Szolgáltatások

Csoportterápia

Pszichoanalitikus szemléletű csoportterápia

A verbális, csoportos formájú terápia olyan nehézségek, ill. zavarok esetében ajánlható, amelyeknek vezető tünete a szorongás, a rossz hangulat, a túlzott mértékű feszültség vagy testi panaszok, kapcsolati problémák.

 

Milyen a csoportterápia?

A csoportban bármiről lehet beszélni. Az egymással való beszélgetés során igyekszünk minél jobban kifejezni a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat. A kimondott gondolatokon túl a lelki nehézségek nyomaira lehet bukkanni abban is, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk: így ami az életben, kapcsolatainkban nehézség, az a terápiás csoportban is valamilyen módon leképeződik. Közösen keressük a jellegzetes kapcsolati mintákat, a ránk jellemző ismétlődéseket.

 

Milyen hatás érhető el?

A csoportos találkozások során kirajzolódnak a kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások. Lehetőség van önmagunk mélyebb megismerésére, valamint visszajelzést kaphatunk arról, hogy hogyan hatunk másokra. Átélhetjük, megfigyelhetjük, hogy mások hogyan hatnak ránk. A csoportterápiás foglalkozások eredményeként csökkennek a fennálló tünetek, megjelennek az eddig mélyen rejtőző készségek és újfajta viszonyulások sajátíthatók el.

 

Hogyan lehet csatlakozni?

A csoportba kerülést egyéni pszichológiai felmérés és felkészítés előzi meg. A felmérés eredményeképpen tisztázásra kerül, hogy az Ön problémájára valóban ez a típusú terápia a legmegfelelőbb, vagy más kezelési mód javasolható inkább.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Hasfájás és társai: funkcionális gyomor-bél rendszeri kórképek gyermekkorban

Már csecsemőkortól ismerünk olyan betegségeket, amelyek bár valódi szervi, azon belül főleg gyomor-bél rendszeri tüneteket okoznak, a kiváltó okot mégsem a bélben kell keresni. Nagyon sok tünet esetében ma már tudottan a megváltozott bél-agy tengely kétirányú kapcsolata áll, amelynek hibás működése többek között pszichoszomatikus jellegű betegségekben is felmerül. Már csecsemő- és kisdedkorban okozhat tüneteket a […]

Tovább

Gyomortükrözés és vastagbéltükrözés gyermekek számára

A gyermekkori gyomor-bél rendszeri (gasztrointesztinális) panaszok egyre gyakoribbak és egyre fiatalabb korban jelentkeznek. A panaszok néha életkori sajátosságból fakadnak, vagyis kinőhetőek, máskor azonban komoly, sürgős ellátást igénylő kórképek, pl. fertőzések, gyulladások, illetve egyes esetekben az életvitelt, életminőséget tartósan megváltoztató tartós állapotok – ételallergiák, ételintoleranciák, autoimmun folyamatok – húzódnak meg mögöttük. Az is előfordul, hogy valamilyen […]

Tovább

Irritábilisbél-szindróma: felismerés, elfogadás és megküzdés

Az irritábilisbél-szindróma (irritable bowel syndrome – IBS) a vastagbelet érintő funkcionális emésztőrendszeri rendellenesség. „Funkcionális” alatt azt értjük, hogy a megbetegedés és a tünetek mögött nincsen egyértelműen diagnosztizálható szervi eltérés. A szaporodó esetszámok és a kimutatható stresszfaktor arra vall, hogy az IBS civilizációs betegség. Mivel a testi tünetek mögött lelki okok állhatnak, az IBS kezelése komplex […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya