Szolgáltatások

Komplex egészségkonzultáció

A pszichológus által vezetett komplex egészségkonzultáció segíthet annak átgondolásában, hogy milyen életmódbeli változtatásokra van szükség az egészség, a testi-lelki jóllét helyreállításához és hosszú távú megőrzéséhez. Testi tünetek, testi betegségek esetén az állapot pontosabb megértéséhez és menedzseléséhez nyújt segítséget az egészségkonzultáció, amelyet Gajdos Panna valamint Baráth Emire pszichológus végez.

A legtöbb betegség jelentős terhet ró az érintett életére, hangulatára, kapcsolataira, munkájára, ezáltal rontva életminőségét. A testi tünetek, krónikus betegségek kezelésében kiemelkedőek lehetnek az életmódbeli és a pszichés tényezők: például a diéta, testmozgás, dohányzás, alkoholfogyasztás elhagyása, megfelelő napi ritmus kialakítása, pihentető alvás, distressz csökkentése. Fontos, változást befolyásoló tényező lehet az is, hogy a betegséghez milyen a viszonyunk; mit gondolunk betegségünk okáról, lefolyásáról, a különböző kezelési lehetőségekről.

Aegészségpszichológiai beszélgetéseken az említett, a mindennapokban feszültséget jelentő valamint az életmóddal kapcsolatos kérdések, illetve a társas kapcsolatok és a stresszkezelés is fókuszba kerülnek.

Időpontfoglalás (Buda)

Bejelentkezés egészégpszichológushoz

Az egészségpszichológus szerepe a stresszkezelésben

Helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás, a megfelelő pihenés biztosítása és a stresszes helyzetek kezelése – mindegyiknek jelentős szerepe van a kezelésben, emiatt fontos, hogy legyen egy stresszkezelési tervünk, aminek kialakításában és végrehajtásában segíthet az egészségpszichológus.

További hasznos információk az alábbi cikkben:

Stressz


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya