dr. Rideg Orsolya

dr. Rideg Orsolya

gyermek – és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekgyógyász

2002-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude minősítéssel.

Gyermekorvos rezidensként kezdetem dolgozni, majd 2007-ben szakvizsgáztam csecsemő és gyermekgyógyászatból. Budapesten és vidéken is dolgoztam, mind kórházi osztályokon, mind szakrendelőkben.

Az érdeklődésem hamarosan a betegségek pszichés vetülete felé fordult, mivel egyre többször találkoztam olyan kórállapotokkal, ahol a hagyományos fizikális vizsgálatok-gyógyszeres terápiák nem voltak hatásosak. Így gyermekpszichiátrián folytattam a tanulmányaimat. 2014-ben szakvizsgáztam gyermek és ifjúságpszichiátriából.
A pszichiátriai osztályos munka mellett gyermek pszichoterápiás tanulmányokat is folytattam az
EGO klinikán.

Elvégeztem az integrált szülő-csecsemő konzulensi képzést, előreláthatólag 2024-ben teszem le a záróvizsgámat. Hat év gyermekpszichiátriai osztályos munka után a gyermekvédelemben kezdtem dolgozni, szakértői bizottságban, gyermekotthonokban. A pszichoszomatikus gondolkodás, fejlődés lélektani megközelítés, a terápiás szemlélet áll közel hozzám. Természetesen, amennyiben szükséges, alkalmazok gyógyszeres kezelést, de ha nem muszáj, nem ez az első választandó lépésem.

Szeretettel várom a gyermekeket, serdülőket és szüleiket a rendelésemen, többek között érzelmi-viselkedésbeli problémák, óvodai-iskolai-családi-kortárs csoportbeli nehézségek, szorongás, hangulati eltérések problémakörével.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya