Dr. Vincze Gábor

ortopéd-traumatológus, sportsebész, egészségügyi menedzser

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

A térd, a csípő, a váll és a kéz fájdalmai – sérülései és kopásos elváltozásai – sok esetben műtéti beavatkozás nélkül, ambuláns körülmények között is gyógyíthatók. Ennek a területnek a specialistája a Panoráma Poliklinikán dr. Vincze Gábor. A kiváltó okok kezelése mellett a fájdalmak gyors enyhítésébe a klinika Fájdalomambulanciájának szakorvosai is bevonhatók.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 2015-ben, ortopéd-traumatológiai szakvizsgáját Ausztriában szerezte meg 2022-ben. Szakképzése első felét Svájcban végezte, majd Ausztriában fejezte be a grazi orvostudományi egyetemen, ahol rendszeresen oktatott is. Egyebek mellett a Gesellschaft für Orthopädisch-Traumatologische Sportmedizin (GOTS) sportorvosképzését is elvégezte.

Friss orvosként rögtön ortopéd-traumatológiai területen helyezkedett el Svájcban, munkája során a nagyszámú artroszkópos beavatkozás (térd- és vállműtétek, például elülső keresztszalag-plasztika) mellett a legkorszerűbb térd-, csípő- és vállprotézis-beültetési műtéti technikákat is elsajátította. 2019 és 2023 között a Grazi Orvostudományi Egyetem Ortopéd-traumatológiai Klinikáján dolgozott, jelenleg a budapesti Országos Sportegészségügyi Intézet térd-, váll-, csípő- és kézspecialista szakorvosa.

Számos publikációja jelent meg nemzetközileg elismert szaklapokban, nemzetközi konferenciák rendszeres résztvevője, illetve előadója, tudományos publikációi elsősorban a térd- és a csípőprotézis-beültetés témáiban születtek. Svájci, német, osztrák és magyar sportortopédiai és artroszkópos szakmai egyesületek, így az AGA – Gesellschaft für Arthroskopie und Gelenkchirurgie tagja.

Fő szakterületei

  • térdfájdalom (térdízületi kopás, elülső és hátsó keresztszalag-sérülés, a meniszkusz és az üvegporc sérülései)
  • vállfájdalom (vállízületi kopás, rotátorköpeny-sérülés, a váll ütközéses szindrómája)
  • vállinstabilitás (vállficam után)
  • csípőfájdalom (a csípőízület kopása, a csípő ütközéses szindrómája)
  • karpális alagútszindróma
  • pattanó ujj
  • De Quervain-szindróma

 

„Számomra a legfontosabb, hogy nyugodt légkörben, a kivizsgálásra és a kérdések átbeszélésére kellő időt szánva tudjak egyénre szabott terápiát nyújtani a hozzám fordulóknak. Svájci és ausztriai munkáim, illetve nemzetközi konferenciákon, részben előadói minőségben szerzett tapasztalataim alapján nyugat-európai minőségű ellátást biztosítok pácienseimnek Magyarországon is.

Célom, hogy minden ember fájdalommentesen mozoghasson, legyen szó mindennapi tevékenységekről vagy akár az élsportról, és legyen a kiváltó ok vállfájás, térdfájás, kézfájdalom vagy csípőfájdalom.

Manapság egyre több sérülés, illetve kórkép már operáció nélkül is kezelhető, ezért a legkorszerűbb invazív beavatkozások, protézisbeültetések mellett – bizonyos sérülések esetén, ilyenek pl. az elülső keresztszalag szakadásának egyes esetei – műtét nélküli kezelést is végzek ambuláns körülmények között, hogy pácienseim a lehető leggyorsabban épüljenek fel és térhessenek vissza megszokott életvitelükhöz.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email