Dr. Farkas Ágnes

Dr. Farkas Ágnes

pszichiáter

1977-ben végeztem Budapesten a SOTE-n, ezt követően a Lipótmezőn (akkor OPNI) kezdtem a pályámat. 1983-ban szakvizsgáztam pszichiátriából. Lipóton elmeosztályokon, alkoholosztályon és elme-belosztályon szereztem tapasztalatot. A legmélyebb benyomást Kun professzor osztálya tette rám, ahol a terápiás közösség alapelvei, a pszichoterápia természetes közeg volt, emellett a később biológiai pszichiátria néven a legkorszerűbb biológiai gyógymódok is bevezetésre kerültek.

Mestereim később a szakma mai vezetői voltak. 1984-ben a Krízisintervenciós osztályra mentem dolgozni, ahol a mai napig, immár nyugdíjas önkéntes munkatársként, a szakmai munkásságomat töltöttem, 1989-től 2012-ig osztályvezető helyettesként dolgoztam. Az osztály pszichoterápiás orientációja meghatározó volt számomra, egyéni és csoportterápiák, család-és párterápiák már az osztály indulásakor is előtérben voltak, a krízis-intervenció gyakorlatát mi dolgoztuk ki.

Időpontfoglalás


Dr. Farkas Ágnes

Érdeklődésem középpontjában a szorongásos kórképek (pánikzavar, fóbiák, generalizált szorongás, kényszerbetegség), hangulatzavarok (unipoláris és bipoláris depressziók, kevert hangulati kórképek), alvászavarok és a pszichoszomatikus betegségek állnak. A Péterfy kórházban a társosztályokon végzett konzíliárusi munkám során tapasztaltam, hogy a testi panaszok hátterében megbúvó pszichés zavarok gyakran meghatározó szerepet játszanak. Addiktológiai páciensekkel is jelentős tapasztalatra tettem szert. 2012 óta nyugdíj mellett elsősorban gondozási jellegű munkát végzek, a pácienseimmel kialakított hosszútávú terápiás kapcsolat a visszaesés kockázatát célzott csökkenteni.

Panoráma Poliklinika pszichiátriai szakrendelés.


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya