Dr. Iliás Ákos

belgyógyász, gasztroenterológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Ismeretlen eredetű akut és krónikus hasi fájdalom, krónikus hasmenés, krónikus gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa, Crohn-betegség) és daganatos elváltozások diagnosztikájával, továbbá kolonoszkópos szűrővizsgálattal, teljes körű gasztroenterológiai konzultációval áll betegei rendelkezésére a magyar mellett német és angol nyelven is dr. Iliás Ákos egyetemi adjunktus a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában.

 • A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude eredménnyel diplomázott 2007-ben. Az egyetemi évek alatt rendszeresen vállalt ügyeleti munkát a Baba utcai Krónikus Lélegeztetési Osztályon. A diploma megszerzését követően a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház II. sz. Belgyógyászati Osztályán helyezkedett el, ahol az osztályos orvosi munka mellett aktívan részt vállalt a gasztroenterológiai ambulancia és az endoszkópos labor életében. 2012-ben belgyógyász szakképesítést szerzett a Semmelweis Egyetemen.
 • A szakvizsga megszerzését követően három évet a Helena von Bülow Klinikán dolgozott Észak-Németországban. Rendszeresen végzett endoszkópos vizsgálatokat, és lehetősége nyílt a hasi ultrahang elsajátítására is. 2015-ben gyomortükrözésből és vastagbéltükrözésből szakképesítést szerzett Rostockban. 2016-tól már főorvosként és az endoszkópia vezetőjeként dolgozott Ludwigslustban.
 • Magyarországra visszatérve 2017-től dolgozik jelenlegi munkahelyén, a Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán, kezdetben osztályos orvosként, később mint főorvos. 2017 májusában tett gasztroenterológus szakvizsgát kiváló eredménnyel. 2018 óta vezeti az SE Belgyógyászati és Onkológiai Klinikájának gasztroenterológiai és endoszkópos részlegét. A GCP-vizsga megszerzését követően 2018-tól rendszeresen vesz részt klinikai vizsgálatok indításában és lebonyolításában mint vizsgálatvezető. Az egyetemen bekapcsolódott az újonnan induló akut vérző endoszkópos ellátásba, emellett behívásos endoszkópos ügyeletesként korábbi munkahelyén, az Uzsoki Utcai Kórházban is dolgozik.
 • 2017 óta dolgozik együtt Lakatos Péter professzorral (Kanada, McGill Egyetem). Mellette egyéni fokozatszerzőként PhD címet szerzett a gyulladásos bélbetegségek szakterületén 2021-ben. Ugyanebben az évben egyetemi adjunktusi kinevezést kapott, 2023 óta PhD-témavezető.
 • Munkacsoportjával számos kutatásban vett részt, a vizsgálatok eredményét rendszeresen mutatja be magyar és külföldi lapokban, kongresszusokon. Tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak – 2023 óta a Colon Szekció vezetőségi tagja – és a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának. A Semmelweis Egyetemen aktív oktatói szerepet vállal a graduális és posztgraduális képzésben angol, magyar és német nyelven.

 

Fő szakterületei

 • krónikus gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa, Crohn-betegség) diagnosztikája és teljes körű kezelése
 • a vastagbél heveny fertőzéses és gyulladásos betegségeinek vizsgálati konzultációja
 • jó- és rosszindulatú daganatos elváltozásokkal kapcsolatos szűrések elindítása, rákszűrés, rákmegelőzés (endoszkópos polipeltávolítás), szövettani leletek értelmezése, polipok kontrollvizsgálata a nyelőcső, gyomor, patkóbél, illetve a vastagbél területén
 • irritábilisbél-szindróma (IBS) diagnosztikája és komplex kezelésének konzultációja
 • vastagbéltükrözés (kolonoszkópia) altatásban, polipeltávolítás
 • krónikus hasi fájdalom lehetséges okainak feltérképezése, diagnosztikus terv felállítása, beleértve a pszichoszomatikus betegségek komplex gasztroenterológiai diagnosztikáját és pszichológushoz történő továbbirányítását

 

A Panoráma Poliklinikán gasztroenterológiai ambuláns ellátások széles körét felölelő szakrendeléssel és endoszkópos vizsgálatokkal kapcsolódik be a Gasztroenterológiai Centrum munkájába.

„Édesapám emberi és orvosi tulajdonságai példaértékűek voltak számomra hivatásom kiválasztásakor. A megtanult adatokra és iránymutatásokra támaszkodva a panasztól eljutni a diagnózisig, majd kiválasztani a megfelelő kezelést gyakran igen egyszerű. Ilyenkor az orvos feladata a gyors segítségnyújtás és a pontos tájékoztatás. Néha azonban a hosszú ideje fennálló, életet megkeserítő panasz hátterében sem könnyű megtalálni az okokat vagy az enyhülést kínáló terápiát. Véleményem szerint ez az orvos feladata valójában: az orvostudomány nem csupán algoritmusok és felírható gyógyszerek összessége, hanem egy tényleges segítő szakma alapja.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email