dr. Rideg Orsolya

gyermek- és ifjúságpszichiáter, csecsemő-és gyermekgyógyász szakorvos

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz – pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Gyermekek, serdülők érzelmi és viselkedési problémái, szorongásai, iskolai és családi nehézségei, hangulatzavarai – e területeken segít dr. Rideg Orsolya gyermek- és ifjúság pszichiáter, akinek a praxisában a pszichiátriai gyógyszer felírása „nem az első lépés”.

2002-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, csecsemő- és gyermekgyógyászatból 2007-ben szakvizsgázott. Budapesten és vidéken is dolgozott kórházi osztályokon, szakrendelőkben. Érdeklődése a betegségek pszichés vetülete felé fordult, mert egyre többször találkozott olyan kórállapotokkal, amelyek esetében a hagyományos fizikális vizsgálatok és gyógyszeres terápiák nem voltak hatásosak. Tanulmányait a gyermekpszichiátria szakterületén folytatta, 2014-ben gyermek- és ifjúságpszichiátriából is szakvizsgát szerzett. A pszichiátriai osztályos munka mellett a gyermek-pszichoterápia területén is képezte magát.

Fő szakterületei

  • gyermekek, serdülők érzelmi, viselkedésbeli problémái
  • óvodai, iskolai, kortárs csoporton belüli és családi nehézségek
  • szorongás, hangulati eltérések

„Hat év gyermekpszichiátriai osztályos munka után a gyermekvédelemben, országos gyermekvédelmi szakértői bizottságban, gyermekotthonokban kezdtem dolgozni. Ezen a téren szerzett szerteágazó tapasztalataimat is beépítem pszichiátriai munkámba.

Elvégeztem az integrált szülő-csecsemő konzulens képzést, előreláthatólag 2024-ben teszem le záróvizsgámat. Fontosnak érzem az anyákkal/szülőpárokkal és csecsemőikkel végzett közös munkát, hiszen ebben a korai időszakban jelentős prevenciós munkát lehet végezni.

A pszichoszomatikus gondolkodás, fejlődéslélektani megközelítés, a terápiás szemlélet áll közel hozzám. Természetesen, amennyiben szükséges, alkalmazok gyógyszeres kezelést, de az első lépés nem feltétlenül ez, hanem a tünet vagy probléma alapos, rendszerszemléletű körbejárása, és – ha lehetséges – pszichoterápia vagy személyre szabott fejlesztés alkalmazása.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email