Szolgáltatások

Csoportterápia

Pszichoanalitikus szemléletű csoportterápia

A verbális, csoportos formájú terápia olyan nehézségek, ill. zavarok esetében ajánlható, amelyeknek vezető tünete a szorongás, a rossz hangulat, a túlzott mértékű feszültség vagy testi panaszok, kapcsolati problémák.

 

Milyen a csoportterápia?

A csoportban bármiről lehet beszélni. Az egymással való beszélgetés során igyekszünk minél jobban kifejezni a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat. A kimondott gondolatokon túl a lelki nehézségek nyomaira lehet bukkanni abban is, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk: így ami az életben, kapcsolatainkban nehézség, az a terápiás csoportban is valamilyen módon leképeződik. Közösen keressük a jellegzetes kapcsolati mintákat, a ránk jellemző ismétlődéseket.

 

Milyen hatás érhető el?

A csoportos találkozások során kirajzolódnak a kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások. Lehetőség van önmagunk mélyebb megismerésére, valamint visszajelzést kaphatunk arról, hogy hogyan hatunk másokra. Átélhetjük, megfigyelhetjük, hogy mások hogyan hatnak ránk. A csoportterápiás foglalkozások eredményeként csökkennek a fennálló tünetek, megjelennek az eddig mélyen rejtőző készségek és újfajta viszonyulások sajátíthatók el.

 

Hogyan lehet csatlakozni?

A csoportba kerülést egyéni pszichológiai felmérés és felkészítés előzi meg. A felmérés eredményeképpen tisztázásra kerül, hogy az Ön problémájára valóban ez a típusú terápia a legmegfelelőbb, vagy más kezelési mód javasolható inkább.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

COVID-19 hatáskutatás: új eredményeket publikáltunk augusztusban

Rangos, amerikai orvosi online szaklapban jelent meg a Panoráma Poliklinika, valamit az ELTE Társadalomtudományi és Pedagógia Pszichológia karok munkatársainak közös írása. A közös (PhD) kutatás keretében készült vizsgálat arra kereste a választ: hogyan hatott a világjárványban teljesített küzdelem az egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, nővérek) mentális egészségére. (Fotó: Móricz-Sabján Simon – képsorozata egy budapesti kórház COVID […]

Tovább

Keresztallergia

Önnel is előfordult már, hogy egy szeretett, gyakran fogyasztott étel után egyszer csak felduzzadt az ajka, esetleg viszketett, könnyezett a szeme, vagy mintha náthás lenne, zsebkendőért nyúlt? Ha igen, akkor bizony Ön is azok közé tartozhat, akiknél keresztallergia alakulhatott ki. Kiket érint a leggyakrabban a keresztallergia, és mitől alakul ki? Mit tehetünk ellene? Allergológusunk segítségével […]

Tovább

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya