Szolgáltatások

Belgyógyászat

A belgyógyászat, mint orvosi szakterület a szervezet egészét érintő betegségekkel és azok gyógyításával foglalkozik. Így a szív- és érrendszer, légző-, vérképző-, emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek stb. A Panoráma Poliklinikán jól képzett, több szakvizsgával is rendelkező belgyógyász szakorvososok látják el a betegeket.

A belgyógyászat nyomán több speciális szakterületen jött létre mélyebb tudás, mint például a szív betegségeivel foglalkozó kardiológia, a tüdő betegségeire összpontosító pulmonológia vagy a vérképző-rendszert vizsgáló hematológia. Intézetünkben szinte mindegyik, felsorolt szakterületre lehet vizsgálatra, konzultációra időpontot foglalni (a felsoroltakon kívül onkológiai tanácsadás, endokrinológia, nefrológia is elérhető rendelőnkben).


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


Milyen tünetekkel érdemes belgyógyász szakorvoshoz fordulni?

 • Visszatérő hasi fájdalom
 • Légúti megbetegedés
 • Fáradékonyság vagy rossz közérzet jelentkezésekor
 • Fogyás (nem tervezett súlyvesztés)
 • Vérszegénység
 • Gyengeség
 • Vérnyomás problémák
 • Magas koleszterin (vérzsír eltérések) és számos más, akár rövid időn belül bekövetkezett változás

Belgyógyász szakorvosaink: Dr. Máté Judit, Dr. Molnár Zsuzsanna

A belgyógyászat, mint orvosi szakterület a szervezet egészét érintő betegségekkel és azok gyógyításával foglalkozik.

Mi történik a belgyógyászati vizsgálaton?

A tünetek, panaszok, kórtörténet alapján a belgyógyász szakorvos a szükséges diagnosztikus sorrend alapján (laboratóriumi vizsgálatok, EKG vizsgálat, képalkotó vizsgálatok) állítja fel a diagnózist, illetve javasolhat további szakorvosi konzultációt.

Belgyógyászati áttekintő vizsgálat keretében szükség esetén EKG vizsgálatot is végeznek szakorvosaink. Bizonyos esetekben a belgyógyász szakorvos szükségesnek láthat kiegészítő vizsgálatokat is, amelyekre szintén lehetőség van szakrendelőnkben:

 • Ultrahang diagnosztika
 • Laborvizsgálatok
 • Holter (24 órás EKG vizsgálat)
 • ABPM (24 órás vérnyomás monitorozás)

Rendelőnk szemlélete szerint szükség esetén a tünetek hátterében meghúzódó pszichoszomatikus okokat is feltárják komplex szakorvosi vizsgálat keretében.

A 24 órás Holter (EKG monitorozás) vizsgálatot illetve a szintén 24 órás ABPM (vérnyomás monitorozás) vizsgálatot, vagy a nyugalmi EKG vizsgálatot érdemes a szakorvosi konzultációt megelőző napokban kérni, hogy az orvos-beteg találkozás alkalmával, a szakorvos már az eredmények értékelését is el tudja végezni.

Ezekhez a vizsgálatokhoz az időpontot online foglaló rendszerünkön keresztül külön is be lehet jegyezni az alábbi linken:

ABPM, Holter, nyugalmi EKG vizsgálatok

 


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Neurológiai panaszok a pszichoszomatika szemléletével

A neurológiai tünetek rendkívül sokféle módon jelentkezhetnek, és változatosak abban a tekintetben is, hogy a szervezet mely területét érintik. Emiatt a neurológusok számos más orvosi szakterülettel együttműködve dolgoznak gyógyító munkájuk során. A Panoráma Poliklinika pszichoszomatikus szemléletű rendelésein, az emberi szervezetre, mint egymással összefüggő folyamatok rendszerére is figyel a szakorvos, így módjában áll figyelembe venni a […]

Tovább

Fókuszban az allergia lelki oldala

Az utóbbi 10-20 évben robbanásszerűen nőtt az allergiás betegségek száma a fejlett országokban. Az allergiás tünetek jelentkezésekor allergológushoz, pulmonólugoshoz, gasztroenterológushoz fordulnak a páciensek, azonban az új kihívások könnyebb legküzdésében, a diagnózis után a  mindennapok újraépítésében az egészségpszichológus segítségére is érdemes támaszkodnunk. Miért és mikor érdemes igénybe venni a segítségét? Rendelőnk egészségpszichológusa, Gajdos Panna eddig talán […]

Tovább

Küzdelem a fájdalommal – amikor már a pirula sem segít

Folyamatos fájdalomban élni rendkívül megterhelő. Függetlenül attól, hogy akut, visszatérő, vagy éppen szüntelenül fennálló, krónikus fájdalomról van szó, a fájdalom az élet minden területét képes megkeseríteni. Korlátozhat bennünket a mindennapi tevékenységeink, a munkánk elvégzésében, és az is gyakori, hogy olyan hobbit adunk fel miatta, mely korábban átlendített minket a nehézségeken. Mit tehet az orvos, ha […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya