Benkő – Hidas Anna

gyermekpszichológus, klinikai szakpszichológus

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1147 Budapest,
Ilosvai Selymes u. 81.

Bejelentkezés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

“2009-ben végeztem az ELTE-n pszichológia szakon, majd 2013-ban Pécsett a gyermek és ifjúsági mentálhigiéniai és klinikai szakpszichológia szakon.

Pályakezdő korom óta pedagógiai szakszolgálatban dolgoztam, így olyan családokkal dolgoztam együtt, ahol a gyermek viselkedésében, érzelmeiben, tanulásában tapasztalt nehézségek megsegítését tűztük ki célul.

Családterápiás képzés hatására rendszerben gondolkodom, a gyermek problémáit a családi rendszerben érdemes elhelyezni, körüljárni, és ott keresni a megoldást, a szülők bevonásával. Ezért fontos, hogy a gyermekkel való foglalkozás mellett a szülők, nevelők aktívan részt vegyenek a terápiában, szülőkonzultációkon.

Az autogén tréning nem csak a felnőttek körében sikeres relaxációs technika. Gyermekeknél is jól alkalmazható a rájuk szabott változtatásokkal a stresszkezelés, pszichoszomatikus problémák kezelése, fájdalomkezelés esetén. Ahogy a gyermek nem kiemelhető a családi kontextusbol, úgy a nehézségek sem egysíkúak. Ilyenkor a kezelők – szakorvosok, gyógypedagógusok stb. – együttes gondolkodása létfontosságú. Ezért nagyszerű lehetőség a Panoráma klinikán, hogy a szakemberek házon belül elérhetőek, teamben tudunk dolgozni, nem elszigetelt munka folyik.”

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email