Szolgáltatások

Felnőtt egyéni pszichoterápia

A pszichoterápia a páciens és a terapeuta rendszeres találkozásán alapuló folyamat. A közös munka mindkét féltől odafigyelést és jelentős érzelmi befektetést, elköteleződést igényel. Pszichoterápiába járni nem mindig könnyű, de az életminőség jelentős változásával kecsegtet. Az alkalmazott módszertől függően a folyamat lehet időhatáros és időhatár nélküli.


Időpont egyeztetés felnőtt egyéni pszichoterápiára

Panoráma Poliklinika (Buda):1126 Bp. Derkovits u. 7.

Időpont kérése lehetséges a következő telefonszámon is: 06 70 775 0288, vagy írjon e-mailt közvetlenül a recepcio@panoramaklinika.hu címre, és a levélben kérjük feltétlenül írja meg, hogy Dr. Garas Péterhez kéri az időpontot.

Bejelentkezés pszichoterápiára


Pszichodinamikus szemléletű egyéni terápiák

Rendelőnkben a pszichodinamikus szemléletű terápiák több formája elérhető. Közös bennük, hogy elismerik a tudattalan folyamatok szerepét. Eltérés lehet abban, hogy heti egy vagy több ülésben találkozik-e egymással a páciens és a terapeuta. A terápia lehet időhatáros, amikor előre pontosan meghatározott ülésszámra szerződnek, vagy nem állítanak fel időhatárt. Utóbbi esetben a befejezésre a terápia egy pontján közös mérlegelés után kerül sor. A hosszú terápiák a személyiség mélyebb átdolgozására adnak lehetőséget. A rövid terápiák célja korlátozottabb, általában alkalmasak arra, hogy egy belső konfliktust vagy életviteli nehézséget fókuszba helyezve dolgozzanak pl. egy aktuális élethelyzeti probléma megoldásán.

A pszichoanalitikusan orientált időhatár nélküli terápia, a rövid dinamikus terápia (20-30 ülés) és az álomelemzésre épülő DREAM rövid terápiás módszer elérhető intézményünkben. A módszer alkalmazhatósága, kiválasztása több tényezőtől függ. Erről gondos mérlegelés után az első interjút követőn egyeztet a pszichológus a pácienssel.

Kognitív viselkedésterápia (CBT)

Ezen pszichológiai irányzat szerint a pszichés tünet hibás tanulási folyamat következtében alakul ki. A viselkedésterápia célja egy látható viselkedés megváltoztatása a viselkedés újratanulásával. A felmérés után a beavatkozás tervének kidolgozása a klienssel közösen történik. A kliens a kapott feladatokat először az órán majd otthonában gyakorolja. A terápiának része az is, hogy megértésre kerüljön, hogy az egyén hogyan viszonyul a világ megtanulandó dolgaihoz. Ha ez a viszonyulás túlzottan negatív fókuszú, akkor cél lesz az is, hogy ezt a reálishoz közelítsük. Kognitív terápiában a negatív érzést és viselkedést befolyásoló gondolatok feltárása történik meg, amelyek lehetnek pl. téves helyzetértékelésen, téves hiedelmen, logikai hibán alapulóak. A feltárás után új, az alkalmazkodást jobban segítő viselkedés kidolgozása történik meg.

 

Más pszichoterápiás eljárásokkal összehasonlítva ez egy strukturált módszer, melyre a terapeuta aktív, direkt, irányító hozzáállása jellemző. Jól körülhatárolható pszichés problémák (pl. depresszió, szorongásos zavarok, kényszerbetegség, stb.) esetén javasolt. Átfogóbb nehézségek (komplex érzelmi vagy személyiség zavarok, identitáskrízisek, önismereti igény, stb.) esetén is szóba jön, ilyenkor azonban mindenképp szükséges élményközpontúbb elemekkel (sématerápiás technikák, imagináció, dramatikus elemek, művészetterápiás eszközök, stb.) is kiegészíteni a kezelést.

 

 


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya