Dr. Balázs Adrienn

Dr. Balázs Adrienn

pszichiáter, pszichoterapeuta-jelölt

Hangulati és szorongásos betegségek (pl. depresszió), kényszerbetegség, személyiségzavarok, pszichotikus állapototok, skizofrénia-spektrumba tartozó betegségek esetén nyújt segítséget dr. Balázs Adrienn.

2004-ben végzett Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, húsz éve dolgozik orvosként. A főváros vezető pszichiátriai fekvőbetegosztályain – Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, SE Kútvölgyi Klinikai Tömb Pszichiátriai Osztálya, SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika – dolgozott, pszichiáter szakvizsgát is Budapesten szerzett. Egy pszichiátriai magánkórház orvosaként négy évet töltött Nagy-Britanniában, ahol a magyar standardtól eltérő rendszerben szerzett jelentősen szemléletformáló szakmai tapasztalatokat. 2012 és 2017 között elvégezte a Tündérhegyi Európai Pszichoterápiás Kiképző Intézet pszichoterapeuta alapképzését, valamint a Magyar C. G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület jungi analitikus, módszerspecifikus pszichoterapeuta képzését – orvosi hivatása mellett pszichoterapeuta-jelölt.

Fő szakterületei

  • hangulati és szorongásos betegségek (depresszió, bipoláris affektív zavar, szomatizáció, szomatoform zavarok, pszichoszomatikus kórképek, generalizált szorongás, szociális fóbia stb.)
  • OCD (kényszerbetegség)
  • személyiségzavarok
  • pszichotikus állapototok, skizofrénia-spektrumba tartozó betegségek
  • stb.

„A mentális betegségek széles spektrumával foglalkozom. Elsősorban alapos diagnosztikát követően a terápia megtervezésében, a gyógyszeres kezelésben, majd annak követésében tudok segíteni. Emellett a pszichoterápiás munka lehetőségét is mindig számításba veszem.

A gyógyítás mellett kiemelt feladatomnak tekintem a mentális betegségekkel kapcsolatos társadalmi edukációt, a mindenki számára érthető és szakmailag hiteles tájékoztatást, a pszichés betegségekkel kapcsolatos társadalmi távolságtartás csökkentését. Alapelvem a legfrissebb szakmai protokollokon alapuló evidence-based terápiák alkalmazása és az, hogy a pszichiátriai gyógyításban mindig tudjunk »két lábbal a földön állni«.”


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya