Szolgáltatások

Csoportterápia

Pszichoanalitikus szemléletű csoportterápia

A verbális, csoportos formájú terápia olyan nehézségek, ill. zavarok esetében ajánlható, amelyeknek vezető tünete a szorongás, a rossz hangulat, a túlzott mértékű feszültség vagy testi panaszok, kapcsolati problémák.

 

Milyen a csoportterápia?

A csoportban bármiről lehet beszélni. Az egymással való beszélgetés során igyekszünk minél jobban kifejezni a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat. A kimondott gondolatokon túl a lelki nehézségek nyomaira lehet bukkanni abban is, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk: így ami az életben, kapcsolatainkban nehézség, az a terápiás csoportban is valamilyen módon leképeződik. Közösen keressük a jellegzetes kapcsolati mintákat, a ránk jellemző ismétlődéseket.

 

Milyen hatás érhető el?

A csoportos találkozások során kirajzolódnak a kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások. Lehetőség van önmagunk mélyebb megismerésére, valamint visszajelzést kaphatunk arról, hogy hogyan hatunk másokra. Átélhetjük, megfigyelhetjük, hogy mások hogyan hatnak ránk. A csoportterápiás foglalkozások eredményeként csökkennek a fennálló tünetek, megjelennek az eddig mélyen rejtőző készségek és újfajta viszonyulások sajátíthatók el.

 

Hogyan lehet csatlakozni?

A csoportba kerülést egyéni pszichológiai felmérés és felkészítés előzi meg. A felmérés eredményeképpen tisztázásra kerül, hogy az Ön problémájára valóban ez a típusú terápia a legmegfelelőbb, vagy más kezelési mód javasolható inkább.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Miért pont én?

A különböző daganatos betegségek különböző életkorban jelennek meg a betegpopulációkban, például a Magyarországon a nők körében leggyakoribbnak számító emlőtumor jellemzően 50-65 éves kor között alakul ki, azonban fiatalabb nőknél is megjelenhet, akár 40 éves kor alatt is. A heretumoros férfi betegek életkora leginkább 15-35 éves korra tehető. Így a cél nemcsak a gyógyulás/gyógyítás, de a […]

Tovább

Autogén Tréning csoport folyamatosan indul a Panoráma Poliklinikán

Jelentkezés folyamatosan a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen. A legközelebbi csoport kezdési időpontja 2023. február 24. Stresszkezelés, problémamegoldási stratégiák, az immun- és az endokrin rendszer működésének helyreállítása Számos olyan stresszfaktort ismerünk, melyeket sajnos nincs lehetőségünk kiiktatni a mindennapjainkból. Gondolhatunk itt a munkahelyünk vagy a magánéletünk kihívásaira, különböző szerepeink, feladataink ellátására, a feszes napirendekre vagy éppen a világjárvány okozta […]

Tovább

Pszichodráma csoport indul februárban a Panoráma Poliklinikán

A pszichodráma csoportot javasoljuk azoknak, akik: számára nehézséget okoz az érzelmeik megfogalmazása – azt sokszor testi tünetekkel kommunikálják szociális szorongást élnek át nehézségeket élnek át a kapcsolatteremtésben, vagy életük egyes területein (pl.: munka, tanulás, család) segítséget szeretnének kapni konfliktuskezelés, érzelmi szabályozás kapcsán reálisabb önértékelésre, nagyobb önbizalomra vágynak A csoport két hetente kedd esténként 17:30-tól 20:45-ig […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya