hogy heti egy vagy több ülésben találkozik-e egymással a páciens és a terapeuta. A terápia lehet időhatáros, amikor előre pontosan meghatározott ülésszámra szerződnek, vagy nem állítanak fel időhatárt. Utóbbi esetben a befejezésre a terápia egy pontján közös mérlegelés után kerül sor. A hosszú terápiák a személyiség mélyebb átdolgozására adnak lehetőséget. A rövid terápiák célja korlátozottabb, általában alkalmasak arra, hogy egy belső konfliktust vagy életviteli nehézséget fókuszba helyezve dolgozzanak pl. egy aktuális élethelyzeti probléma megoldásán.

A pszichoanalitikusan orientált időhatár nélküli terápia, a rövid dinamikus terápia (20-30 ülés) és az álomelemzésre épülő DREAM rövid terápiás módszer elérhető intézményünkben. A módszer alkalmazhatósága, kiválasztása több tényezőtől függ. Erről gondos mérlegelés után az első interjút követőn egyeztet a pszichológus a pácienssel.

Kognitív viselkedésterápia (CBT)

Ezen pszichológiai irányzat szerint a pszichés tünet hibás tanulási folyamat következtében alakul ki. A viselkedésterápia célja egy látható viselkedés megváltoztatása a viselkedés újratanulásával. A felmérés után a beavatkozás tervének kidolgozása a klienssel közösen történik. A kliens a kapott feladatokat először az órán majd otthonában gyakorolja. A terápiának része az is, hogy megértésre kerüljön, hogy az egyén hogyan viszonyul a világ megtanulandó dolgaihoz. Ha ez a viszonyulás túlzottan negatív fókuszú, akkor cél lesz az is, hogy ezt a reálishoz közelítsük. Kognitív terápiában a negatív érzést és viselkedést befolyásoló gondolatok feltárása történik meg, amelyek lehetnek pl. téves helyzetértékelésen, téves hiedelmen, logikai hibán alapulóak. A feltárás után új, az alkalmazkodást jobban segítő viselkedés kidolgozása történik meg.

 

Más pszichoterápiás eljárásokkal összehasonlítva ez egy strukturált módszer, melyre a terapeuta aktív, direkt, irányító hozzáállása jellemző. Jól körülhatárolható pszichés problémák (pl. depresszió, szorongásos zavarok, kényszerbetegség, stb.) esetén javasolt. Átfogóbb nehézségek (komplex érzelmi vagy személyiség zavarok, identitáskrízisek, önismereti igény, stb.) esetén is szóba jön, ilyenkor azonban mindenképp szükséges élményközpontúbb elemekkel (sématerápiás technikák, imagináció, dramatikus elemek, művészetterápiás eszközök, stb.) is kiegészíteni a kezelést.

 

 


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya