Dr. Tóth Helga

Dr. Tóth Helga

allergológus-immunológus, tüdőgyógyász

Nehézlégzés, sípoló légzés, hurutos és száraz köhögés, esetleg köpetürítés, mellkasi feszítés vagy fájdalom: a tünetek tüdőgyógyászati vizsgálatot és kezelést tesznek szükségessé.

A légutakat érintő allergiás tünetek esetén pedig: nátha, tüsszögés, vizes orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás, szemviszketés, könnyezés jelentkezésekor, allergológus szakorvosi kivizsgálás javasolt. Különösen érintettek a pollen, ezen belül a parlagfű, fekete üröm allergiások.

Az asztma és az allergiás asztma pontos kezelése a jól beállított gyógyszerekkel a mindennapokat teszi könnyebbé a betegek számára.

Időpontfoglalás


“1993-ban a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szereztem meg általános orvosi diplomámat. Ezt követően pályámat Budapesten az Uzsoki utcai Kórház Tüdőbelgyógyászatán kezdtem. Itt mélyült el a szakma iránti szeretetem, alázatom, a betegek felé való elköteleződésem és szereztem széleskörű szakmai ismeretet, gyakorlatot a tüdőgyógyászat minden területén. A kórházban eltöltött évek alatt 1998-ban tüdőgyógyászatból, 2003-ban klinikai immunológia és allergológiából szereztem szakképesítést. 2010-től heti egy ambuláns rendelésem megtartása mellett szakmai utamat a Péterfy Sándor utcai Kórház Tüdőgondozójában folytattam, 2011-től jelenleg is vezető főorvosként. Megszerzett ismereteimet folyamatosan bővítem szakmai képzéseken, hazai kongresszusokon való rendszeres részvétellel. Külföldi szakmai kitekintésre több alkalommal nemzetközi kongresszus (ERS) keretében volt lehetőségem.

Dr. Tóth Helga allergológus, tüdőgyógyász

Közel három évtizede foglalkozom a tüdőt érintő betegségekkel, allergiás légúti rendellenességekkel és több mint tíz éve dohányzásleszokás-támogatással. A tüdő szervezetünknek egy olyan csodálatos része, melynek létezéséről tudomást sem veszünk, mivel természetes számunkra, hogy lélegzünk. A legkisebb probléma, mely a légzés tudatossá válását okozza, komoly terhet ró mind testileg, mind lelkileg a páciensre.

Pályám kezdetén megtanultam és azóta orvosi hitvallásommá vált, hogy nem csak a betegséget, hanem a beteget egészében kell kezelni. Nap, mint nap ezzel a hittel és szemlélettel végzem munkámat a betegek testi, lelki épülése és gyógyulása érdekében.”

Allergológusunk rendelése ONLINE konzultáció keretében is elérhető.

A pollenallergia tünetei és modern megoldásai

Jól működő orvoscsapat segít a post-COVID tüneteken


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya