Dr. Mészáros Gergely

Dr. Mészáros Gergely

gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta-jelölt

Gyermek- és ifjúságpszichiátria iránti érdeklődésem még az egyetemi évekre nyúlik vissza, 2005-ben kezdtem a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház- és Szakambulancián diákköri kutatómunkát végezni, majd 2006-tól segédápolóként, foglalkoztatóként is dolgoztam ott. Orvosi diplomát 2007-ben szereztem, 2011-ben befejeztem a VIKOTE (Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület) pszichoterapeuta szakvizsgára felkészítő tanfolyamát. 2012-ben gyermek és ifjúságpszichiáter szakorvossá lettem és 2014-ben Ph.D. tanulmányokba kezdtem.

Dr. Mészáros Gergely

Több évig konzultatív munkát végeztem a gyermekvédelem (gyermekotthonok, PM-TEGYESZ Szakértői Bizottsága) és az oktatás (Nevelési Tanácsadó, TKVSZRB) területein is.

2020-ban elkezdtem felnőtt pszichiátriai tanulmányaimat, ugyanis rádöbbentem, eddigi fő érdeklődési területem – a serdülőkorúakkal folytatott diagnosztikus és terápiás munka – kiegészítésre szorul, és a mai kor kihívásai között mindenképpen fontos a sokáig a szülői házban élő fiatal felnőttekkel és családjaikkal is egy átfogó gyermekpszichiátriai-pszichiátriai szemléletben dolgozni. Ezért főállásban a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozom jelenleg.

A mindennapi diagnosztikus és terápiás munkát kiegészítve a kezdetektől részt veszek több kutatásban, oktató munkát is szívesen vállalok. Serdülők és fiatal felnőttek szupervízió melletti egyéni pszichoterápiás vezetésével is foglalkozom. Első alkalommal a 18 év alatti fiatalokat és a velük egy háztartásban élő gondviselőiket közösen várom, amennyiben igény és szükség van rá, annyiban az interjú során külön is szoktam beszélgetni az egyes családtagokkal.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya