Dr. Máté Judit

pszichoterapeuta, belgyógyász, nefrológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichoterapeutáinkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Veseprobléma gyanúja gyakran egy általános belgyógyászati vizsgálaton vagy rutin vérvételt/vizeletvizsgálatot követően derülhet ki. Eltérést mutathat például a karbamid vagy kreatinin szint emelkedése, a kálium magasabb szintje, illetve a vérszegénység, amely akár vese eredetű is lehet. A teljesség igénye nélkül a vesekő, vesehomok, veseelégtelenség, fehérjevesztés a vizeletben, felfázás, a krónikus húgyúti fertőzés vagy a policisztás vesebetegség magas vérnyomás, vagy cukorbetegség okozta veseproblémák és még jónéhány, a vese működésével kapcsolatos betegség pontos diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása a nefrológus szakorvos feladata.

Tanulmányok

“Orvosi tanulmányaimat 2007-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően rezidensként a PTE II. sz. Belgyógyászati Klinikán és Nephrológiai Centrumban kezdtem meg orvosi munkám klinikusként, és ott folytattam 12 éven keresztül.

Rendkívüli szerencsémnek köszönhetően emberileg és szakmailag is kimagasló kiváló tanáraim mellett fejlődhettem, 2012-ben belgyógyászatból, majd 2016-ban nefrológiából szakvizsgáztam. A klinikai, fekvő beteg ellátás mellett a klinika ambulanciáján szakellátásból, gondozásból, a sürgősségi ambulancián akut ellátásból szereztem értékes tapasztalatokat. Elsősorban a nefrológia illetve a diabetológia területén képeztem magam és szereztem fontos tapasztalatokat az általános belgyógyászati ellátás mellett.

Klinikai tapasztalatok: nefrológia, diabetológia

A klinikán folyó klinikai vizsgálatok (nefrológia valamint diabetológia területén) aktív résztvevője is voltam. Kezdetektől részt vettem a klinikai oktatásban, orvostanhallgatókat, mentőtiszt, valamint dietetikus hallgatókat tanítottam a gyakorlati belgyógyászat, diabetológia, nefrológia területén. Fontos tapasztalatokat szereztem az FMC Dialízis Központban dializáló orvosként. Emellett éveken keresztül ügyeleteket vállaltam az Irgalmas Rendi Kórház Pécsi Háza Hospice, Ápolási, valamint Krónikus Osztályán, melyek tovább formálták személyiségemet, a betegekhez való hozzáállásomat. Tapasztalataim arra vezettek, hogy 2015-ben beiratkoztam a Pécsett induló Pszichoterapeuta Képzésbe is, tovább haladva a számomra oly fontos holisztikus szemléletű betegellátás útján.

Szakvizsga pszichoterápiából

Dinamikus szemléletmóddal a rövid dinamikus terápia, valamint az integratív pszichoterápia területére fókuszáltam elsősorban. 2020-ban sikeres szakvizsgát tettem pszichoterápiából. Ezen területen elsősorban a pszichoszomatikus betegségek, a szomatizációs zavarok, valamint a krónikus betegségekkel való megküzdés képezi fő érdeklődési területemet. Budapestre kerülve szakmai utam olyan irányban folytatódott, mely felhívta a figyelmemet a tünetmentes, “betegségtől” mentes emberek szűrő vizsgálatának fontosságára, a prevenció jelentőségére is.

Vágyam és célom, adott kereteimen belül, egy olyan betegellátás körülményeinek megteremtése, amelyben a segítségért fordulók minél teljesebb körű ellátásban részesülhetnek, melyben a szakmailag professzionális diagnosztika, kezelés mellett jut hely és mód a betegségekkel gyakran együtt járó lelki problémák megbeszélésére is, a helyes életmód megvitatására, az egészség megőrzése avagy visszaállítása szempontjából hasznos lehetőségek minél teljesebb körű elérésére.

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email