dr. Vančo Ildikó

pszichoterapeuta-jelölt, csecsemő- és gyermekgyógyász, csecsemő- és gyermekradiológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Részt vesz a felnőtt-pszichoterápiás ellátásban, emellett szakorvosi tapasztalatait is hasznosítja dr. Vančo Ildikó a Panoráma Poliklinikán.

Általános orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte 2011-ben. Az egyetem elvégzése után gyermekgyógyászati képzését a SE II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezdte meg, itt dolgozott 2022 őszéig, 2016-tól a radiológiai osztály munkatársaként. Csecsemő- és gyermekgyógyászatból 2016-ban, gyermekradiológiából 2019-ben szakvizsgázott.

2020–2023 között elvégezte a Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzést. Emellett 2020 óta részt vesz a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület képzésében, a pszichoanalitikusan orientált tagozat kandidátusa.

Amellett hogy csecsemő- és gyermekradiológusként ultrahang-diagnosztikai vizsgálatokat is végez, felnőtteket lát el egyéni pszichoterápiában a Panoráma Poliklinikán.

Fő szakterületei a pszichoterápiás ellátásban

  • dinamikus szemléletű egyéni pszichoterápia
  • rövid dinamikus pszichoterápia
  • időhatár nélküli analitikusan orientált pszichoterápia

„Első munkahelyemen, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekek, elsősorban az onkológiai betegek és családjaik érzékenyítettek a testi gyógyítás mellett a pszichés támogatás fontosságára. A szomatikus orvoslás nagy részében lelki komponenseket kevéssé vesznek számításba. Az ember jóllétéről azonban csak egészében, testi és lelki jóllét esetében tudunk beszélni.

Pszichoterápiás munkám során dinamikus szemléletben gondolkodom. Felnőtt pácienseimmel elsődlegesnek tartom az olyan terápiás kapcsolat létrehozását, amelyben megoszthatóvá válnak az érzések, vágyak, félelmek. Ezáltal tudjuk közösen megérteni a tünetek, konfliktusok, problémák mögött álló okokat. Munkámat szupervízió mellett végzem.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email