Dr. Koronczai Beatrix

Dr. Koronczai Beatrix

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt, családterapeuta, pszichodráma-vezető

Évekig dolgoztam pedagógiai szakszolgálatban (korábban: nevelési tanácsadó), több helyen, ahol leginkább gyermekekkel és serdülőkkel foglalkoztam egyéni és csoportterápiában, kiegészítve a terápiákat szülőkonzultációs ülésekkel, szakaszokkal. A pszichoterapeuta-képzésem után már felnőtt klienseket is kezelek elsősorban a kognitív viselkedésterápia eszközeivel. Évek óta vezetek magánellátásban középiskolás fiatalok számára pszichodráma-csoportokat, mely során önismereti és terápiás célok mentén (szorongás, depresszió oldása, társas készségek fejlesztése) is haladunk. Főállásomban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológiai Tanszékén oktatok pszichológia szakos hallgatókat. Továbbképzéseim során szert tettem tudásra és gyakorlatra a mentalizáció alapú beavatkozások és az érzelemfókuszú párterápia terén is, így ezekkel kiegészítem az egyéni, csoport- és párterápiás üléseket.

Klinikai munkám során sokféle életkorú, családi és társadalmi helyzetű gyermekkel, serdülővel és szüleikkel kerültem kapcsolatba, valamint a viselkedési és érzelmi problémák vizsgálata és megoldás felé segítése során a gyermekeket körülvevő környezet (óvodapedagógusok, iskolai pedagógusok) együttműködését is meg kellett nyernem. Szakmai tapasztalatom tehát abba az irányba vezetett, hogy mindig komplex módon közelítsek egy-egy „tünet”, nehézség megértéséhez és kezeléséhez. Ehhez a szemlélethez jól illeszkednek az általam használt terápiás módszerek: a családterápia és a pszichodráma. Hiszek abban, hogy az interakciók és akciók segítségével jobban megközelíthetőek a kapcsolati és az egyéni, belső problémák azáltal, hogy ezek a technikák mélyebb érzelmi átéléshez és megértéshez vezetnek.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya