dr. Gajdos Panna

pszichológus, alkalmazott egészségpszichológia szakpszichológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Irritábilisbél-szindróma (IBS) és más krónikus vagy összetett hátterű betegségek állnak Gajdos Panna egészségpszichológus támogató munkájának fókuszában. Tagja a Panoráma Fájdalomambulancia teamjének is.

2017-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán okleveles pszichológus végzettséget szerzett. 2017 és 2021 között az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájának hallgatója, disszertációjának témája az irritábilisbél-szindróma pszichoszociális megközelítése. Jelenleg is a személyiségpszichológiai kutatócsoport tagja. 2019-ben a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél autogén tréner végzettséget, majd 2022-ben a Szegedi Tudományegyetemen alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus szakképesítést szerzett. Jelenleg az ELTE Pszichológiai Intézet Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszékének tanársegédje; 2024-ben PhD-fokozatot szerzett.

A Panoráma Poliklinika pszichoszociális szemléletű szakrendelő munkatársaként feladatai közé tartozik a komplex bio-pszicho-szociális szemléletű ellátási protokollok kidolgozása. Részt vesz a Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciájának munkájában is, valamint az irritábilisbél-szindrómával (IBS) élők számára intervenciós csoportot vezet. Több alkalommal tartott előadást a rendelő által szervezett multidiszciplináris konferenciákon.

Fő szakterületei

  • komplex egészségkonzultáció
  • egészségpszichológiai konzultáció krónikus megbetegedéssel küzdőknek
  • testi a lelki folyamatok összefüggései
  • stresszkezelés, relaxációs technikák
  • életmódválttás támogatása
  • bizonytalan eredetű gyomor-bél rendszeri (gasztrointesztinális) zavarok, irritábilisbél-szindróma (IBS)


„Pszichológusi munkám fókuszába a testi és a lelki folyamatok közötti összefüggéseket állítom. Egyéni egészségpszichológiai konzultáció és csoportos foglalkozás keretében is foglalkozom olyan betegekkel, akiknek a pszichés egészségére valamilyen hosszan fennálló testi tünet vagy krónikus megbetegedés gyakorol hatást. Különböző pszichológiai módszerek és relaxációs technikák alkalmazásával támogatást nyújtok a tünetekkel való megküzdéshez, a betegség kezelésére előírt vagy tanácsolt életmódbeli változtatások megvalósításához, illetve a stressz és a feszültség csökkentéséhez. Kiemelten foglalkoztat az irritábilisbél-szindróma (IBS) és a bizonytalan gyomor-bél rendszeri problémák kérdésköre; a területen kutatásokat is folytatok, amelyek eredményeit, tapasztalatát gyakorlati munkámban hasznosítom.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email