Szolgáltatások

Fájdalomambulancia

 • Gyors segítség a krónikus fájdalmakra.
 • Fájdalomterápia szakszerű kezelésekkel a fájdalom okának megszüntetéséért.
 • Idegsebész szakorvos vezette orvosi team összehangolt munkájával végzett kezelések célzottan a fájdalom helyén ható eljárásokkal.

A fájdalomambulancia a különböző eredetű és eltérő területeken jelentkező fájdalmak enyhítésére, illetve megszüntetésére jött létre járóbeteg rendelőnkben.

A különböző testi tüneteinkkel általában más-más szakorvoshoz fordulunk.  Fájdalomambulanciánkon azonban, az idegsebész vezetésével végzett szakmai munka lényege, hogy az eltérő szakterületek (pl. neurológia, belgyógyászat, egészségpszichológia, pszichoszomatika, gyógytorna, stb.) orvosainak bevonásával végzett gyógyítás folyamatában, a fájdalmat komplexen kezelve oldja meg a betegség okozta fájdalmas tünetek kezelését, a kiváltó okot megkeresve az emberi szervezetben.

Az akut fájdalmak, mint például

 • az isiász,
 • a lumbágó,
 • az idegbecsípődés,
 • a spontán derékfájás
 • vagy az arcidegzsába, illetve krónikus fájdalmak, mint
 • a különböző ízületi gyulladások,
 • a hát-és nyaksérülések okozta visszatérő fájdalmak,
 • vagy a migrén okozta fejfájás illetve
 • a mozgás beszűkülésével járó különböző mozgásszervi fájdalmak hatékonyan csillapíthatóak, illetve megszüntethetőek a fájdalomambulancia rendelésen.

A fájdalomambulanciát vezető idegsebész szakorvosunk Dr. Nagy Máté. Idegsebészünk péntek délutánonként Dr. Ilyés Levente.

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciáján kiváló idegsebészünk vezetésével különleges orvoscsapat dolgozik azon, hogy minden Páciensünk a számára leginkább megfelelő szakemberhez kerüljön, a fájdalom kiváltó okára rövid időn belül fény derüljön és a panaszok mielőbb enyhüljenek. 

Fájdalomambulanciánkon Dr. Nagy Máté mellett Dr. Ilyés Levente idegsebész, Dr. Szentgyörgyvölgyi Renáta és Dr. Magyari Ágota neurológus, Ali Emire és Gajdos Panna egészségpszichológus és Csatári-Varga Zsuzsa gyógytornász, fizioterapeuta összehangolt munkájukkal segítenek a hozzánk fordulóknak.

Időpontfoglaláskor ne feledje beírni a megjegyzés rovatba az észlelt panaszait! Ez alapján kollégánk közvetlenül veszi fel Önnel a kapcsolatot, hogy a gyógyulás a megfelelő szakorvosnál induljon, a lehető legrövidebb időn belül. Várjuk panaszainak megjelölését e-mailen is: recepcio@panoramaklinika.hu

 


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


Fájdalomambulancia – fájdalomterápia: a vizsgálat és kezelés menete

A hosszabb ideje fennálló, krónikus vagy akutan jelentkező, erős fájdalom esetén a célzottan alkalmazott fájdalomterápia a leghatékonyabb.  Azonban nem minden esetben az idegsebész szakorvos az első állomás! Ezért fontos, hogy ha megoldható, már az első rendelés előtt felvegyük bejelentkezett pácienseinkkel a kapcsolatot, és a felesleges vizsgálatok lekerülése érdekében a panaszok alapján leghatékonyabban jussanak gyors, szakszerű ellátáshoz a hozzánk fordulók.

Az idegrendszer működésének specialistája a lehető legtöbb fájdalomtípus csillapításához ért. Neurológusunk Dr. Szentgyörgyvölgyi Renáta és Dr. Magyari Ágota,  idegsebész specialistáink, a Fájdalomambulanciát vezető Dr. Nagy Máté és a speciális orvoscsapat tagja, Dr. Ilyés Levente egymást segítik a szakmai teamben a páciens mielőbbi fájdalommentes gyógyulásában.

I. Vizsgálat:

 • A szakorvos az anamnézis felvételkor a panaszokról, tünetekről, kórtörténetről kérdezi a beteget.
 • Áttekinti a korábbi leletek, ha vannak (a páciensek a CD lemezeket is hozzák magukkal!)
 • Mozgásszervi és neurológiai vizsgálatokkal a betegség okozta esetleges károsodás jellegét nézi meg.
 • A vizsgálat alapján a szakorvos eldönti, hogy a pontos diagnózishoz szükséges-e további képalkotó vizsgálat (MR-, CT-, vagy röntgenvizsgálat).

II. Fájdalomcsillapítás azonnal – ha szükséges!

A célzott, a fájdalom helyén ható, egyénre szabott fájdalomcsillapítás azonnal elkezdhető, amely után a komoly fájdalmak enyhülnek, vagy meg is szűnhetnek.

A betegség jellegétől függően a fájdalomcsillapítás lehet:

 • injekciós kezelés (fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, ízületi blokád)
 • infúziók (neuropátiás kúrák)
 • speciális fájdalomcsillapító gyógyszerek felírása.

III. Az okok kezelése

Érdemes tudni, hogy ha a fájdalmat kiváltó ok nem szűnik meg, a fájdalom is visszatér, ezért van jelentősége az okok feltárásának.

Az azonnali fájdalomcsillapítást követő néhány napban általában visszatér a mozgáskészség, az idegi funkciók is megfelelően működnek. Ekkor válnak ideálissá a körülmények arra, hogy a fájdalom kiváltó okát – a betegség súlyossága függvényében – megszüntessük.

 • Mozgásszervi problémák esetén kezdetét veheti a gyógytornász, fizioterapeuta szakértő segítsége
 • szóba jöhet gyógyszeres kezelés
 • vagy további infúziós kezelés is.

Az oki kezelés minden esetben a szakorvos javaslata alapján kezdődik!

A beteg utókövetése szintén része a kezelésnek. A hangsúly a beteg követésének rendszerességén van, hiszen előfordulhat, hogy módosítás szükséges a gyógyszer-adagolásban, vagy más terápia, kezelés válik szükségessé.

 Fájdalomambulancia Budapest


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


Komplex segítség a fájdalomambulanciában

Rendelőnkben a fájdalomambulancia komplex segítséget nyújt pácienseinknek.

Gyakori, hogy a testi problémák mellett lelki okok állnak a fájdalom hátterében.  Rendelőnk specialitása a jól képzett pszichiáter, pszichológus csapat, köztük egészségpszichológus és számos terapeuta segíti a gyógyulás folyamatát.

 

Tünetek, amelyekkel érdemes a fájdalomambulanciát felkeresni:

 • Derékfájás, hátfájás, nyakfájdalom.
 • A végtagokba sugárzó gerincfájdalom.
 • A test bármely pontján fájdalommal fellépő, zsibbadás, érzészavar, izomgyengeség vagy bénulás.
 • Vizelet- vagy széklet-inkontinencia.
 • Memória romlása.
 • Járászavar vagy mozgás koordinációs zavar.
 • Porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolyaelcsúszás, kisízületi kopás, csigolyatörés, csigolya és porckorong gyulladások.
 • Krónikus neuropátiás és kevert fájdalom szindrómák, postlaminectomiás szindróma (más néven failed back surgery syndrome), degeneratív scoliosis, komplex regionális fájdalom szindróma, deafferentációs fájdalom, fantomfájdalom, terápia rezisztens angina, herpes zooster neuralgia, gerincvelő sérülés okozta fájdalom.

Idegsebészeti konzultáció a Panoráma Poliklinikán

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Csatári-Varga Zsuzsa

Dr. Szentgyörgyvölgyi Renáta

Dr. Magyari Ágota


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Pszichoszomatika: amikor a lélek a test nyelvén szól

A pszichoszomatika, mint tudományterület, a testi és lelki egészség közötti kapcsolatot vizsgálja. A pszichoszomatika a testi betegségek és tünetek hátterében rejlő pszichés tényezők szerepére világít rá, szemlélete szerint azok is közrejátszanak egy-egy betegség megjelenésében. Ilyen lehet például a migrén, az irritábilis bél szindróma, a krónikus fáradtság szindróma vagy a fibromyalgia (izomrost fájdalom). A pszichoszomatika szerint […]

Tovább

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya