Pszichiátria (felnőtt ellátás)

Ha hangulatzavar, az érzelemszabályozás zavara, a külvilág kóros érzékelése, esetleg a gondolkodás zavara miatt szenved, indokolt, hogy kórházi tapasztalattal is rendelkező pszichiáter szakorvosainkhoz forduljon.

Az első pszichiátriai vizsgálat alkalmával – a szakmai irányelvek szerint, a tudomány jelenlegi állását követve – arra a kérdésre keressük a választ, hogy a páciens problémája biológiai hátterű mentális betegség, vagy döntően lelki eredetű.

Pszichiátria (felnőtt ellátás)

Alapvizsgálatok első pszichiátriai vizsgálatra érkezőknek

Az első pszichiátriai vizsgálathoz alapvizsgálatokra – labordiagnosztikai vizsgálatok meghatározott körére és EKG-ra – van szükség. Ezeket a vizsgálatokat, a szakmai sztenderdekkel összhangban, a Panoráma Poliklinika felnőtt pszichiátriai protokollja írja elő a páciensek egészsége érdekében.

Ha a páciens rendelkezik hat hónapnál nem régebbi EKG- és laborvizsgálattal, ezeket az intézmény bekéri – és elfogadja – az első pszichiátriai vizsgálat előtt. Azt is ellenőrizni kell, hogy a laborvizsgálatok teljes körűek-e. Ha friss EKG- és labor nem áll rendelkezésre, ezeket a vizsgálatokat klinikánkon is el tudjuk végezni. Időpontot recepciónkon kell egyeztetni a +36 70 775 0288-as telefonszámon, ahol a páciens a laboratóriumi mintavétellel kapcsolatos kérdéseire is választ kap.

Kedvező, ha a leletek már az első vizsgálat alkalmával rendelkezésre állnak. Egyedi esetekben – szakmai indokok alapján – a pszichiáter szakorvos saját hatáskörében módosíthatja a kért vizsgálatok körét, illetve bizonyos alapvizsgálatoktól el is tekinthet.

Terápiák

Amennyiben pszichiátriai betegség áll a tünetek hátterében, a pácienssel – adott esetben hozzátartozójával – közös döntés születik a terápiáról, ami lehet gyógyszeres kezelés vagy más pszichiátriai kezelési forma. Szemléletünk középpontjában a pszichoterápiás kezelések állnak.

ADHD

A Panoráma Poliklinikán felnőtt pácienseink számára is elérhető az ADHD diagnosztikája és gondozása. A pontos diagnózishoz a kivizsgálást nemzetközi sztenderdek alapján, a szakmai protokollok figyelembevételével alakítottuk ki. A diagnosztikai eljárás során a pszichiátriai vizsgálat mellett szomatikus orvosi vizsgálat, kérdőíves felmérés és klinikai pszichológiai tesztfelvételek történnek, amelyek segítenek a figyelemzavar, hiperaktivitás tüneteit elkülöníteni más hasonló tüneteket mutató állapotoktól, illetve az ADHD súlyosságára vonatkozóan is pontosabb képet adnak. A klinikánkon dolgozó szomatikus orvosok, pszichiáterek, pszichológusok évek óta szoros szakmai együttműködésben dolgoznak, a teammunkában gyakorlattal rendelkeznek.

dr. Bodor Zsuzsa

pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó

dr. Farkas Kinga

pszichiáter, pszichoterapeuta, okleveles számítógépes és kognitív idegtudományi kutató

dr. Lakatos Zoltán

Pszichiáter, pszichoterapeuta-jelölt

dr. Mészáros Gergely

pszichiáter, gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta-jelölt

Pszichiáterek (Pest)

dr. Rigó Péter

neurológus, pszichiáter, addiktológus

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Buda)
1126 Budapest, Derkovits u. 7.

Panoráma Poliklinika (Pest)
1147 Budapest, Ilosvai Selymes u. 81.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.