Szolgáltatások

Belgyógyászat

A belgyógyászat mint orvosi szakterület a szervezet egészét érintő betegségekkel és azok gyógyításával foglalkozik. Idetartozik a szív- és érrendszer, a légző-, a vérképző, az emésztőszervek, a máj, a belső elválasztású mirigyek stb. A Panoráma Poliklinikán jól képzett, több szakvizsgával rendelkező belgyógyász szakorvos látja el a betegeket.

A belgyógyászat alapján több speciális szakterületen jött létre mélyebb tudás – ilyen a szív betegségeivel foglalkozó kardiológia, a tüdő betegségeire összpontosító pulmonológia vagy a vérképző rendszert vizsgáló hematológia. Klinikánkon szinte mindegyik felsorolt szakterületre lehet vizsgálatra, konzultációra jelenkezni, illetve a felsoroltakon kívül onkológiai tanácsadás, endokrinológia, nefrológia is elérhető rendelőnkben.

Belgyógyász szakorvosunk Dr. Máté Judit.


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


Milyen tünetekkel érdemes belgyógyász szakorvoshoz fordulni?

 • visszatérő hasi fájdalom
 • légúti megbetegedés
 • fáradékonyság vagy rossz közérzet
 • fogyás (nem tervezett súlyvesztés)
 • vérszegénység
 • gyengeség
 • vérnyomásproblémák
 • magas koleszterinszint (vérzsíreltérések) és
 • számos más, akár rövid időn belül bekövetkezett változás

Mi történik a belgyógyászati vizsgálaton?

A tünetek, panaszok, kórtörténet alapján a belgyógyász szakorvos a szükséges diagnosztikus sorrend alapján (laboratóriumi vizsgálatok, EKG-vizsgálat, képalkotó vizsgálatok) állítja fel a diagnózist, illetve javasolhat további szakorvosi konzultációt.

Belgyógyászati áttekintő vizsgálat keretében szükség esetén EKG-vizsgálatot is végzünk. Bizonyos esetekben a belgyógyász szükségesnek láthat kiegészítő vizsgálatokat is, amelyekre szintén lehetőség van szakrendelőnkben:

 • ultrahang-diagnosztika
 • laborvizsgálatok
 • Holter-vizsgálat (24 órás EKG-vizsgálat)
 • ABPM (24 órás vérnyomás-monitorozás)

Rendelőnk pszichoszomatikus szemléletű, vagyis szükség esetén a tünetek hátterében meghúzódó pszichoszomatikus okokat is feltárjuk komplex szakorvosi vizsgálat keretében.

A 24 órás holter-vizsgálatot (EKG-monitorozás), a szintén 24 órás ABPM-vizsgálatot (vérnyomás-monitorozás) és a nyugalmi EKG-vizsgálatot érdemes a szakorvosi konzultációt megelőző napokra kérni, hogy az orvos–beteg-találkozás alkalmával a szakorvos már az eredmények értékelését is el tudja végezni. A felsorolt  vizsgálatokhoz az időpontot online foglalórendszerünkön keresztül külön is be lehet jegyezni az alábbi linken:

ABPM, Holter, nyugalmi EKG vizsgálatok

 


PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

A Dolgos utcai rendelőnkkel épületen belül költözünk

Tisztelt Pácienseink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy azok a pszichoterápiák (egyéni és csoportos ülések), amelyeknek eddig a1126 Budapest, Dolgos utca 2., 2. lépcsőház 1. emeletén található rendelőnk biztosított helyszínt, 2024. április 2-ától épületen belül a Dolgos utca 2. 1/A címre költöznek. A magasföldszinti helyiségek bejárata a Dolgos utca sarkán, a Brassai Sámuel utca csatlakozásánál található. Szeretettel várjuk […]

Tovább

Riasztó? – öt tényező, ami növeli az emlődaganat kialakulásának kockázatát

Örökletes-e az emlődaganat, a petefészekrák? Genetikai fogékonyság kétségkívül létezik, de a tudományos eredmények statisztikai jellegűek, és nem pótolják az alapos kivizsgálást és egyéni kockázatértékelést – figyelmeztet dr. Mühl Dorottya, klinikai onkológus. Kétségtelen, hogy az emlődaganatok kialakulásában vannak hajlamosító tényezők, amelyekre a betegség prevenciója során érdemes odafigyelni. Vannak köztük befolyásolható és nem befolyásolható tényezők egyaránt. Vegyük […]

Tovább

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya