PszichoLogic

Cikkek, hírek, bejegyzések

Stresszkezelő csoport indul nehezített teherbeeséssel küzdőknek

Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR practitioner vezette csoportot indítunk a Panoráma Poliklinikán asszisztált reprodukciós eljárásban résztvevőknek, illetve nehezített fogantatással küzdőknek.

Jelentkezni folyamatosan lehet a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen

A fogantatási nehézségek és a meddősségi kezelések stresszállapothoz vezetnek, ugyanakkor a krónikus stresszállapot fogantatási nehézségeket okozhat. Mára kutatásokkal igazolt, hogy a nehezített teherbeeséssel küzdő nők sokkal jobb egészségi állapotban vannak, amennyiben stresszkezelő (terápiás) csoportokban is segítséget kapnak, nem csak testi – hormonális kezeléseket.

A fogantatási nehézségek és a meddősségi kezelések stresszállapothoz vezetnek, ugyanakkor a krónikus stresszállapot fogantatási nehézségeket okozhat.

A Panoráma Poliklinikán most az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terápiák eszköztárából ismert pillangóöleléssel (butterfly hug) kombinált stresszcsökkentő gyakorlatokkal, és kognitív technikákkal dolgozó tematikus csoportot indítunk, meddőséggel diagnosztizált nők számára. A hatékony stresszcsökkentés és a testi-lelki egyensúly helyreállítása igazoltan javítja a mentális és fizikai jóllétet.

A csoportfoglalkozások során megtapasztalható a hasonló problémákkal küzdők támogató ereje, egy biztonságot jelentő közegben. Ez már önmagában stresszcsökkentő, mert enyhítheti azt az elszigeteltség-érzést, mely a nehezített fogamzással küzdők gyakori tapasztalata. A 8 alkalom során beszélünk a jellemzően felmerülő kapcsolati és egyéni nehézségekről, valamint olyan relaxációs és stresszkezelő gyakorlatokat sajátítanak el a résztvevők, amelyeket a továbbiakban a kezelések, a várandósság, vagy később jelentkező bármely élethelyzet során hatékonyan alkalmazhatnak. A stabilizáló és relaxációs gyakorlatokat az EMDR terápia ezköztárából merítjük, melynek jellegzetessége, hogy az idegrendszer természetes (regenációs) regenerációs és adaptív megküzdési készségét használja fel a problémákkal való megküzdéshez.

A csoportba szeretettel várunk olyan nőket, akiknél meddősséget diagnosztizáltak, illetve azokat, akik jelenleg vagy a közeljövőben asszisztált reprodukciós eljárásban vesznek részt.

A csoport 2 heti rendszerességgel indul, 2023 augusztus 21, hétfőnként 14.30-16.00-ig.

Zárt csoport formátumban működik, mivel az egyes alkalmak egységet alkotnak, egymásra épülnek, és a biztonságos tér megteremtéséhez is ez szükséges. Elköteleződés az első alkalom végén történik. A csoport max. 8 fővel indul, alkalmanként 90 percben.

A csoportba való felvételt egy interjú előzi meg a csoportvezetővel.

A csoportokat vezeti: Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR (terapeuta) praktitioner

Helyszín: 1126 Budapest Derkovits u. 10.

Jelentkezés e-mailen: csoport@panoramaklinika.hu

Az első interjú díja: 17.500 Ft.

A csoportban való részvétel díja: 8500 Ft/alkalom

 

Dr. Bodor Zsuzsa

Gasztroszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A gasztroszkópos vizsgálat, más néven felső endoszkópia során az orvos speciális, kamerával felszerelt eszközzel tekinti meg az emésztőrendszer felső részeit: a nyelőcsövet, a gyomrot és a nyombél első szakaszát. A vizsgálat számos emésztőrendszeri probléma – például gyomorfekélyek, nyelőcső visszerek, nyelőcső-, gyomor-, patkóbél daganatok – diagnosztizálásában segít, és kisebb beavatkozások elvégzésére is alkalmas. A vizsgálatra a […]

Tovább

Kolonoszkópia a Panoráma Poliklinika Gasztroenterológiai Centrumában

A kolonoszkópos vizsgálat (vastagbéltükrözés), más néven alsó endoszkópia a vastagbélben található problémák – pl. daganatok, gyulladás, divertikulózis – diagnosztizálásában segít. Az eljárás során a gasztroenterológus szakorvos egy kamerával ellátott hajlékony eszközt vezet az altatott vagy bódításban lévő páciens vastagbelébe a végbélnyíláson keresztül. Az alapos betekintés mellett az eljárás szövetminták vételezésére is alkalmas: a vastagbélben talált […]

Tovább

A fájdalomtól meg lehet szabadulni

Folyamatosan fennálló vagy visszatérő fájdalommal élni fizikailag és pszichésen is gyötrelmes. A fájdalomérzet ráadásul nem konstans, idővel növekedhet, a hosszan tartó erős fájdalom hatására ugyanis csökken a fájdalomküszöb az érintett testrészben. A beteg fokozódó, akár elviselhetetlen fájdalmat él át, életkedve, életminősége hanyatlik, problémáján családja, környezete is osztozni kénytelen. Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor az […]

Tovább