Baráth Emire

Baráth Emire

Pszichológus, alkalmazott egészségpszichológus szakpszichológus-jelölt

Stresszkezelés, egyéni élethelyzetek, életesemények okozta szorongás, kiégés, kapcsolati problémák okozta stressz (testi betegséggel összefüggésben is).

A tartós stressz mind a testet, mind a mentális egészséget megterheli. Az egészségpszichológus segíthet abban, hogy az egyén megtalálja a stressz kezelésének megfelelő módjait, és elinduljon egy egészségesebb élet irányába. A tartós stressz növelheti a szív- és érrendszeri (kardiológiai) betegségek és a cukorbetegség kockázatát, károsíthatja az immunrendszert, hatással lehet a szexuális életre, a memóriára, a koncentrációra és még sok másra. A kimerültség miatti depresszió pedig a tartósan magas stressz közvetlen következménye.

Stresszkezelés egészségpszichológiai konzultáció keretében:

Időpontfoglalás

“Svédországból származom, ezért a magyar és az angol mellett svéd nyelven is végzek egészségpszichológiai konzultációt.”

Amit az egészségpszichológiai konzultáció kertében (onkológiai esetekben is) végzek a Panoráma Poliklinikán (onko- és egészségpszichológia):

  • a testi betegséggel összefüggésben fellépő STRESSZ kezelése,
  •  testi (szomatikus) betegségek, problémák, állapotok pszichológiai/egészségpszichológiai támogatása,
  • a testi betegséggel való megküzdés segítése,
  • a gyógyulás támogatása,
  • az egészségtudatosság támogatása.

Időpontfoglalás

 


Időpontfoglalás

Időpont kérés egészségpszichológiai rendelésre lehetséges a következő telefonszámon is: 06 70 775 0288, vagy írjon e-mailt közvetlenül a pszi@panoramaklinika.hu címre.

Vagy töltse ki űrlapunkat, hogy kollégáink felvehessék Önnel a kapcsolatot.

Bejelentkezés egészégpszichológushoz


Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia és Pedagógia kar, klinikai-, és egészségpszichológia specializációján végeztem, 2022-ben diplomáztam. Egyetemi utamat a Pécsi Tudományegyetem általános orvos szakképzésén kezdtem. Három évig orvosnak készültem, de pályát módosítottam, mert az egészségügyben dolgozva rájöttem, hogy a gyógyítás más aspektusai szerint szeretném segíteni az embereket. A pszichológia felé fordultam, ahol a kapcsolat és a pszichológiai támogatás került előtérbe.

Az egészségügyben szerzett munkatapasztalataimon keresztül láttam, hogy mennyire fontos a betegek holisztikus kezelése, egészségügyi állapotuk mellett a mentális és érzelmi egészségükkel és jólétükkel is foglalkozni. Különböző korú, helyzetű és szükségletű emberek ellátásában vettem részt a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai klinikáján segédápolóként, és pszichológiai tanulmányaim alatt több éven át a nyarakat Norvégiában töltöttem egészségügyi dolgozóként, szomatikus és demencia osztályokon. A legtöbb tapasztalatot ALS, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, valamint organikus és mentális zavarokkal küzdő betegek ellátásában szereztem, ami formálta gondolkodásomat, tanított a multidiszciplináris ellátás fontosságára a különböző akut és krónikus betegségek kezelése és gondozása terén.

Egészségpszichológiai tanulmányaim alatt ismertem meg a Panoráma Poliklinika működését, ahol a pszichológusnak fontos szerepe van a szakemberek csapatában és a betegek kezelésében. A Panoráma Poliklinika egészségszichológia  szakrendelésén veszek részt a pszichológiai ellátásában, magyar, angol, svéd nyelven végzek egészségpszichológiai konzultációt. A szomatikus betegségekhez kapcsolódó lelki nehézségek kezelésével az egyén erőforrásainak felismerését, akut és krónikus betegséggel való megküzdését, mind teljesebb együttélését támogatom.

Ezen kívül a magyar mellett angol és svéd nyelven pszichológiai konzultációt, tanácsadást is folytatok az egészségmagatartással kapcsolatos problémakörben integratív megközelítésben, a folyamatot az egyén fizikai, mentális, szociális és érzelmi szükségleteihez igazítva.

Időpontfoglalás

Stressz


Vélemények

„Hirtelen volt szükségem ANTIGÉN gyorstesztre, egy másnapi repülőúthoz. Készségesen, rugalmasan fogadtak, biztonságos mintavétel után 15 perc múlva megvolt az eredmény, néhány perc múlva pedig a hivatalos dokumentumot is kiállították. Azóta is hálás vagyok, hogy elutazhattam a lányomhoz, akit már hónapok óta nem láthattam a járvány miatt. Köszönettel,”

Katalin

„Időpontra érkeztem, kedves, szakszerű és türelmes ellátásban részesültem. Mindenkinek ajánlom. Köszönettel,"

Zsolt

„Gyors bejelentkezés, várakozás nélküli ellátás és határidőre érkező, gyors eredmény. Köszönöm,”

Orsolya