Lozsádi Dorottya

gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus-jelölt, gyógypedagógus és képzőművészet-terapeuta

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A Panoráma Poliklinikán gyermekek és szüleik pszichés támogatását végzem szülőkonzultáció és gyermek terápia formájában. Kiemelten fontosnak tartom a szülőkkel való találkozást és a közös beszélgetéseket, hiszen ennek talaján tud kiépülni később a gyermekekkel vagy kiskamaszokkal való kapcsolat és ezáltal a terápiás munka. A találkozások során az érzések és élmények szimbolikus vagy verbális úton jelennek meg, segítve ezzel az elakadások és egyéb nehézségek megértését és átdolgozását. Szükség esetén – például, ha a verbális kifejezés gátolt – művészetterápiás eszközöket használok. Ebben a nonverbális terápiás helyzetben az alkotás egy önkifejezési lehetőség – a gyermekek egyik legközelebbi kifejező eszköze – ami energiákat mozgat, érzelmeket és gondolatokat hív elő és a megszületett alkotáson keresztül ezeket megoszthatóvá és feldolgozhatóvá teszi.

Művészetterápiás fókuszú szorongásoldó csoportot tartok kisgyermekeknek. Ezen kívül gyógypedagógusként szerzett tapasztalataimat hasznosítva nyújtok ADHD és ASD kapcsán szülőkonzultációt.

Szakmai utamat gyógypedagógusként kezdtem az állami egészségügy, illetve a magánellátás kereteiben. Eltérő fejlődésű, szociális és kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekekkel foglalkoztam, szorosan együttműködve társszakmákkal (pszichológus, pszichiáter, gyógytornász, szakorvos), ami lehetővé tette, hogy a pszichiátriai diagnosztikai munkába is bekapcsolódjak. A képességfejlesztés közben egyre inkább kíváncsi lettem a gyermekek belső motivációjára, természetes vágyaikra és figyelni kezdtem, miként fejezik ki érzelmeiket az alkotáson és játékon keresztül. Érdeklődésem a szülőkkel való közös beszélgetések hatására a családok belső működése, a családtagok közti dinamika, valamint a testvérek családon belüli helyzete felé fordult és indított el a pszichológia útján. Először képzőművészetterápiát tanultam Pécsett, majd Budapesten pszichológusként (MA, Fejlődés és Klinikai gyermekpszichológia szakirányon) végeztem. E közben teljesítettem a pszichoterápiával foglalkozó szakemberek számára előírt saját élményű pszichoterápiát is kiképző pszichoanalitikusnál.

Jelenleg részállásban egy Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom, ahol szakértői és diagnosztikai tevékenység mellett pszichés támogatás és tanácsadás formájában nyújtok segítséget szülőknek és gyermekeknek. Gyermekterápia iránti érdeklődésem vezetett el a JelenLét pszichoterápiás rendelő szakembereknek tartott „A gyerekpszichoterápia technikai kérdései az életkori sajátosságok tükrében” című szemináriumára. Jelenleg Pécsen a gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésbe járok.

Felmerülő szakmai gondolataimmal és kérdéseimmel egyéni és csoportos szupervízió keretein belül is fordulhatok a Panoráma Poliklinika szakmai teamjéhez, valamint kiképző pszichoanalitikus, gyerek pszichoterapeuta is segíti munkámat.

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email