Farkass Lilla

Farkass Lilla

gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta, TestSzobrász® strukturális integrátor

Mozgásszervi elváltozások manuálterápiás, fizioterápiás támogatása, a testtartás és a testtudat fejlesztése áll Farkass Lilla sokoldalú szakmai tevékenységének homlokterében a Panoráma Poliklinikán. Manuálterápiás kezeléseivel és személeti munkájával a Fájdalomambulancia teammunkájába is bekapcsolódik.

Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) képzettséget 2015-ben szerzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Kezdetben kórházi rehabilitációs osztályon, majd a II. kerületi szakrendelőben dolgozott gyógytornászként főként reumatológiai, ortopéd-traumatológiai területen. Szakmai és személyes érdeklődése a „hands-on”, tehát kézzel végzett, érintésen alapuló technikák felé vezette; elsőként akkreditált manuálterapeuta képzettséget szerzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2021 óta magánpraxisok keretében szentel megfelelő időt, egyéni figyelmet és teret a mélyebb megértéseknek és változásoknak. Folyamatosan igyekszik gazdagítani szemléletét és technikáit, 2023 óta a TestSzobrászat® testtartás- és testtudatfejlesztő módszer kezeléssorozatai is munkájának részét képezik.

A Panoráma Poliklinika multidiszciplináris Fájdalomambulanciájának keretében egyénre szabott manuálterápiás kezeléseket nyújt a pácienseknek.

IDŐPONTFOGLALÁS

Fő szakterületei

  • fájdalomszindrómák manuál- és mozgásterápiás menedzselése magyar és angol nyelven
  • állkapocsízületi manuálterápia (CMD)
  • ergonomikus testhelyzetek és egészségtudatos testmozgás edukációja
  • testtartás- és testtudatfejlesztés

„Munkámban igyekszem egészben látni és vizsgálni az embert, akivel dolgozom. Értékes számomra a teljes, személyes figyelemmel való jelenlét és az elmélyült munka. Célom, hogy a hozzám forduló emberrel és kollégáimmal közösen dolgozva a folyamat során felismerjük, melyek azok a faktorok, amelyek szerepet játszanak a kialakult állapotban.

Kompetenciáim kiterjednek a kötőszöveti (fascia) munkára, különféle izom- és ízületi manuálterápiás fogásokra, a célzott mozgásokra, gyakorlatokra és más fizioterápiás eszközökre, valamint az életmódbeli változtatásokra tett javaslatokra is.

Szakmai életemben folyamatosan tapasztalom, milyen sokat jelent a szakszerű orvosi kivizsgálás és ellátás – ugyanúgy, ahogy a pszichés támogatás is a mozgásszervrendszeri problémák esetében. A Panoráma Poliklinika csapatában, kompetens szakemberekkel együttműködve, közösen tudunk tenni az életminőség komplex és tartós javításáért.”


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya