Dr. Vančo Ildikó

Dr. Vančo Ildikó

gyermekradiológus

Gyermek ultrahang vizsgálatok:

IDŐPONTFOGLALÁS (PEST)

IDŐPONTFOGLALÁS (BUDA)

“Általános orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem. Az egyetem elvégzése után gyermekgyógyászati képzésemet a SE, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezdtem meg, csecsemő- és gyermekgyógyászatból 2016-ban szakvizsgáztam. 2016 óta vagyok a Klinika Radiológia osztályának munkatársa, 2019 óta gyermekradiológus szakorvosként dolgozom. Gyermekradiológiai munkám során gyermekgyógyászati tudásomat rendszeresen kamatoztatom, így pácienseim egy széles látókörű szemlélet előnyeit élvezhetik.

Az ultrahang vizsgálathoz néhány jó tanács:

A vizsgálatra nem szükséges éhgyomorra érkezni, de hasi ultrahang vizsgálat előtt 1-2 órával a gyermek csak folyadékot fogyasszon, a vizsgálat napján szénsavas üdítőt ne igyon. Epehólyag, epeutak vizsgálatához 4-6 órás éhezés után kapunk optimális feltételeket.

Ez nem vonatkozik az ultrahang szűrésre érkező csecsemőkre, a baba etetése a megszokott módon történhet.

Kismedence ultrahang vizsgálatra kérem, hogy telt húgyhólyaggal érkezzenek a gyermekek, üres húgyhólyag mellett a kismedencei szervek korlátozottan vizsgálhatók.

A csecsemőknek, gyermekeknek cumit, játékot, zenét nyugodtan hozzanak magukkal!

Gyermekkori ultrahangvizsgálatok: mikor és miért menjünk UH-ra?

Csecsemőkori csípő ultrahang


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya