Dr. Máté-Horváth Nóra

aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, pszichoszomatikus orvos, pszichoterapeuta-jelölt

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Mind orvosként, mind páciensként találkoztunk már olyan helyzettel, amikor egy-egy egészségügyi panasz és a különböző orvosi vizsgálatok során talált eltérések nem álltak arányban egymással, vagy az eltérések egyáltalán nem is magyarázták sem a panasz jellegét, sem a súlyosságát. Mindannyian ismerjük azt a nehéz helyzetet, amikor valamilyen “lelki okot” is keresnénk a tünetek magyarázatára, de valójában bizonytalanok vagyunk ennek a kifejezésnek a mibenlétében.

Dr. Máté -Horváth Nóra pszichoszomatikus szemléletű orvosként olyan kollégáink egyike, aki kettős szakképzettséggel rendelkezik: az orvosi területen szerzett szakvizsgája mellett pszichoterápiában is jártas, így a konzultáció során az orvosi előtörténet áttekintése, a fellelhetően kimaradt diagnosztikus lépések átbeszélése mellett a pszichológiai tényezőkre is figyel. Azok hátterét és esetleges befolyását is figyelembe veszi, így a páciensek számára a panaszok kezelésére kettős javaslatot is ad: merre érdemes tovább vizsgálódni a testi diagnosztika területén, illetve mivel lehet az esetleges lelki komponenseken segíteni.

„Kisgyermekkorom óta orvos akartam lenni, mert mindig is érdekelt az emberi test működése.

Az egyetemen végezve aneszteziológus és intenzív terápiás orvosként kezdtem a pályafutásomat. Az aneszteziológia és az intenzív terápia számomra a mai napig az orvostudomány egyik legszebb és legösszetettebb ága, rengeteg háttértudást és gyors döntési képességet igényel.

Hiszem azonban, hogy nem beszélhetünk testi egészségről lelki egészség nélkül. Hiszem, hogy méltatlanul keveset foglalkozik jelenleg az orvostudomány és a modernkori társadalmunk a lelki folyamatokkal, és azoknak a testi működés minden területére való ráhatásával. Márpedig az ember holisztikus megközelítéséhez, a tényleges egészség eléréséhez egyaránt figyelembe kell venni a testi, lelki és a szociális egészséget is.”

Szakmai pályafutás:

  • 2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen általános orvosként. Aneszteziológus és intnezív terápiás szakvizsgámat 2016-ban szereztem meg.
  • 2011-2021-ig a Semmelweis Egyetemen dolgoztam aneszteziológusként, illetve magánellátásban is tevékenykedtem ugyanilyen munkakörben.
  • 2017 után fokozatosan a lélektan és a pszichoszomatika felé fordultam, pszichoterápiás taulmányaim jelenleg is folyamatban vannak a Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés keretein belül.
  • Jelenleg a Semmelweis Egyetemen végzem PhD tanulmányaimat pszichoszomatika témában.
  • Szakmai érdeklődésem egy másik ágaként végeztem el 2015-2017 között a Budapesti Corvinus Egyetem orvos-közgazdász képzését, és a mai napig részt veszek a Magyar Orvosi Kamara munkájában, főszerkesztője vagyok a kamara kéthavi folyóiratának és elnöke vagyok az egyik budapesti etikai bizottságnak.

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email