Addiktológia

Az addiktológiai szakrendelés azoknak nyújt segítséget, akik szenvedélybetegséggel – alkohol- és/vagy drogfüggőséggel, egyéb függőségekkel – küzdenek. Célunk, hogy pácienseink átfogó, személyre szabott támogatást kapjanak, és visszanyerjék a kontrollt saját életük felett.

A Panoráma Poliklinika addiktológus szakorvosa dr. Rigó Péter, aki 2013 óta vezeti a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) Drogambulanciáját.

Hogyan segít az addiktológus?

Klinikánkon az addiktológiai ellátás fő összetevői:

  • Diagnózis. A páciensek állapotának felmérése, a szenvedélybetegség típusának megállapítása (pl. alkohol-, drog-, játékfüggőség).
  • Kezelési terv. A diagnózis alapján egyéni kezelési tervet állítunk össze, figyelembe véve a páciens állapotát, életkörülményeit és igényeit.
  • Tanácsadás és támogatás. Fontos, hogy a páciensnek és családtagjaik megértsék a szenvedélybetegség természetét, és megtanuljanak együtt élni vele.
  • Gyógyszeres kezelés. Szükség esetén gyógyszeres kezelést írunk elő a fizikai függőség csökkentésére vagy megszüntetésére.
  • Utánkövetés. A sikeres rehabilitáció érdekében utánkövető vizsgálatokat biztosítunk, hogy a páciens visszaesését megelőzzük.

Tetszik, megosztom:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Rendelés helyszíne

Panoráma Poliklinika (Pest)
1147 Budapest, Ilosavi Selymes u. 81.

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot online! Naptárunkban kiválaszthatja az Ön számára megfelelő időpontot.

Időpont-egyeztetés

Egyes ellátásainkhoz –  pszichiátereink egy részéhez – előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. Ezt követően telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Rendelő szakemberek

dr. Rigó Péter

neurológus, pszichiáter, addiktológus