Benkő – Hidas Anna

Benkő – Hidas Anna

gyermekpszichológus, klinikai szakpszichológus

“2009-ben végeztem az ELTE-n pszichológia szakon, majd 2013-ban Pécsett a gyermek és ifjúsági mentálhigiéniai és klinikai szakpszichológia szakon.

Pályakezdő korom óta pedagógiai szakszolgálatban dolgoztam, így olyan családokkal dolgoztam együtt, ahol a gyermek viselkedésében, érzelmeiben, tanulásában tapasztalt nehézségek megsegítését tűztük ki célul.

Családterápiás képzés hatására rendszerben gondolkodom, a gyermek problémáit a családi rendszerben érdemes elhelyezni, körüljárni, és ott keresni a megoldást, a szülők bevonásával. Ezért fontos, hogy a gyermekkel való foglalkozás mellett a szülők, nevelők aktívan részt vegyenek a terápiában, szülőkonzultációkon.

Az autogén tréning nem csak a felnőttek körében sikeres relaxációs technika. Gyermekeknél is jól alkalmazható a rájuk szabott változtatásokkal a stresszkezelés, pszichoszomatikus problémák kezelése, fájdalomkezelés esetén. Ahogy a gyermek nem kiemelhető a családi kontextusbol, úgy a nehézségek sem egysíkúak. Ilyenkor a kezelők – szakorvosok, gyógypedagógusok stb. – együttes gondolkodása létfontosságú. Ezért nagyszerű lehetőség a Panoráma klinikán, hogy a szakemberek házon belül elérhetőek, teamben tudunk dolgozni, nem elszigetelt munka folyik.”


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya