Szolgáltatások

Csoportterápia

Pszichoanalitikus szemléletű csoportterápia

A verbális, csoportos formájú terápia olyan nehézségek, ill. zavarok esetében ajánlható, amelyeknek vezető tünete a szorongás, a rossz hangulat, a túlzott mértékű feszültség vagy testi panaszok, kapcsolati problémák.

 

Milyen a csoportterápia?

A csoportban bármiről lehet beszélni. Az egymással való beszélgetés során igyekszünk minél jobban kifejezni a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat. A kimondott gondolatokon túl a lelki nehézségek nyomaira lehet bukkanni abban is, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk: így ami az életben, kapcsolatainkban nehézség, az a terápiás csoportban is valamilyen módon leképeződik. Közösen keressük a jellegzetes kapcsolati mintákat, a ránk jellemző ismétlődéseket.

 

Milyen hatás érhető el?

A csoportos találkozások során kirajzolódnak a kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások. Lehetőség van önmagunk mélyebb megismerésére, valamint visszajelzést kaphatunk arról, hogy hogyan hatunk másokra. Átélhetjük, megfigyelhetjük, hogy mások hogyan hatnak ránk. A csoportterápiás foglalkozások eredményeként csökkennek a fennálló tünetek, megjelennek az eddig mélyen rejtőző készségek és újfajta viszonyulások sajátíthatók el.

 

Hogyan lehet csatlakozni?

A csoportba kerülést egyéni pszichológiai felmérés és felkészítés előzi meg. A felmérés eredményeképpen tisztázásra kerül, hogy az Ön problémájára valóban ez a típusú terápia a legmegfelelőbb, vagy más kezelési mód javasolható inkább.


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

A gyermekkori vérszegénység tünetei és kezelése

„Olyan sápadt ez a gyerek” – hallhatják sokszor a vérszegénység, azaz anémia által érintett gyerekek szülei, ám nem ez az egyetlen tünet, ami felhívhatja a figyelmet arra, hogy vérszegénység alakult ki. Az első és legfontosabb, hogy a szülők tudják, gyermekkorban viszonylag gyakori a vérszegénység (anémia), ezért nincs ok ijedtségre, ha kiderül, hogy ez áll fenn […]

Tovább

Praktikák pollenallergiásoknak

A szezonális allergiáról már a nevéből is kiderül, hogy az évnek csak bizonyos időszakában tapasztalható: leginkább akkor, amikor a tüneteket kiváltó fák, bokrok vagy fűfélék virágozni kezdenek. Leggyakrabban a parlagfű, a pázsitfű és a fekete üröm pollenjei okoznak allergia problémákat, de ezekkel nem ér véget a sor: az arra érzékenyeknél egyéb növények is kiválthatnak allergiás […]

Tovább

Május: a pázsitfű allergia szezonja

Az idő melegedésével április végére, május elejére gyorsan erősödhet a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja, amely így hamar okozhat tüneteket is. Cikkünk szakértője Dr. Csáki Csilla gyermekallergológus-immunológus, csecsemő- és gyermekgyógyász. A magyar lakosság kb. 30 százalékánál jelentkeznek az allergia tünetei az év egyes szakaszaiban. A hazai allergiás betegek többsége az egészségügyi statisztikák szerint a parlagfű virágporától szenved, azonban […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya