Dr. Nagy Máté

Dr. Nagy Máté

A Panoráma Poliklinika Fájdalomambulanciájának profilvezetője, idegsebész, gerincsebész, fájdalomcsillapítás specialista

 

 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam 2013-ban. Közben, 2011-ben Münchenben vendéghallgatóként a Ludwig Maximilians Egyetemen folytattam kutatásokat. 2013 óta a pécsi idegsebészeti klinikán dolgozom. A szakvizsgámat 2019-ben tettem le, mely előtt a heidelbergi egyetemi klinikán is bővítettem szakmai ismereteimet.

Az általános idegsebészeti műtétek mellett leginkább a gerincet érintő elváltozásokkal foglalkozom. A traumás esetek és a kopásos betegségek ellátása jelenti a mindennapi klinikai tevékenységem legjavát. A gerincbetegségeket széles körben kezelem, így lassan félezer gerincközeli szelektív idegblokádot végeztem műtői körülmények között. Rendszeresen operálok minimál invazív gerincrögzítéseket, illetve szívesen fogadom azokat a pácienseket is, akik már korábban átestek sikertelen gerincműtéteken. Számukra egy teljesen más szemléletet tükröző terápia, nevezetesen a gerincvelő stimuláció hozhatja meg a végleges fájdalomcsillapítást, mely a legerősebb terápiás evidenciákkal rendelkezik az úgynevezett failed back surgery szindróma kezelésében.

Az idegsebészet gyorsan fejlődik, kifejezetten innovatív és végtelenül sokszínű. Az a tény, hogy az orvostudománynak ez a szakterülete rendkívül felelősségteljes, valamint az, hogy általánosságban nézve a fájdalom kezelése mennyire bonyolult is lehet, engem mindig inspirált.

Az idegsebészeti munka során sok esetben életmentésről vagy életet meghatározó funkciók mentéséről szükséges dönteni: bénulás elkerüléséről, munkaképesség megtartásáról vagy nagy fájdalommal küzdő betegek kínjainak enyhítéséről, megszüntetéséről. Minden beavatkozást becsülök, legyen szó egy jól irányzott fájdalomcsillapító injekció beadásáról vagy egy heroikus küzdelemmel végrehajtott, egész napon át tartó komplex gerincoperációról. Semmihez sem fogható érzés számomra, amikor a betegek visszajönnek a kontrollvizsgálatra, és látom, hogy a szó szoros értelmében véve sikerült megváltoztatni vagy visszanyerni az életüket.”

Dr. Nagy Máté

Fájdalom terápia, amely az akut és krónikus fájdalmakat enyhíti, vagy megszünteti a járóbeteg rendelés keretében:

Fájdalomcsillapító és terápiás idegblokádokkal kezelhető betegségek, elváltozások a teljesség igénye nélkül:

 • Gerincbetegségek esetén: gerinc kisízületi kopás, csigolya elcsúszás, porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, Bechterew kór okozta derékfájdalmak, Bertolotti szindróma, sacro-iliacalis ízületi kopás
 • Vállfájdalom esetén: krónikus válltáji fájdalom, incisura scapulae szindróma.
 • Hátfájdalom esetén: trauma okozta vagy daganatos okból jelentkező sorozatos borda- vagy háti csigolyatörések, egyéb bordaközi (övszerűen sugárzó) fájdalmak, pleura carcinosis.
 • Csípő fájdalmak esetén: csípőkopás, adductor spasmus, obturátor alagút szindróma, ülő- és szeméremcsont áttétek okozta fájdalmak
 • Komplex regionális fájdalom szindróma, egyéb alagút szindrómák, trigeminus neuralgia

Fájdalom terápia, amely a krónikus fájdalmakat enyhíti, vagy megszünteti:

Gerincvelő stimulációval csökkenthető fájdalmak:

 • Failed back surgery szindróma (másnéven postlaminectomiás szindróma)
 • Komplex regionális fájdalom szindróma
 • Refrakter angina pectoris
 • Perifériás idegsérülések
 • Gerincvelő sérülések okozta deafferentációs fájdalom
 • Fantom fájdalom
 • Postherpeses neuralgia

A fájdalom terápiás kezeléseket akkor alkalmazzuk, ha nincs feltétlen szükség műtéti ellátásra.

Napi gyakorlatunk részét képezik – a teljesség igénye nélkül – a gyógytorna/manuálterápia, a neuropátiás gyógyszerelés beállítása valamint az infúziós kezelések.

A Panoráma Poliklinika különleges orvoscsapata, a Fájdalomambulancia vezetésőjeként neurológus, egészségpszichológus és manuálterapeuta kollégákkal dolgozunk azon, hogy minden Páciensünk a számára leginkább megfelelő szakemberhez kerüljön, a fájdalom kiváltó okára rövid időn belül fény derüljön és a panaszok mielőbb enyhüljenek.


Fájdalomambulanciánkon idegsebészünk vezetésével, komplex orvosi team dolgozik, hogy a fájdalom kiváltó oka mihamarabb kiderüljön: idegsebész, neurológus, egészségpszichológus, manuálterapeuta alkotja az szakértő csapatot.  Ezért kérjük, hogy az időpont foglalásakor írjanak néhány mondatot a tüneteikről, hogy felvehessük Önökkel a kapcsolatot és a legmegfelelőbb úton induljon el a gyógyulás, kikerülve ezzel a felesleges vizsgálatokat. Írhatnak időpontfoglaláskor a megjegyzés rovatba, illetve kiegészítő e-mailt is várunk szeretettel az időpontfoglaláshoz kötődően: recepcio@panoramaklinika.hu

Előre is köszönjük az együttműködést!


Időpontfoglaláskor ne feledje beírni a megjegyzés rovatba az észlelt panaszait! Ez alapján kollégánk közvetlenül veszi fel Önnel a kapcsolatot, hogy a gyógyulás a megfelelő szakorvosnál induljon, a lehető legrövidebb időn belül. Várjuk panaszainak megjelölését e-mailben is: recepcio@panoramaklinika.hu

 

Idegsebészeti konzultáció a Panoráma Poliklinikán

Dr. Nagy Máté: „Olyan hivatásra vágytam, ami egy életen át inspirál. Így találtunk egymásra az idegsebészettel.”

Isiász, azaz kínzó idegirritáció: legtöbbször a fájdalomterápia segít


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya