Szolgáltatások

Komplex egészségkonzultáció

A pszichológus által vezetett komplex egészségkonzultáció segíthet annak átgondolásában, hogy milyen életmódbeli változtatásokra van szükség az egészség, a testi-lelki jóllét helyreállításához és hosszú távú megőrzéséhez. Testi tünetek, testi betegségek esetén az állapot pontosabb megértéséhez és menedzseléséhez nyújt segítséget az egészségkonzultáció, amelyet Gajdos Panna valamint Baráth Emire pszichológus végez.

A legtöbb betegség jelentős terhet ró az érintett életére, hangulatára, kapcsolataira, munkájára, ezáltal rontva életminőségét. A testi tünetek, krónikus betegségek kezelésében kiemelkedőek lehetnek az életmódbeli és a pszichés tényezők: például a diéta, testmozgás, dohányzás, alkoholfogyasztás elhagyása, megfelelő napi ritmus kialakítása, pihentető alvás, distressz csökkentése. Fontos, változást befolyásoló tényező lehet az is, hogy a betegséghez milyen a viszonyunk; mit gondolunk betegségünk okáról, lefolyásáról, a különböző kezelési lehetőségekről.

Aegészségpszichológiai beszélgetéseken az említett, a mindennapokban feszültséget jelentő valamint az életmóddal kapcsolatos kérdések, illetve a társas kapcsolatok és a stresszkezelés is fókuszba kerülnek.

Időpontfoglalás (Buda)

Bejelentkezés egészégpszichológushoz

Az egészségpszichológus szerepe a stresszkezelésben

Helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás, a megfelelő pihenés biztosítása és a stresszes helyzetek kezelése – mindegyiknek jelentős szerepe van a kezelésben, emiatt fontos, hogy legyen egy stresszkezelési tervünk, aminek kialakításában és végrehajtásában segíthet az egészségpszichológus.

További hasznos információk az alábbi cikkben:

Stressz


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya