Baráth Emire

pszichológus, alkalmazott egészségpszichológus szakpszichológus-jelölt

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1147 Budapest,
Ilosvai Selymes u. 81.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz – pszichológusainkhoz, pszichoterapeutáink és pszichiátereink egy részéhez, addiktológusainkhoz, valamint gyógypedagógusunkhoz – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Stresszkezelés, egyéni élethelyzetek, életesemények okozta szorongás, kiégés, kapcsolati problémák okozta stressz (testi betegséggel összefüggésben is).

A tartós stressz mind a testet, mind a mentális egészséget megterheli. Az egészségpszichológus segíthet abban, hogy az egyén megtalálja a stressz kezelésének megfelelő módjait, és elinduljon egy egészségesebb élet irányába. A tartós stressz növelheti a szív- és érrendszeri (kardiológiai) betegségek és a cukorbetegség kockázatát, károsíthatja az immunrendszert, hatással lehet a szexuális életre, a memóriára, a koncentrációra és még sok másra. A kimerültség miatti depresszió pedig a tartósan magas stressz közvetlen következménye.

“Svédországból származom, ezért a magyar és az angol mellett svéd nyelven is végzek egészségpszichológiai konzultációt.”

Amit az egészségpszichológiai konzultáció kertében (onkológiai esetekben is) végzek a Panoráma Poliklinikán (onko- és egészségpszichológia):

  • a testi betegséggel összefüggésben fellépő STRESSZ kezelése,
  •  testi (szomatikus) betegségek, problémák, állapotok pszichológiai/egészségpszichológiai támogatása,
  • a testi betegséggel való megküzdés segítése,
  • a gyógyulás támogatása,
  • az egészségtudatosság támogatása.

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia és Pedagógia kar, klinikai-, és egészségpszichológia specializációján végeztem, 2022-ben diplomáztam. Egyetemi utamat a Pécsi Tudományegyetem általános orvos szakképzésén kezdtem. Három évig orvosnak készültem, de pályát módosítottam, mert az egészségügyben dolgozva rájöttem, hogy a gyógyítás más aspektusai szerint szeretném segíteni az embereket. A pszichológia felé fordultam, ahol a kapcsolat és a pszichológiai támogatás került előtérbe.

Az egészségügyben szerzett munkatapasztalataimon keresztül láttam, hogy mennyire fontos a betegek holisztikus kezelése, egészségügyi állapotuk mellett a mentális és érzelmi egészségükkel és jólétükkel is foglalkozni. Különböző korú, helyzetű és szükségletű emberek ellátásában vettem részt a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai klinikáján segédápolóként, és pszichológiai tanulmányaim alatt több éven át a nyarakat Norvégiában töltöttem egészségügyi dolgozóként, szomatikus és demencia osztályokon. A legtöbb tapasztalatot ALS, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, valamint organikus és mentális zavarokkal küzdő betegek ellátásában szereztem, ami formálta gondolkodásomat, tanított a multidiszciplináris ellátás fontosságára a különböző akut és krónikus betegségek kezelése és gondozása terén.

Egészségpszichológiai tanulmányaim alatt ismertem meg a Panoráma Poliklinika működését, ahol a pszichológusnak fontos szerepe van a szakemberek csapatában és a betegek kezelésében. A Panoráma Poliklinika egészségszichológia  szakrendelésén veszek részt a pszichológiai ellátásában, magyar, angol, svéd nyelven végzek egészségpszichológiai konzultációt. A szomatikus betegségekhez kapcsolódó lelki nehézségek kezelésével az egyén erőforrásainak felismerését, akut és krónikus betegséggel való megküzdését, mind teljesebb együttélését támogatom.

Ezen kívül a magyar mellett angol és svéd nyelven pszichológiai konzultációt, tanácsadást is folytatok az egészségmagatartással kapcsolatos problémakörben integratív megközelítésben, a folyamatot az egyén fizikai, mentális, szociális és érzelmi szükségleteihez igazítva.

Kapcsolódó szolgáltatások

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email