PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Stresszkezelő csoport indul nehezített teherbeeséssel küzdőknek

Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR practitioner vezette csoportot indítunk a Panoráma Poliklinikán asszisztált reprodukciós eljárásban résztvevőknek, illetve nehezített fogantatással küzdőknek.

Jelentkezni folyamatosan lehet a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen

A fogantatási nehézségek és a meddősségi kezelések stresszállapothoz vezetnek, ugyanakkor a krónikus stresszállapot fogantatási nehézségeket okozhat. Mára kutatásokkal igazolt, hogy a nehezített teherbeeséssel küzdő nők sokkal jobb egészségi állapotban vannak, amennyiben stresszkezelő (terápiás) csoportokban is segítséget kapnak, nem csak testi – hormonális kezeléseket.

A fogantatási nehézségek és a meddősségi kezelések stresszállapothoz vezetnek, ugyanakkor a krónikus stresszállapot fogantatási nehézségeket okozhat.

A Panoráma Poliklinikán most az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terápiák eszköztárából ismert pillangóöleléssel (butterfly hug) kombinált stresszcsökkentő gyakorlatokkal, és kognitív technikákkal dolgozó tematikus csoportot indítunk, meddőséggel diagnosztizált nők számára. A hatékony stresszcsökkentés és a testi-lelki egyensúly helyreállítása igazoltan javítja a mentális és fizikai jóllétet.

A csoportfoglalkozások során megtapasztalható a hasonló problémákkal küzdők támogató ereje, egy biztonságot jelentő közegben. Ez már önmagában stresszcsökkentő, mert enyhítheti azt az elszigeteltség-érzést, mely a nehezített fogamzással küzdők gyakori tapasztalata. A 8 alkalom során beszélünk a jellemzően felmerülő kapcsolati és egyéni nehézségekről, valamint olyan relaxációs és stresszkezelő gyakorlatokat sajátítanak el a résztvevők, amelyeket a továbbiakban a kezelések, a várandósság, vagy később jelentkező bármely élethelyzet során hatékonyan alkalmazhatnak. A stabilizáló és relaxációs gyakorlatokat az EMDR terápia ezköztárából merítjük, melynek jellegzetessége, hogy az idegrendszer természetes (regenációs) regenerációs és adaptív megküzdési készségét használja fel a problémákkal való megküzdéshez.

A csoportba szeretettel várunk olyan nőket, akiknél meddősséget diagnosztizáltak, illetve azokat, akik jelenleg vagy a közeljövőben asszisztált reprodukciós eljárásban vesznek részt.

A csoport 2 heti rendszerességgel indul.

Zárt csoport formátumban működik, mivel az egyes alkalmak egységet alkotnak, egymásra épülnek, és a biztonságos tér megteremtéséhez is ez szükséges. Elköteleződés az első alkalom végén történik. A csoport max. 8 fővel indul, alkalmanként 90 percben.

A csoportba való felvételt egy interjú előzi meg a csoportvezetővel.

A csoportokat vezeti: Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR (terapeuta) praktitioner.

Helyszín: 1126 Budapest Derkovits u. 10.

Jelentkezés e-mailen: csoport@panoramaklinika.hu

 

Dr. Bodor Zsuzsa

Budára költözik az UH-diagnosztika és a kardiológiai szakrendelés

2024 márciusától a XII. kerület Derkovits utca 10. szám alatt található kiemelt kezelőnk ad otthont az ultrahang-diagnosztikai vizsgálatoknak. Vizsgálatra érkezéskor minden esetben a szemközti épületben található recepción (Derkovits utca 7.) kell bejelentkezni. A változás a felnőttek és gyermekek (csecsemők) ultrahang-diagnosztikája mellett kardiológiai szakrendelésünket is érinti. UH felnőtteknek Dr. Szendi Péter radiológus szakrendelése szerda délelőttönkét lesz […]

Tovább

Pillantás a hídra – külsősöknek is megnyitjuk a Panoráma Szalont!

Bokor László és Csepeli György lesz a soron következő Panoráma Szalon vendége 2024. február 2-án. Az „egyén – csoport – társadalom; egyéni és csoportterápiák” gondolatkörben mozgó szakmai esthez jelképes díj fejében külsős kollégák is csatlakozhatnak személyesen és online formában is. A klinikai tevékenységet folytató orvosok és pszichológusok a beszélgetést és büfévacsorát követő Bálint-csoportra is jelentkezhetnek. […]

Tovább

KARÁCSONYI SZÜNET

Kedves Pácienseink! Szakrendeléseink a karácsonyi ünnepek alatt szünetelnek, 2023. december 23-a és 2024. január 1-je között rendelőnk zárva tart. Első munkanapunk az új évben január 2-a, kedd. Szakorvosi rendeléseinkre és pszichiátereink egy részének rendeléseire az online bejelentkezés az ünnepi szünet alatt zavartalan, online időpontfoglalónk segítségével januári gyermek- és felnőtt szakrendeléseinkre helyet lehet foglalni. Pszichiátereink és […]

Tovább