Dr. Laufer Zsófia

gyermekneurológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

A megkésett vagy atípusos mozgásfejlődés, a nem megfelelő izomtónus, a központi idegrendszer zavaraira utaló egyéb tünetek minden esetben gyermekneurológiai szakvizsgálatot kívánnak. Dr. Laufer Zsófia 18 éves korig vizsgálja, kezeli a csecsemőkorú és gyermek pácienseket.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett általános orvosi diplomát 2012-ben, előtte szigorló éves gyakorlatát részben  az USA-ban (University of Buffalo, New York) töltötte. Az egyetem elvégzése után a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján dolgozott mint rezidens, szakorvosjelölt, majd szakorvos. 2017-ben gyermekgyógyász, 2020-ban gyermekneurológus szakvizsgát szerzett. 2019-től az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Gyermek Idegsebészeti Osztályának munkatársa.

Fő szakterületei

  • csecsemők és gyermekek általános problémái
  • csecsemőkorban jelentkező idegrendszeri rendellenességek (megkésett mozgásfejlődés, koponyadeformitás, nem megfelelő izomtónus, táplálási problémák, bizonytalan izom- vagy szemmozgások)
  • kisgyermekkorban jelentkező zavarok (beszédzavar, koordinációs problémák, fejfájás, görcstevékenység)
  • a kamaszkorra jellemző állapotok (fejfájás, ájulások, végtagzsibbadás, mozgászavar)

„Rendelésemen az általános csecsemő- és gyermekgyógyászati problémák mellett újszülött kortól várom betegeimet neurológiai gondokkal. Elsődleges vizsgálat után szükség esetén fejlesztést, további vizsgálatokat, gondozást javaslok.

Kiemelten fontosnak tartom az alapos megbeszélést, a további teendők megtervezését a szülővel, ill. nagyobb gyermekek esetén a gyermekkel is együttműködve. Amennyiben kiderül, hogy a gyermek panaszai nem szervi eredetűek, elengedhetetlen a Panoráma Poliklinikán érvényesülő multidiszciplináris szemlélet alkalmazásával a családi és szociális kapcsolatok feltárása, különös tekintettel az anya–gyermek-viszonyra.

Mivel magam is édesanya vagyok, közel érzem magamhoz a kezdő szülők problémáit és bizonytalanságát. Igyekszem orvosként és anyaként is jelen lenni, támogató közeget hozni létre rendeléseimen.”

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email