Rólunk – Panoráma Poliklinika

A Panoráma Poliklinika felnőtt- és gyermek pácienseinket ellátó pszichiátriai járóbeteg rendelésein orvosaink a kórképek széles spektrumának vizsgálatait és kezelését, gondozását végzik, így például foglalkoznak

  • pszichotikus zavarokkal,
  • hangulatzavarokkal,
  • személyiségzavarokkal,
  • major depresszióval,
  • szorongásos kórképekkel,
  • alkohol és szerhasználattal összefüggő zavarokkal
  • neurokognitív zavarok (dementiák)
  • szkizofrénia spektrum és más pszichotikus zavarokkal
  • bipoláris affektív zavarral.

Orvosaink egy része a pszichiátriai betegellátás korszerű, akut és krónikus kezelésben szerzett tapasztalataikat különböző, külföldön szerzett ismeretekkel is bővítették (például Angliában, Németországban).

Felnőtt pácienseink számára készített ADHD kivizsgálási és kezelési protokollunk hiányt pótol a hazai figyelemhiányos, hiperaktivitási zavar diagnosztizálása és kezelése terén.

Perinatális pszichiátriai rendelésünk ugyancsak egyedülálló a szülés körüli időszakban jelentkező mentális problémák diagnosztizálása, kezelése, gondozása terén, hiszen pácienseink támogatását rendelésünkön ezen a területen ritkán rendelő pszichiáter végzi.

Szakmai minőségbiztosítás

Rendelőinkben komoly hangsúlyt helyezünk a színvonalas szakmai ellátásra. Ennek fontos részeként a pszichológiai/pszichoterápiás/pszichiátriai team tagjai rendszeres szupervízió mellett végzik terápiás tevékenységüket.  A szakterületek külső szupervízióját szakmailag elismert, kiképző terapeuták tartják. A Panoráma Poliklinika szupervízorai: Dr. Barát Katalin pszichiáter, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta és Hódi Ágnes gyermek- és felnőtt kiképző pszichoanalitikus, szupervízor.

Rendelőnk érvényes NNK (ANTSZ) engedéllyel rendelkezik.

A pszichoszomatikus rendelésről

Poliklinikánk szemlélete leírható pszicho-szomatikus megközelítésűként is, ami azt jelenti, hogy a testi és lelki folyamatokra figyelés egyszerre van jelen; test és lélek együttes gyógyítására törekszünk. Ezért a pszichiátriai, pszichoterápiás rendelések mellett jelentős számban rendelnek egyéb orvosi szakterületeken is kollégáink (pl. endokrinológia, kardiológia, nefrológia, radiológia stb.)

A betegségek komoly lelki megterheléssel járnak, gyakran testi panaszok mögött lelki krízis, szorongás, depresszió húzódik meg, de lelkinek tűnő zavart szomatikus betegségek is kiválthatnak. A kialakított működési modellnek fontos eleme a szomatikus gyógyítást végző szakorvosok és a mentális problémák kezelésében jártas szakemberek együttműködése, rendszeres konzultációja.

A Panoráma Poliklinika szakmai csapatának közös munkája fél évtizede Panoráma Medical Center néven indult – azóta belső továbbképzések, konferenciák szervezésével és konferenciákon való részvétellel kapcsolódunk a szakmai közélethez.

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Online konzultáció

Amennyiben online konzultációra szeretne bejelentkezni, kérjük kattintson ide.