dr. Nagy Petronella

pszichiáter szakorvosjelölt, képzésben lévő csoportanalitikus csoportvezető

A magánellátás mellett pszichiáter szakorvosjelöltként jelenleg a felnőtt közegészségügyi ellátásban is részt veszek, amivel párhuzamosan csoportanalitikus képződésem is zajlik a Csoportanalitikus Kiképző Társaságnál. Ez a párhuzamosság alapvetően meghatározza gyógyító szemléletmódom alakulását. Tevékenységemet átszövi a csoportanalitikus és pszichoterápiás szemlélet, ami a belső, lélektani folyamatokkal történő munkára, a mentális jóllét elősegítésére és a társas környezet gyógyító erejére épít. Az analitikus szemlélettel vezetett csoport a bizalom kialakulásával tápláló és megtartó közeggé válhat, amelyben a társas-elfogadás, ill. elfogadottság átélhető, a korai kapcsolati sérülések átdolgozhatóak, elősegítve a személyes gyógyulást és fejlődést .

Kinek ajánlom?

Elsődleges gyógymódként a csoportanalízis olyan személyek esetében funkcionálhat, akik problémáik jelentős részét kapcsolati helyzetekben élik át (kapcsolatteremtési vagy kapcsolatfenntartási nehézségek, intimitási problémák, kötődési zavarok, szociális fóbiák). Ezek gyakran ismétlődő mintaként jelennek meg a magánéleti vagy szakmai közegben, nehezítve a minőségi élet kialakulását. A csoportba olyanok jelentkezését is várom, akik önértékelési zavarral, szorongással vagy hangulati eltérésekkel élik mindennapjaikat, vagy csupán szeretnék jobban érteni saját működésüket, elmélyíteni társas-önismereti tudásukat.

Céljaink

A csoportanalízis mint pszichoterápiás módszer célja, hogy a csoportban kialakuló tudattalan viszonyulások, érzések, viselkedések vagy ellenállások megértésével a személyiség belső működésén változtasson, maga után vonva a korábban nehézséget okozó tünetek oldódását is. A csoport bizalmas, elfogadó légkörében lehetőség nyílik az érzések, gondolatok, fantáziák vagy álmok szabad megosztására, ami egyúttal a munkamód alapját is képezi. A tagok védett körülmények között találkozhatnak a világgal és a világban megélt problémáikkal, amelyek a terápiás térben láthatóvá és megérthetővé válnak a csoport jelenségein és folyamatain keresztül. Erre reflektálva a csoportban új készségek és magatartásmódok alakíthatóak ki, segítve a mindennapi életbe való átvitelt is.

Ahogy a problémák kialakulása, a megoldásuk sem rövid folyamat – a terápiás hatékonyság eléréséhez a csoport hosszú távú elköteleződést kíván. Ugyanakkor általa nemcsak a tünetek csökkenése várható, hanem a közösség megtartó erejének átélése révén a csoportban történő munka magával hozhatja a bizalom és remény érzését is: végső soron azt, hogy gondjainkkal nem vagyunk egyedül…

Tudnivalók

  • lassú nyílt csoportanalitikus kiscsoport 5-8 fő számára
  • a csoportba kerülést első interjú és egyéni felkészítő ülések előzik meg
  • a foglalkozások helyszíne: Panoráma Poliklinika Buda, csoportterápiás terem (1126 Budapest, Derkovits utca 10.)
  • heti egyszer 1,5 óra, hétfőnként 18.00 – 19.30
  • díjak (a Panoráma Poliklinika aktuális díjszabása): 24.000 Ft (első interjú MMPI-teszttel); 20.000 Ft/alkalom (további egyéni találkozások); 9000 Ft/csoportfoglalkozás
  • a csatlakozás a szabad helyek függvényében folyamatos

Ha érdeklődik a csoport iránt, csatlakozna, írjon:

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email