dr. Nagy Máté

idegsebész, gerincsebész, fájdalomcsillapítás-specialista

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

A legkorszerűbb fájdalomcsillapítási eljárásokat – idegblokád-injekció, rádiófrekvenciás hőabláció – alkalmazza a Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciájának profilvezetőjeként dr. Nagy Máté idegsebész.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 2013-ban; közben 2011-ben Münchenben vendéghallgatóként a Ludwig Maximilians Egyetemen folytatott kutatásokat. 2013 óta a pécsi Idegsebészeti Klinikán dolgozik. Szakvizsgáját 2019-ben tette le, előtte a heidelbergi egyetemi klinikán is bővítette szakmai ismereteit.

A Panoráma Poliklinikán a Fájdalomambulancia profilvezetőjeként olyan idegsebészeti beavatkozásokat is végez, amelyeknek a célja a fájdalom azonnali csillapítása vagy megszüntetése.

Fő szakterületei

Az általános idegsebészeti műtétek mellett leginkább a gerincet érintő elváltozásokkal foglalkozik, a traumás esetek és a kopásos betegségek ellátása jelenti mindennapi klinikai tevékenysége legjavát. Széles körben kezel gerincbetegségeket, félezer gerincközeli szelektív idegblokád-kezelést hajtott végre műtői körülmények között. Rendszeresen végez minimálinvazív gerincrögzítéseket. Szívesen fogadja azokat a pácienseket is, akik korábban sikertelen gerincműtéte(ke)n estek át – számukra egy eltérő szemléletű terápia, az ún. gerincvelő-stimuláció hozhatja meg a végleges fájdalomcsillapítást. Az eljárás az úgynevezett „failed back surgery” szindróma kezelésében a legerősebb terápiás bizonyítékokkal rendelkezik.

Milyen fájdalmakra?

 • gerincbetegségek: a gerinc kisízületi kopása, csigolyaelcsúszás, porckorongsérv, gerinccsatorna-szűkület, Bechterew-kór okozta derékfájdalmak, Bertolotti-szindróma, szakroiliakális (keresztcsont-csípőcsonti) ízületi kopás
 • vállfájdalom: krónikus válltáji fájdalom, incisura scapulae-szindróma.
 • hátfájdalom: trauma okozta vagy daganatos okból jelentkező sorozatos borda- vagy háticsigolya-törések, egyéb bordaközi (övszerűen sugárzó) fájdalmak, pleura carcinosis.
 • csípő fájdalmak: csípőkopás, adductor spasmus, obturator alagútszindróma, ülő- és szeméremcsont-áttétek okozta fájdalmak
 • komplex regionálisfájdalom-szindróma, egyéb alagútszindrómák, trigeminus neuralgia

 

Korszerű minimálinvazív fájdalomcsillapítási eljárások

 • precíziós ideggyöki blokád (idegblokád-injekció)
 • idegi abláció (rádiófrekvenciás termoabláció vagy termokoaguláció)

 

Gerincvelő-stimulációval csökkenthető fájdalmak

 • „failed back surgery” szindróma (más néven posztlaminektómiás szindróma)
 • komplex regionálisfájdalom-szindróma
 • refrakter angina pectoris
 • perifériás idegsérülések
 • gerincvelő-sérülések okozta deafferentációs fájdalom
 • fantomfájdalom
 • posztherpeszes neuralgia

 

Az idegsebészet gyorsan fejlődik, kifejezetten innovatív és végtelenül sokszínű. Az a tény, hogy az orvostudománynak ez a szakterülete rendkívül felelősségteljes, valamint az, hogy általánosságban nézve a fájdalom kezelése mennyire bonyolult is lehet, engem mindig inspirált.

Az idegsebészi munka során sok esetben életmentésről – vagy életet meghatározó funkciók megmentéséről – szükséges dönteni: bénulás elkerüléséről, munkaképesség megtartásáról vagy nagy fájdalommal küzdő betegek kínjainak enyhítéséről, megszüntetéséről. Minden beavatkozást becsülök, legyen szó egy jól irányzott fájdalomcsillapító injekció beadásáról vagy egy heroikus küzdelemmel végrehajtott, egész napon át tartó komplex gerincoperációról. Semmihez sem fogható érzés számomra, amikor a betegek visszajönnek a kontrollvizsgálatra, és látom, hogy a szó szoros értelmében sikerült megváltoztatni vagy visszanyerni az életüket.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email