Lukasz Rebeka

Lukasz Rebeka

gyermekekkel foglalkozó dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens

Specialitások

0-10 éves gyermekek ellátása: hozzátáplálási terv összeállítása, csecsemőtáplálási problémák (pl. öklendezés, elutasítás, darabos ételekkel való probléma) kezelése, ételallergiás gyermekek ellátása, szelektív evő, „válogatós” gyermekek ellátása bármely életkorban, gyerekbarát kisgyermektáplálás, súlyfejlődés zavarainak dietoterápiás ellátása, táplálási, evési problémák (darabos ételek, evés körüli nyugtalanság, figyelemeltereléssel evés, stb.) kezelése, pozitív étel-gyermek kapcsolat kialakításának elősegítése, tápláltsági állapot felmérése, baba-mama kapcsolati zavarok vizsgálata, megfigyelése, segítése.


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


„Az evés tanult viselkedés. Azonban a gyermekeket az életük körülményei megtaníthatják a “nem, vagy nem jól evésre” is, ilyenkor számukra az evés nehézzé válik.

A gyermekekkel foglalkozó szakemberek célja nem állhat meg a tápanyagok bevitelének biztosításán. Ez csupán a siker egy része lenne, de a gyermek viszonya az evéshez nem változna meg.

Személyre szabott terv szükséges minden gyermekhez és családhoz, figyelembe véve a gyermek korát, fejlettségét, egészségét, temperamentumát, érzelmi világát, környezetét, a család körülményeit, szülei elvárásait, esetleg rossz technikáit. Így biztosítható, hogy a gyermek étrendje ne csupán a beviteli ajánlás megtestesítését jelentse, hanem örömteli evést, felfedezést. Ez az én célom.”


Táplálási napló

PDF letöltése
WORD letöltése

Kérjük, a konzultáció előtt töltse le és kezdje vezetni a gyermek étkezéseit az 5 napot felölelő táplálási naplóban.  Ha megoldható, a kitöltött naplót már az első gyermekdietetikai konzultációra hozza magával, majd később a kontrollra is. Lehetősége van arra is, hogy a konzultáció előtti napon elküldje dietetikusunk számára a kitöltött naplót, így annak áttekintése, illetve az anamnézis felvétele már a rendelés előtt megtörténhet. Dietetikusunk e-mail elérhetősége: lukasz.rebeka@panoramaklinika.hu.

Ha készült  videófelvétel a gyermekről evés, etetés közben, szintén segíthet a a dietetikus számára a tanácsadásban.


“Dietetikai diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2014-ben.  Ezután megszületett gyermekem, aki inspirált arra, hogy életre hívjam a Kiskanál Kommandót, amely ma már széleskörben elismert baba-, és kisgyermektáplálási platform. 2O18-ban megjelent első könyvem, a „Hozzátáplálás szakemberektől”, melyet számos kiváló kollégával közösen írtunk, mára bestseller.  Még az évben megkaptam az AIPM Egészségértés díját egészségügyi szakember kategóriában. Társszerzője vagyok a méltán elismert „TÉT Platform, Fehér Könyv: A magyar gyermekek és serdülők életmódja c. könyvnek.

Minden nap több ezer szülőt segítünk online és offline a gyermekük táplálásában edukatív posztokkal, cikkekkel, videóanyagokkal.

2O19-ben jelent meg második könyvem, a „Szülőakadémia szakemberekkel”, szintén hazai szakemberekkel. Mindkét könyv szakmai ajánlásokkal rendelkezik, többek között a Házi Gyermekorvosok Egyesülete ajánlásával.

Szakmai gyakorlataimat hazai kórházakban, illetve evésambulancián is töltöttem. Számos hazai és külföldi továbbképzést végeztem és végzek a mai napig (pl.  ARFID: An Introduction to diagnosis and management- University of Winchester, Responsive Feeding Therapy- USA, My Munch Bug LLC kurzusai- USA, stb.).

Rendszeresen előadok a témában (pl. MGYT Nagygyűlések, MGYGT Konferenciák, HGYE rendezvények, FIGYEK, stb.), hiszen vágyam, hogy a hazai szakemberek is megismerjék e speciális terület lehetőségeit és fontosságát.

2020-ban elvégeztem a PPKE Csecsemő-szülő kapcsolatdiagnosztika és konzultáció szakirányát, mely sorsfordító volt számomra. Ezután fordult érdeklődésem a szelektív evés és gyermekkori evészavarok felé.

A Street Kitchen -en végzett munkámmal, annak képviselőjeként az „SK Kids” felületen rengeteg receptet, cikket készítek a szülők számára.

Mára számos családdal és kollégával együtt dolgozom, és minden kis páciensemnek végtelen hálás vagyok, hiszen én is rengeteget tanulok tőlük.”

Tagságok

  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
  • Magyar Gyermek-Gasztroenterológiai Társaság
  • Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

IdőpontfoglalásVélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya