Dr. Mészáros Gergely

pszichiáter, gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta-jelölt

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Gyermekpszichiáterként és pszichiáterként fő érdeklődési területe a serdülő és felnőttkor határán lévő fiatalok pszichés nehézségeinek segítése gyógyszeres terápiával és pszichoterápiával. Emellett „klasszikus” gyermekpszichiátriai zavarokkal (pl. figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar – ADHD), illetve a felnőtt pszichiátriában előforduló más zavarokkal is érdemes dr. Mészáros Gergelyhez fordulni a Panoráma Poliklinikán.

Pszichiátria iránti érdeklődése egyetemi éveire nyúlik vissza, 2005-ben kezdett a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulancián diákköri kutatómunkát végezni. Orvosi diplomát 2007-ben szerzett. 2011-ben elvégezte a Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) pszichoterapeuta-szakvizsgára felkészítő tanfolyamát. 2012-ben gyermek- és ifjúságpszichiátriából, 2022-ben felnőtt pszichiátriából szakvizsgázott, 2023-ban pszichiátriábólPhD-fokozatot is szerzett.

A Panoráma Poliklinika rendelőjében a gyermek-ADHD-team tagjaként is tevékenykedik.

Fő szakterületei

  • serdülőkorúak és fiatal felnőttek pszichés nehézségei, élethelyzeti elakadásai, kapcsolati problémái, személyiségzavarai
  • gyermekpszichiátriai zavarok diagnosztikája és terápiája
  • hangulatzavarok, szorongásos zavarok és kényszerbetegség diagnosztikája és kezelése
  • gyermek- és felnőttkori ADHD diagnosztikája és kezelése

„2020-ban azért kezdtem el felnőtt pszichiátriai tanulmányaimat, mert rádöbbentem, addigi fő érdeklődési területem – a serdülőkorúakkal folytatott diagnosztikus és terápiás munka – kiegészítésre szorul: a kor kihívásai között mindenképpen fontos a sokáig a szülői házban élő fiatal felnőttekkel és családjaikkal átfogó gyermekpszichiátriai–pszichiátriai szemléletben dolgozni.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email