Dr. Garas Péter

gyermek- és ifjúságpszichiáter, képzésben levő családterapeuta, pszichoterapeuta-jelölt

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz – pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Gyermekpszichiáterként gyermek- és serdülőkori pszichiátriai problémák – elsősorban ADHD, hangulatzavarok, szorongás, kényszeres zavarok – kivizsgálásával és terápiájával, emellett pszichoterapeuta-jelöltként felnőtt pszichoterápiával is foglalkozik a Panoráma Poliklinikán dr. Garas Péter.

A Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát Budapesten 2009-ben. Rezidensképzését pszichiátria szakirányban kezdte el, ennek során rövid időn belül a gyermek- és ifjúságpszichiátria mellett köteleződött el. Kilenc éven át dolgozott a Vadaskert Kórházban, ezzel párhuzamosan a pedagógia és a gyermekvédelem területén is tevékenykedett. A gyermek- és ifjúságpszichiátriai vizsgálatok mellett család- és párterápiát, illetve egyéni, dinamikus szemléletű pszichoterápiát is tanulni kezdett. Szakorvosi munkája mellett a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola PhD-hallgatója.

A Panoráma Poliklinika rendelőjében az egyéni felnőtt pszichoterápia mellett a gyermek-ADHD-team tagjaként is tevékenykedik. (Autizmus spektrumzavar diagnosztikáját, kezelését a szakrendelő – felépítéséből adódóan – nem vállalja!)

Fő szakterületei

„Terápiás gyakorlatomban elsősorban dinamikus, illetve rendszerszemlélettel közelítek a kialakult nehézséghez. Azt gondolom, hogy a terápiás térben kiemelt jelentősége van a kapcsolatnak, ahol megjelenhet minden olyan momentum, ami kinyithatja a kaput a változás, fejlődés felé. A rendszerszemlélet emellett az egyéni fókuszt kiterjeszti a családra, párra, ahol az egymásra ható kapcsolatokban a rendszertagok dinamikája hozhat létre különböző tüneteket.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email