Dr. Garas Péter

Dr. Garas Péter

gyermek- és ifjúságpszichiáter, képzésben levő családterapeuta, pszichoterapeuta-jelölt

Az orvosi egyetemet Budapesten a Semmelweis Egyetemen végeztem, ahol 2009-ben diplomát szereztem. Pszichiátria szakirányban kezdtem el rezidensképzésemet, mely során rövid időn belül a gyermek- és ifjúságpszichiátria mellett köteleződtem el. Majd 9 éven át a Vadaskert Kórházban dolgoztam, mellyel párhuzamosan a pedagógia, gyermekvédelem területén is tevékenykedtem.

Ezt követően a gyermek- és ifjúságpszichiátriai vizsgálatokkal párhuzamosan család- és párterápiát kezdtem tanulni. Terápiás tevékenységemben elsősorban rendszerszemléletben közelítek a kialakult nehézséghez. Szakorvosi, és terápiás munkám mellett a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola PhD hallgatója vagyok.

Azt gondolom, hogy a terápiás térben kiemelt jelentősége van a kapcsolatnak, ahol megjelenhet minden olyan momentum, ami kinyithatja a kaput a változás, gyógyulás felé. A rendszerszemlélet emellett az egyéni fókuszt kiterjeszti a családra, párra, mint egymásra ható kapcsolatok összessége, ahol a rendszertagok dinamikája hozhat létre különböző tüneteket.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya