Dr. Nagy Petronella

Dr. Nagy Petronella

Pszichiáter szakorvosjelölt; képzésben lévő csoportanalitikus csoportvezető

Dr. Nagy Petronella pszichiáter szakorvosjelöltként magánrendelést nem végez intézetünkben, analitikus csoportvezetőként dolgozik rendelőnkben.

  • Mindennapi munkavégzés az akut és krónikus, felnőtt pszichiátriai ellátásban, annak teljes spektrumában. (Speciális tapasztalat magas-biztonságú zártosztályos formában.)
  • Csoportvezetői tapasztalat a klinikumon belül és kívül (strukturált és strukturálatlan verbális csoportok, tréningek, osztályos- és nagycsoport).
  • Rendszeres részvétel hazai és nemzetközi szakmai fórumokon és módszertani képzéseken.
  • Tudományos területen végzett kutatási, előadói és publikációs tevékenység.

Orvosi diplomámat 2019-ben szereztem meg a Semmelweis Egyetemen. Ezt követően az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben helyezkedtem el, ahol mind a mai napig szakorvosjelöltként a felnőtt pszichiátriai fekvő- és járóbeteg ellátásban veszek részt. Ezzel párhuzamosan a Csoportanalitikus Kiképző Társaságnál csoportanalitikus képződésem is zajlik, amelynek mentén korábbi tréning vezetői tapasztalatom a klinikumban szervezett csoportvezetői tevékenységgel is kibővült.

Ez a párhuzamos képződés alapvetően befolyásolta a gyógyító szemléletmódom alakulását. A pácienseimmel folytatott munkám során igyekszem a mentális jólét elősegítésére helyezni a hangsúlyt, ami véleményem szerint túlmutat a gyógyszeres biológiai egyensúly rendezésén. Tevékenységemet átszövi a csoportanalitikus és pszichoterápiás szemlélet, amely a belső, lélektani folyamatokkal történő munkára és a társas környezet gyógyító erejére épít. Az analitikus szemlélettel vezetett csoport, a bizalom kialakulásával tápláló és megtartó közeggé válhat, amelyben a társas-elfogadás/elfogadottság átélhető, a korai kapcsolati sérülések átdolgozhatóak, így elősegítve a személyes gyógyulás és fejlődés létrejöttét.

Munkatapasztalat/képzettség:

  • 2013-2019: orvosképzés – Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar.
  • 2016-2019: munkatapasztalat készségfejlesztő tréningek menedzsmentjében, vezetésében – Semmelweis Egyetem, Alumni Igazgatóság.
  • 2019-től: pszichiáter szakorvosjelöltként teljes állású munkavégzés és osztályos csoportvezetői tapasztalatok – Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, Nyírő Gyula Kórház.
  • 2020-tól: csoportanalitikus csoportvezetői és pszichoterapeuta módszerspecifikus képzés – Csoportanalitikus Kiképző Társaság.
  • 2022-től: áttétel fókuszú pszichoterápia (TFP), módszerspecifikus képzés – Tündérhegy.

Dr. Nagy Petronella pszichiáter


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya