Dr. Pászka Dóra

Dr. Pászka Dóra

gyermekallergológus-immunológus

Az allergia a szervezet allergénekkel szembeni túlzott reakciója. A gyermek allergológia magánrendelés keretében ezeket a tünetekkel járó reakciókat kezeljük. Az allergiás panaszokat kiváltó anyagok az úgynevezett allergének, amelyek szinte végtelenül sokfélék lehetnek: pollenek, gombaspórák, állati szőrök, atkák, bizonyos élelmiszerek, gyógyszerek, rovarméreg, mikroorganizmusok, nehézfémek, latex és kémiai anyagok, a listát még folytathatnánk, most csak a leggyakoribbakat említjük a sok közül.

Az allergének legtöbbször a légutakon keresztül jutnak a szervezetbe, de akadnak olyanok is, amelyekkel a bőrön vagy a tápcsatornán keresztül kerülnek kapcsolatba a betegségben érintettek.

 


Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online!
Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpontfoglalás


„Hiszek abban, hogy a jól tájékozott szülő a leghatékonyabb partner a gyógyításban. Szívügyem, hogy a gyermekek ellátása csapatban, multidiszciplinárisan történjen, ami lehetővé teszi az egyénre szabott kezelést. Az allergológia sokszor határterülete a gasztroenterológiának és a tüdőgyógyászatnak, ezért az együttműködés ezen szakemberekkel elengedhetetlen egyes kórképek gondozásában. Munkánkat rajtuk kívül dietetikusok és pszichológusok szaktudása is segíti.

2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2012-ben Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2021-ben Klinikai immunológia, allergológiából szereztem szakképesítést. 2012-től a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermekosztályán dolgozom, munkám során tapasztalatot szereztem légúti- és táplálékallergiák kivizsgálásban és ellátásában. „

Dr. Pászka Dóra gyermek allergológus-immunológus magánrendelése Panoráma Poliklinika (Buda) 1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Beszélt nyelvek:

Angol szakmai felsőfok

Olasz felsőfok.

Tagságok:

Magyar Allergológia és Klinikai Immunológia Társaság Táplálékallergia Szekció és Gyermekgyógyászati Szekció tagja

A gyermekorvos feladata, hogy hidat képezzen a családok és a kórképek között, ami a sokszor ijesztő tüneteket produkáló allergia esetében kiemelten fontos. A Panoráma Poliklinika gyermekorvosai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a családok a gondos kivizsgálás és személyre szabott kezelés mellett részletes felvilágosítást kapjanak és minden felmerülő kérdésüket türelmesen megválaszolják.

Pollenallergia: kisgyermekkori vírusfertőzéstől az asztmáig

Praktikák pollenallergiásoknak

Május: a pázsitfű allergia szezonja

Allergia: amikor a lélek testi tünetekkel üzen


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya