Józsa Balázs

Józsa Balázs

gyermek - és ifjúsági klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta

Debrecenben végeztem tanulmányaimat, majd gyermekonkológiai, később felnőtt rehabilitációs osztályon szereztem szakmai tapasztalatokat. Budapestre költözésem után kezdetben iskolapszichológusként, később Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgoztam. Családterapeuta képzettségem megszerzése után egy alapítványnál kezdtem pár-, és családterápiákat tartani, ahol a milánói módszer alapján (szisztémás szemléletű) kettős vezetéssel (férfi és női családterapeuta) tartottam terápiákat. Ezt a mai napig fontosnak tartom, mert nagyobb teret biztosít a családtagok számára a segítő terápiás kapcsolatban, így facilitálva a pozitív változást. A közelmúltban az érzelemfókuszú párterápiás (EFT) módszer elsajátítását kezdtem el, ami a párkapcsolat mellett elkötelezett pároknak segíthet alapvető kapcsolati mintázataik, és kötődési nehézségeik megértésén keresztül. Hiszek abban, hogy a párkapcsolat és a család is egy olyan rendszer, amely egyensúlyra törekszik, és a benne élő személyek kölcsönösen hatnak egymásra, így az itt megjelenő nehézségek is csak közösen oldhatóak meg.

Egyéni gyermekterápiás munkámban a dinamikus szemléletet képviselem, és a szülővel való szoros együttműködés mellett segítek a nehézségekkel küzdő gyermekeknek. Szakmai véleményem szerint a szülővel való szövetség elengedhetetlen a gyermek problémájának széleskörű megértéséhez és a segítséghez.

Mind a pár-, és családterápia, mind az egyéni terápia esetében lehetnek olyan helyzetek, ahol még nem egyértelmű, milyen terápiás megsegítés lenne a legmegfelelőbb a fennálló probléma megoldásához. Ilyenkor a rendszerszemléletű egyéni és párterápiás konzultációk tudnak segíteni, amelynek célja a legmegfelelőbb támogatási forma megtalálása. Ezen túlmenően nevelési tanácsadást, szülőkonzultációt is szívesen tartok szülői szerepekkel, nevelési kérdésekkel kapcsolatosan.

Munkámban fontosnak tartom a magas szakmai színvonalat, és más szakterületekkel való szakmai együttműködést (pszichiáter, gyógypedagógus, neurológus,…stb.). A Panoráma Poliklinikán ezt a rendszeres csoportos szupervízió teszi lehetővé, ahol többféle szakember közösen gondolkodva igyekszik segíteni a terapeutát. Személyes véleményem szerint a szakmai együttműködésben rejlő lehetőségek itt oly módon állnak rendelkezésre, amelyre csak ritkán van lehetőség egy rendelőn belül.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya