Stresszkezelő csoport indul nehezített teherbeeséssel küzdőknek

Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR practitioner vezette csoportot indítunk a Panoráma Poliklinikán asszisztált reprodukciós eljárásban résztvevőknek, illetve nehezített fogantatással küzdőknek.

Jelentkezni folyamatosan lehet a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen

A fogantatási nehézségek és a meddősségi kezelések stresszállapothoz vezetnek, ugyanakkor a krónikus stresszállapot fogantatási nehézségeket okozhat. Mára kutatásokkal igazolt, hogy a nehezített teherbeeséssel küzdő nők sokkal jobb egészségi állapotban vannak, amennyiben stresszkezelő (terápiás) csoportokban is segítséget kapnak, nem csak testi – hormonális kezeléseket.

A Panoráma Poliklinikán most az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terápiák eszköztárából ismert pillangóöleléssel (butterfly hug) kombinált stresszcsökkentő gyakorlatokkal, és kognitív technikákkal dolgozó tematikus csoportot indítunk, meddőséggel diagnosztizált nők számára. A hatékony stresszcsökkentés és a testi-lelki egyensúly helyreállítása igazoltan javítja a mentális és fizikai jóllétet.

A csoportfoglalkozások során megtapasztalható a hasonló problémákkal küzdők támogató ereje, egy biztonságot jelentő közegben. Ez már önmagában stresszcsökkentő, mert enyhítheti azt az elszigeteltség-érzést, mely a nehezített fogamzással küzdők gyakori tapasztalata. A 8 alkalom során beszélünk a jellemzően felmerülő kapcsolati és egyéni nehézségekről, valamint olyan relaxációs és stresszkezelő gyakorlatokat sajátítanak el a résztvevők, amelyeket a továbbiakban a kezelések, a várandósság, vagy később jelentkező bármely élethelyzet során hatékonyan alkalmazhatnak. A stabilizáló és relaxációs gyakorlatokat az EMDR terápia ezköztárából merítjük, melynek jellegzetessége, hogy az idegrendszer természetes (regenációs) regenerációs és adaptív megküzdési készségét használja fel a problémákkal való megküzdéshez.

A csoportba szeretettel várunk olyan nőket, akiknél meddősséget diagnosztizáltak, illetve azokat, akik jelenleg vagy a közeljövőben asszisztált reprodukciós eljárásban vesznek részt.

A csoport 2 heti rendszerességgel indul.

Zárt csoport formátumban működik, mivel az egyes alkalmak egységet alkotnak, egymásra épülnek, és a biztonságos tér megteremtéséhez is ez szükséges. Elköteleződés az első alkalom végén történik. A csoport max. 8 fővel indul, alkalmanként 90 percben.

A csoportba való felvételt egy interjú előzi meg a csoportvezetővel.

A csoportokat vezeti: Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR (terapeuta) praktitioner

Helyszín: 1126 Budapest Derkovits u. 10.

Jelentkezés e-mailen: csoport@panoramaklinika.hu

Az első interjú díja: 20.000 Ft.

A csoportban való részvétel díja: 72.000 Ft (8 alkalmas kurzus díja – előre fizetendő, részletfizetés lehetséges).

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Online konzultáció

Amennyiben online konzultációra szeretne bejelentkezni, kérjük kattintson ide.

Blog - PszichoLogic

Cikkek, podcastok

A PszichoLogic oldalon podcastokat hallgathatnak és cikkeket, blogokat olvashatnak olyan témákról, amelyek reményeink szerint Önöket is érdekelni fogják.

Comments are disabled.