Dr. Nagy Petronella

pszichiáter szakorvosjelölt; képzésben lévő csoportanalitikus csoportvezető

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 10.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A csoportanalitikus szemlélettel vezetett csoport tápláló, megtartó közeget nyújthat a tagok számára, amelyben a társas elfogadás megtapasztalható, a korai kapcsolati sérülés átdolgozható – vallja dr. Nagy Petronella.

Orvosi diplomáját 2019-ben szerezte meg a Semmelweis Egyetemen, tanulmányaival párhuzamosan készségfejlesztő tréningek vezetésével és menedzselésével foglalkozott. Az egyetem után a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben helyezkedett el, ahol pszichiáter szakorvosjelöltként jelenleg is a felnőtt fekvő- és járóbeteg-ellátásban vesz részt. Ezzel párhuzamosan zajlik csoportanalitikus képződése a Csoportanalitikus Kiképző Társaságnál, melynek mentén a tréningek területén szerzett jártasságát az egészségügyben alkalmazott gyógyító célú csoportvezetői tevékenységgel bővítette ki. Évek óta vezet a kórházi ellátórendszeren belül osztályos kis- és nagycsoportokat, ezt 2024 januárjában a Panoráma Poliklinika berkein belül indított lassú, nyílt analitikus kiscsoporttal egészítette ki. A csoportanalitikus szemlélet bővítése céljából 2022-től részt vesz az SE „Tündérhegy” Rehabilitációs Klinika Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály áttételfókuszú pszichoterápia (TFP) módszerspecifikus képzésén is.

Rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi szakmai fórumoknak, 2023 őszén a Csoportanalitikus Kiképző Társaság III. éves konferenciáján előadóként is szerepelt. Munkája során fontosnak tartja a rendszeres sajátélményű terápiás és szupervíziós munkában való részvételt, a nemzetközi irodalmak naprakész követését is.

A kliensekkel folytatott munka mellett motiválja a szociálpszichológiai témákban végzett írói és kutatói tevékenység is. Az elmúlt évben esettanulmánya jelent meg a Pszichoterápia folyóiratban, és jelenleg is aktív résztvevője a „Pályagörbe” országos kutatásnak, ami a pszichiáter, szakpszichológus és pszichoterapeuta életpályát igyekszik részletesebben feltárni.

Fő szakterületei

  • csoportok vezetése a klinikumon belül és kívül (strukturált és strukturálatlan verbális csoportok, tréningek, osztályos kis- és nagycsoport)
  • a Panoráma Poliklinikán lassú, nyílt analitikus csoportot vezet (a pszichiátriai szakrendelés munkájában nem vesz részt)

„A párhuzamos képződés alapvetően befolyásolta gyógyító szemléletmódom alakulását. A páciensekkel folytatott munka során igyekszem a mentális jólét elősegítésére helyezni a hangsúlyt, ami túlmutat a gyógyszeres biológiai egyensúly megteremtésén. Tevékenységemet átszövi a csoportanalitikus és pszichoterápiás szemlélet, amely a belső, lélektani folyamatokkal történő munkára és a társas környezet gyógyító erejére épít. Úgy gondolom, a csoportanalitikus szemlélettel vezetett csoport a bizalom kialakulásával tápláló és megtartó közeggé válhat, amelyben a társas elfogadás, illetve elfogadottság átélhető, a korai kapcsolati sérülések átdolgozhatóak, elősegítve a személyes gyógyulás és fejlődés létrejöttét.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email